Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muafiyet kararına karşı bir şey yapılabilir mi?

birkedisever

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, askerlik hizmetimi yerine getirirken terhis olan arkadaşlarım, hoşça kal şakası olarak dışkılı bir pantolon bırakmışlardı ve o pantolon elime değmişti. Bu olaydan sonra tiksinme duygusu oluştu ve her gün birlik komutanı tarafından hakaretlere maruz kaldım. RDM subayı ise burada durursan kafayı sıyırırsın diyerek yardım amaçlı beni askerlikten düşürdü.
Psikiyatri yoluyla askerlikten düşürülmem için heyete sevk edildim, fakat heyet benimle hiç görüşmeden direkt kağıdı verip gönderdi. TSK tarafından elime onay raporu ulaştığında itiraz için şubeye gittim ama itiraz sürecini kaçırmışım, 30 gün süre varmış. Hiçbir şekilde bir şey yapamayacağımı söylediler ve geçmiş olsun dediler, olay kapandı.

İki senedir bu durum aklımı kurcalayıp duruyor ve askerliği tamamlayamadığım için bunalıma girdim. Mahkeme yoluyla bu kararı bozup kalan süreyi tamamlama şansım var mıdır?

Maalesef imkânsız denecek kadar zor..bağlı bulunduğun şube ile özellikle şube başkanıyla ailenizle beraber gidin ve görüşün..size yardım ederse şube başkanı edebilir,hekimlerin de elinde bir şey yok maalesef.

@birkedisever,

@birkedisever, Hiçbir psikolojik rahatsızlığınız yok ve sadece birilerinin dalga geçmek için yaptığı eşek şakası yüzünden hayatınız kayma noktasına giriyor. Gerçekten insanların yaptıklarının sonuçlarını düşünmeden hareket etmesi (eşek şakası yapanlardan bahsediyorum.) ve bunun sonuçlarının farkında bile olmamaları çok kötü. Eminim şu anda yaptıkları şakanın sonucunun farkında bile değillerdir, farkında olsalar bile muhtemelen umurlarında olmazdı.

Siz rütbeli asker olsaydınız mahkeme yoluyla olabilirdi. Yakınızda bulunan askerlik şubesinden bilgi alın imkansız gibi.

Şubeye gidip birkaç kişi ile görüştüm, mahkeme dahil hiçbir yolla bozulma olmuyormuş. Birkaç kendini bilmez yüzünden hayatımız kararıyor.
@OğuzHan112
Sen bilirsin abi, uyum bozukluğu nedeniyle muaf tuttular, polislik için bir engel var mıdır?

Son düzenleme:
Üst Alt