merhaba, geçen ay askerlik işlemleri için aile hekimine gittim, devlet hastanesine sevk edildim, burada tekrar muayene olup kurula sevk edildim, bilindiği üzere bu işlemler ücretsizdir. tüm belgelerin üzerinde işlemler için ücret alınmayacağı da ayrıca yazar. fakat geçen eczaneye ugrayıp ilaçlarımı aldığımda, yaklaşık 30 liralık bir ödeme talep edildi. detayını sorduğumda, sevk ile askerlik işlemleri için gittiğim devlet hastanesinin, Muayene Ücreti adı altında bir kaç kez ücret yansıttığını öğrendim. Ücret görece fazla olmadığından herhangi bir itirazda bulunmayı düşünmüyorum, çünkü biliyorum ki, böyle bir durumda işi yokuşa sürüp, beni uğraştırarak ilgili meblağdan daha fazla zarara ugratacaklar. Benzer bir sorunu daha öncede SGK ile yaşadım ve çözüme ulaşamadım, aynı şekilde haksız ücret yansıtılıp benden ödeme talep edildi. tüm itirazlarıma rağmen ödemeyi yapmak zorunda kaldım. bakınız;
https://www.engelliler.biz/forum/sa...cu-gorunuyormus-neden-oldugunu-anlamadim.html
böyle açıkca kanunsuz ve hatalı işlemlerde geri adım atılmayıp vatandaşın 3 kuruş parasına haksız yere el konuluyor. Görüleceği üzere benzer sorunlar bir çok kurumda yaşanıyor. çogu zaman insanlar durumun farkına bile varmıyor. bu tarz hataların kasıtlı olarak önüne geçilmediğini düşünüyorum, bu şekilde garip bir gelir kapısı oluşturulmuş, zira devletin bende 1 kuruş fazla ödemesi olsa, anamdan emdiğim sütü burnumdan getirirler, ama aynı şey vatandaşın başına geldiğinde, işi yokuşa sürüp vatandaşı ugraştırırlar. paranı geri almaya çalıştığında fazlasıyla zarara ugrarsın. ugraşların, yaşadığın stres, zaman kaybıyla ortada kalırsın.
https://www.engelliler.biz/forum/sa...cu-gorunuyormus-neden-oldugunu-anlamadim.html
böyle açıkca kanunsuz ve hatalı işlemlerde geri adım atılmayıp vatandaşın 3 kuruş parasına haksız yere el konuluyor. Görüleceği üzere benzer sorunlar bir çok kurumda yaşanıyor. çogu zaman insanlar durumun farkına bile varmıyor. bu tarz hataların kasıtlı olarak önüne geçilmediğini düşünüyorum, bu şekilde garip bir gelir kapısı oluşturulmuş, zira devletin bende 1 kuruş fazla ödemesi olsa, anamdan emdiğim sütü burnumdan getirirler, ama aynı şey vatandaşın başına geldiğinde, işi yokuşa sürüp vatandaşı ugraştırırlar. paranı geri almaya çalıştığında fazlasıyla zarara ugrarsın. ugraşların, yaşadığın stres, zaman kaybıyla ortada kalırsın.