Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muayenesi ne kadar ertelenir?

Skyline

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
10
Arkadaşlar selam herkese, Kasım'da askerlik muayenesine gireceğim ve şizofreniden ötürü engelli raporu almak üzereyim. Hastalığımın kesin muaf olduğunu biliyorum bu yüzden askerlik muayenesinden önce raporu almak istiyorum.

Tecil bittiğinde askerlik şubesine gideceğim, onlarda sağlık ocağına yönlendirecek muhtemelen. Arkadaşımın dediğine göre sağlık ocağına giderken ya da hastaneye giderken aralık ayına kadar zaman tanınıyormuş galiba. Oda tam bilmiyor. Google baktım düzgün bir bilgi bulamadım.

En azından birkaç hafta kadar, artık ne kadar süre gerekirse bekleyip öyle devam edebilir miyim askerlik işlemlerine?

Muaf raporunda akıl hastanesine yatması uygundur diyor

Arkadaşlar herkese selam , resimi ekledim. atipik psikoz tanısı kondu bana. 3 yıldır tedavi oluyorum. hastalığım şu anda normal seviyede. sıkıntılı bir durumum yok. halisülasyonlara da girmiyorum. Ama heyetteki doktor beni heyete alıp son kez muayene etti. sonrada bugün rapor çıkmış raporda hastaneye yatışı uygundur diyor. ben aynı zamanda 141 kiloyum. çok şişmanım. ve raporda aynı zamanda savaşta barışta uygun değildir net şekilde yazıyor.
benim hastaneye zorla yatırılma durumum olmaz değil mi bilenler cevaplayabilir mi?
2fcrepu.PNG

Seni bir süre gözlemlemek amaçlı yatış yaptıracaklar.

Zorla yatışın olmaz ancak elverişli olup olmadığına dair hastanede takibin yapılması yönünde karar verilmiş. Bunu netleştirmen sonuçlandırman lazım.

Kilon fazla ise kilodan erteleme almadın mı?

"savaşta barışta uygun değildir" nerede yazıyor?

Skyline

Skyline

Son karar için kısa bir süre hastanede yatman gerektiğini değerlendirmişler. Zorla değil de, muafiyet için karar verilsin istiyorsan yatmalısın.

OturanBoğa OğuzHan112 dreamfail
yorumuz için sağolun. raporu ekledim buna göre dediğiniz gibi muaf olmak için hastaneye yatmam gerekiyormu kesin olarak? ama rapor sonunda kararda askerliğe elverişli değildir diyor.
5joykor.jpg

oeig804.png

Skyline
Psikiyatri doktorunun hastaneye yatırılarak takip edilmeniz,ona göre elverişli olup olmadığınıza dair karar verilmesi yönünde bir isteği var.

Dahiliye den kilonuzun çok fazla olduğu görünüyor.

Sonuç olarak "Barışta ve seferde elverişsiz dir" diye bir karar var.

Muaf olmuşsunuz.

Ancak içiniz rahat olması adına siz bu raporu askerlik şubesine bir sorun.

Üst Alt