Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muayenesi için GATA'ya sevkedildim. İşlerim kaç gün sürer?

Jimmyjip

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar çarşamba günü GATA'ya sevk edildim. En geç 5 iş günü içinde git dediler. Cumartesi pazar iş günü sayılmadığından en geç haftaya çarşamba orda olmam lazım sanırım. Ancak sormak istediğim sorular var. Bu siteden yaptığım araştırmaya göre GATA'da 27 gün kalanlar bile olmuş. İşi 10 günde bitmeyenler, otelde kalanlar, hastanede hapsedilenler. Her türden konu gördüm o yüzden kafam karıştı. ,

Sorularım şunlar:

1) 5 iş günü içinde GATA'ya gitmezsem ne olur? Sevkim iptal olup bütün işlemleri sıfırdan yapmam mı gerekir yoksa farklı cezalar mı?

2) GATA'ya gittiğimde işim ne kadar sürer? Orak hücre anemisiyim. Bulunduğum ildeki askeri hastane heyete bile sokmadan tabip binbaşı direk GATA'ya sevk etti. GATA hematoloji polikliniğine sevki uygundur yazmış. Şimdi hetamolojiye gittiğimde beni nasıl bir şey bekliyor? Tahlillerin bitmesi vs. kaç gün sürer. Aynı gün bütün işimin bitmesi mümkün mü?

3) İşim uzarsa tahlilleri beklemem gerekirse beni hastaneye mi hapsedecekler? Mavi pijamaları giyip dışarı çıkmanın ve telefon kullanmanın yasak olduğu olay yani. Yoksa dışarı da otelde kalabilir miyim? Ya da hastane de kalıp istediğim gibi girip çıkabilir miyim hapsolmadan.

4) Heyet haftada kaç ve hangi günler toplanıyor?

5) Benim iznim olmadan beni herhangi bir tedaviye veya ameliyata zorla alabilirler mi?

Teşekkürler

Hastalığın hakkında bilgim yok ama benim işim iki günde bitmişti.

Kardeşim hastalığınla ilgili pek bir fikrim yok çok bilimsel ifadeler kullanmışsın ama şöyle söyleyebilirim ap açık ortada olan kulak rahatsızlığım 2 gün haydarpaşa gata + 1 günde kasımpaşa ve 4 günde heyet sonucu bekleyerek bitti ama orda tanıştığım çocuklardan birisi ayağından zamanında ameliyat olmuş kaval kemiğini hissetmiyordu .
Çocuğu önce ortopedi askere elverişli bulmuş 7 gün sonunda sonra nörolojiye sevk istemiş onlarda 14 gün sonunda çürüğe kara vermişler ama konuştuğumuzda 24. gün demişti bana halada bitirememişti işlemleri .

Sen henüz sivil olduğun ve askeriyeye teslim olmadığın için öyle mavi pijama falan giyme gibi bir durumun yok . Ama tabanları yağla ordan oraya ordan oraya o beye imzalat bu beye git şu hanımdan numara al şu köşeden dön orda bekle falan filan diye uzunca bir süreç seni bekliyor .
Birde doktorlara aşırı derecede askerlikten yırtmak için sevk geldiği için herkese yalancı gözüyle bakıyolarki haklılar ben ordayken bir umut askerlikten yırtarım diye sevk alıp gelen çok eleman vardı .

Özetle hastalığınla ilgili bölüm gereken testleri falan yaptıktan sonra 1-2 güne sonucu açıklayıp okey verirse 1 hafta sonrasına da heyet şlemlerin başlar ama yok doktor güvenmezse ekstra testler farkı araştırmaları falan işin içine sokarsa işin uzayabilir .

Yanına bir arkadaşını falan alman yararına olabilir ordan oraya koşturup saatlerce sıra beklemek ayar ediyor insanı

Beni iki defa yatırdılar 1994 aralık son haftası bir hafta ve 1995 kasım ayında bir hafta yattım, ondan sonra elverişsiz rapor verdiler.
Ben oradayken haftalarca yatanlar vardı, hatta yılbaşını orada geçirenler oldu.
Benim hastalık kalpten.

Jimmyjip pazartesi ve cuma günleri heyet günleri var istenilen tetkiklere göre heyete cikma tarihin degisebilir

Jimmyjip

Sivildeki tetkikleri yanında götürürsen orada işlerin daha hızlanması mümkün olabilir belki.
Gece hastanede yatıracaklarını, yatırsalar da öyle hapsedeceklerini sanmam. Genellikle epilepsi-şeker vb. karar için denetimin gerekli olduğu hallerde o hapis olayı olur...

Sevk süresi

Merhabalar beni eski adıylaaskeri hastahaneye şimdiki adıyla devlet hastahanesine sevk ettiler orda kbb dr göründüm sol kulağım dıymuyor dr emin olmak için bera testi istediler bera testi için 20gün sonraya randevu attılar şimdi benim sevk sürem kac gün yani bir sorun olur mu şubeyle
Teşekkürler.

Sen şu an hasta konumunda olduğun için sorun olmaz , testler araştırmalar askeri celp dönemiyle çakışırsa senin heyet işlemleri devam eder ve bir sonra ki celpte alınırsın bence .

1 kulağın duymuyorsa zaten gitme şansın yok , testlerin tamamı sonuçlanıp sonuçları teslim ettiğinde sana bir tarih verecekler o tarihte heyet , askerğie elverişli olmadığını belirten belgeyi sana verecek

Black01sinan

Ben gata sevkinden sonra askerlik şubesine bir kez bile gitmedim .

Seni aile hekimi gataya sevk ettikten sonra askerlik işlemlerinde birnevi dondurulmuş gibi oluyor , sonuçta sen kaçak değilsin şubeye gitmiş rahatsızlığından dolayı sevk almışsın ve bu sevk askeir kayıtlarda da var .
Senin gataya ne zaman gittiğinde , teste ne zaman gireceğinde ve bu işlemlerin ne zaman sonuçlandığıda kayıtlı .

Sevki bulunan bir adamı hadi bu celp kapanıyor boşver testi diyerek askere almazlar .

Ne zaman gatayla işin biter doktor der ki askerlik için engelin yoktur . O andan sonra şubeye gitmezsen kaçak olursun .

Ama yine de içim rahatlasın diyorsan git şubede ki memurla konuş

Sivilden gidilenle askerde gidilen sevk bir değil sivil muayenelerde fazla uzun süreceğini sanmam

Üst Alt