Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muaynesine giderken elimdeki raporları götürmeme gerek var mı?

mertkuscu1717

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
oncelikle iyi gunler bende 4 sağlik sorunu mevcut askerlik muaynesine giderken bu 4 saglik sorunu icin rapor cikartmam gerekiyomu yoksa soylemem yeterlimi ? bu hastaliklarim icin tetkik falan yaparlarmi incelerlermi ? Hastaliklarim Sedef/quatr/obsesif kompulsif bozukluk/immun yetmezlik cevaplarsaniz sevinirim

mertkuscu1717
Evet giderken var olan bütün hastalıklarınızı beyan eden epikiriz raporu götürün.özellikle okb epikirizi yanınızda olsun.ilac raporları varsa onlarda yeterli olur,Evet gerekli tetkikler için seni hastaneye sevk edebilirler/Geçmiş olsun...

Hastaliklarimla ilgili raporlari almaya calistim ama sigortam olmadigi icin çok fazla para talep ettiler alamadim sadece e devletten tedavi olduguma dair ve teshis konulduguna dair kagit var bu yeterlimi rapor olmadan beni incelemezlermi ?

İncelerler.var olan hastalıklarını şöyle.
Şuan tedavi almıyormusun.eczaneden kullandığın ilaçlarla ilgili cıktı alabilirsin.orada zaten teşhisler yazar...

Özel hastanede tedavi oluyorum ama sigortam olmadigi için gözükmüyo sadece sigortali oldugum zamanlar 2013 2014 te ki belgeler duruyo ama hala ayni hastaliklar mevcut

Siz şubede muayene olurken var olan hastalık larınızı söyleyin.hastaneye sevk edeceklerdir.
Hastanede gerekli işlemleri tetkikleri yaparlar...

Askerlik durumum ne olur?

Sedef /hipotroid/obsesif kompulsif hastaliklarina sahibim askerlik durumum ne olur ?

obsesif kompülsif orta dereceli ise almazlar....el yıkamaksa mevzu alırlar kanatindeyim...

el yikamak deil olay ayni konulari tekrar tekrar kendi kendime konusuyorum kulaga mantiksiz gelmesine ragmen tekrarliyorum lambayi kapatiyorum inanmiyorum kapattigima tekrar kapatiyorum vs vs

Yok daha muayne olmadim

ben gittiğimde hem şizofreni hemde madde bağımlılığı durumu vardı içeri girer girmez hiçbirşey demedim raporu göstermeye fırsat bile kalmadan elverişli değil dedi gönderdi sendede aynı şeyi yapabilirler.

raporlarının hepsini götür son kullandıgın 1 yıllık ilaç dökümü isticekler eczaneden çıkarttır onuda ver seni kontrol edecek heyete....

Yanliz raporlarim yok ozel hastanede muayene oluyorum 3 ayda bir gidiyorum sigortali olmadigim icin sistemde yok ilac kayitlarida yok cunku parayla aliyorum sadece bundan 5 sene once okb teshisi konulduguna dair kagit var raporlarim olmadan heyete cikamazmiyim muayene etmezlermi beni ? Muayenede söylemek yetmezmi yani

mertkuscu1717

tabi ilgilenirler yinede ama sistemde kayıtlar olsaydi iyi olurdu işleri kolay olurdu şimdi seni ayrı ayrı incelerler minesota testi yaptırırlar muhtemel 500 soruluk :D ben 3 kere girdim bu minesotaya

Anladim hocam bide bi sorum daha olucak simdi benim 4 tane hastaligim var bu hastaliklarla ilgili hepsine ayri ayri mi gözükücem ?

mertkuscu1717

istersen evet...tüm branşlarda gözükürsün .... senin için önemli olan obsesif askere bir o engel galiba rahatsızlıklarından... obsesif bölümü o yüzden uzun sürer

Sedef beni cok ugrastiriyor ve aci cektiriyor quatrinda rahatsizliklarini hissediyorum ben hepsinden muayne olmak istiyorum kime soylemem gerekiyo aile hekimimi askerlik subesimi? Cok soru sordum hocam hakkini helal et 😊

mertkuscu1717

yok coklukla ilgisi elimizden ne gelirse başımla beraber.... sedef le ilgili bir bilgim yok hocam o yüzden birşey demedim ben şizofreni hastasıyım anca psikiyatrik bakımdan yazabıldım bılgım o kadarına yetti. gutr dahiliyelik bir iş askerlik şubesinde gittiğinde olan rahatsızlıklarını söyle onlar seni hastaneye sevk edecek orda bakılacaksın ilk nokta askerlik şubesindeki doktor.. o doktor seni gerekli görürse hastaneye sevk edecek... zaten muhtemelde sevki alıcaksın..

Anladim hocam tesekkur ediyorum da askerlik subesinde muayne ediliyomu hala kalkti diye biliyorum aile hekimi sevk ediyo diye biliyorum yanlismi acaba :)

mertkuscu1717

15 temmuz öncesi idi beni askerlik şubesi gataya sevk etmişti 15 temmuz yaşandıktan sonra gatayı kaldırlar valla artık ne oldu ne bitti demek bilgilerim bile eskimiş.... hocam ben yardımcı olamıcam sana ozaman dogrudur değişmiştir ...hergün birşeyi değiştiriyolar ....ayak uydurmasıda zor oluyor...aile hekiminin askerliklede bir baglantısı yok ama bilmiyorum demek olmus...

