Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik sırasında alınan rapor ve vazife malüllüğü..?

bitmedigitti

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hepinize merhaba,
Öncelikler söylemeliyim ki bu konuyu forumda çok araştırdım ancak benim kriterlerime uygun konuyu bulamadım.

Ben bundan yaklaşık 10 yıl önce askerliğimin henüz 15. gününde akciğer kanaması (hemoptazi) geçirdim.
Beni Ankara'ya sevk ettiler ve yaklaşık 3 aylık bir hastane serüveninden sonra Askerliğe elverişsiz raporu ( çürük) vererek askerliğime son verdiler.
Askerden önce hiç kanama geçirmemiştim. ilk kanamam askerde oldu ve direk rapor aldım.
Küçüklüğümde zatürre geçirmiştim. Ondan kaynaklanmış.
Daha sonra defalarca kanamam oldu. Bu durum ve raporum neredeyse her durumda problem oldu.

Ve günümüze gelirsek bu tarz vakalarda VAZİFE MAMÜLLÜĞÜ belgesi verildiğini duydum. Bende siz dostlarıma danışarak bilgi sahibi olabileceğimi düşündüm.
Sizce ben vazife mamülü statüsüne giriyor muyum? Eğer giriyorsam bu belgeyi nereden nasıl alabilirim?
Giremiyorsam bunun sorgulamasını nereden yapabilirim?

Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarım bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.

yazmayı unuttum.
askerden once bronşektazi tanısı konmuştu ve hergün balgam çıkarıyorum.
Raporumda bunlarda yazıyor. Bronşektazi yüğzünden hemoptazi geçirdim tarzında...

bitmedigitti

Oluşan durumun askerliğin doğal sayılan işleyişinden kaynaklı olarak ortaya çıkması lazım ki askeriye sorumlu olsun ve bir tazminat ödemek zorunda kalsın. Eğer durum bu ise ve bunu ıspat edecek rapor/tanık bulabilirsen, çooook zor ama, şansını deneyebilirsin.
Bunun için milli savunma bakanlığı'Na bir dilekçe ile başvuru yaparak süreci başlat istersen.

b) 1111 sayılı Kanuna tabi yükümlüye tazminat ödenebilmesi için, ölümünün veya askerliğe elverişsiz olacak şekilde engelli hale gelmesinin; askerlik hizmetinden sayılan süreler içerisinde olmak kaydıyla (askerliğe başlamadan önce bir hastalığı veya bir olaya veya kazaya bağlı rahatsızlığı olan ancak, askerliğe başladıktan sonra bu hastalığı veya olaya veya kazaya bağlı rahatsızlığı tespit edilenler hariç) askerliğe sevk edildiği tarih ile askerlik hizmet süresinin bitim tarihi arasında meydana gelmiş olması,

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/05/20150523-6.htm linkide burda

mahkemeye verirsin en kötü ihtimal ve mahkeme sağlık bakanlığından askerlik öncesi tüm hastane giriş çıkışlarını ister.Sonra askerde olup olmadığını hastane kayıtlarına göre inceleyip karar verir onuda geçtim zaten çürük raporun var

eski konuyu hortlatmıs gibi olacagım fakat zaten bronşektazi tanısı almışken direkt muafiyet alsaydınız keşke nasıl askere alındınız ki? bronşektazi muafiyet gerektiren durumlardan biri. ben olsam bronşektazim olduğu halde askere aldılar ve akcigerlerim daha da kötü hale geldi diyerek dava açardım

Üst Alt