Fazlasiyla yardimci oldun hocam bana senin askerlik subesindeki muayne islemini artik saglik ocagi yapiyo gerek gorurse sevk ediyo ayni sey yani bakalim gorucez hocam tesekkur ediyorum hersey gonlunce olsun hocam

Raporlarim yok

Öncelikle iyi aksamlar aralikta tecilimi.kaldirip muayne olucam
Benim 4 rahatsizligim mevcut ama bu hastaliklarimla.ilgili raporlarim yok ilac kayitlarida yok ozel hastanede tedavi olmaktayim . Muayne sirasinda raporlarim olmadigi icin hastaneye sevk etmezlermi yoksa sevk almam icin hastaliklarimi soylemem yeterlimi ? Hastaliklarim (orta derece sedef ,okb, quatr,immun yetmezlik

mertkuscu1717
sana başına gelecekleri anlatayım
askerlik şubesine gideceksin ordaki gişede bekliyceksin kimligini
gişe görevlisine verceksin oda sana baglı bulundugun ilce subesinin girişini yapıcak
ordan baglı bulundugun ilcenin şube odasına Gideceksin
ordaki görevliye neyin var neyin yok anlatıcaksın varsa raporlarını vereceksin
raporların yoksa hangi hastalıkların varsa butun hastalıklarını anlatıcaksın
ordaki görevli kayıt işlemlerini yapıcak ve seni ilk olarak baglı bulundugun
saglık ocagına göndericek sen saglık ocagına gideceksin
ordaki doktora hastalıklarını anlatıcaksın
ordaki doktor hastalıklarının boyutunu ve ciddiyetine göre
sana hastalıklarınla ilgili yazıp vericek sen bu yazıyı tekrar askerlik subesine gotureceksin
ordaki görevliye doktordan aldıgın saglıgınla ilgili yazıyı vereceksin
ve görevli o yazıyı bir zarfın icine koyup ve zarfı acılmıycak sekilde bantlıycak
ve o zarfla birlikte seni baglı bulundugun en yakın devlet hastanesine göndericek
o zarf özel oldugundan devlet hastanesinde sıra beklemeden
öncelikli hasta olarak ne hastalıgın varsa sırayla muayene olucaksın
ve devlet hastanesindeki doktorlar sana muayene sonuclarını yazıp vericekler
devlet hastanesinden hastalıklarınla ilgili sonucları alıp
ordan baglı bulundugun askerlik şubesinin doktor heyetine gideceksin
ve ordan randevu gunu alıcaksın randevu gunu gelince devlet hastanesinden
sana verilen muayene sonuclarını heyete göstereceksin heyet bakıcak
inceliycek gerek görurse seni tekrar uzman doktorlara muayene ettiricek
eger gerek görmezse askerlik yapmaya elverişli degilsen
sana askerlik yapmaya el verişli degildir yazısı vericekler
sen bu yazıyı alıp hemen heyetin sekreterine verip 5 dakkada bilgşsayara
işleticeksin ve heyetin askerlige el verişli degildir yazısını alıp tekrar
askerlik şubesine göturup sisteme işleticeksin ve yaklaşık
7 - 8 ay sonra evine teskeren zarfın icin de posta yoluyla gelicek
hepsi bukadar

herkese hayırlı teskereler

ÖNEMLİ NOT: ben deliyim ben hastayım kolum kakmıyor veya şu hastalıgım var
veya pisikolojik rahatsızlıklarım var
beni askere almazlar diye duşunmeyin
en ince ayrıntısına kadar muayene ediyolar ve araştırıyolar
egerki doktorlar askere gidebilir derlerse
manyakta olsan piskopatta olsan kısacası en kıralı olsanda
askere gönderiyolar bilginiz olsun

elinizde devlet hastanesinden alınmış
heyet raporunuzun sonucuna göre askerlik durumunuzu degerlendiriyolar

bilginiz olsun
özel hastaneden alınmış raporlar gecersizdir

SARUHAN Peki hocam çürük.olmasa bile okb sedef ve hipotroidim var erteleme verme.ihtimalleri yokmudur ?

sana buyuk ihtimalle curuk vermezler curuk olayı sende cok zor
hocam olay şu beni cok iyi dinle
askerlik şubesine gittigin zaman ordaki seninle ilgilenecek görevlide bitiyor herşey
egerki görevli sinirli bir gununde degilse morali guzelse muayeneni isterse 2 sene erteler
1 sene kesin erteler dedigim gibi iyi birine denk gelmen gerekli
cunku başıma geldi ordan biliyorum
iş tamemen askerlik şubesindeki seninle ilgilenecek görevlide bitiyor
eger bir tanıdık varsa askerlik subesinde calışan tanıdık vasıtasıyla git işini hallet
sonuc olarak erteleme istiyceksin hepsi bu
yada yanında iyi konuşmasını bilen sevecen biri varsa onu götur
senin adına işlemleri o kişi yapsın oraya illaki tek gideceksin diiye bir kural yok
benim akerlik işlemlerimi yanımda bir arkadaşımı göturdum herseyimi
o yaptı ben sadece imzaları attım

Not: kadın erkek fark etmez yanında
istedigim bir kişiyi göturebilirsin sana yardımcı olması icin

SARUHAN hocam sen ne zaman gittin askerlik subesine benim bildigim kadariyla ertelemeyi curugu hastane karar veriyor askerlik subesinde muayne devri bitti diye biliyorum.

Üst Alt