Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik süresi uzayanlar KPSS'den muaf olarak istihdam edilebilir mi?

ergün1

Üye
Konular
109
Reaksiyonlar
0
[FONT=Verdana]askerliğimi kısa dönem olarak yaparken, bakanlar kurulu kararı ile 3 ay uzatılmıştı (engelim daha sonra oluştu). buna istinaden aşağıdaki yurt içi işe yerleştirme kararına göre ben ve benzer durumdaki arkadaşlarımızın yararlanması mümkün müdür?[/FONT]
[FONT=Verdana]eğer yararlanma söz konusu ise, yapılması gerekenler nelerdir?[/FONT]

[FONT=Verdana]Terörle Mücadele Sırasında Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananlar ile Üstün Başarılı Olanların ve Bakanlar Kurulu Kararı ile Yükümlülük Süresi Uzatılan Yedek Subay, Erbaş ve Erlerin İşe Alınmalarında Öncelik Tanınması Hakkındaki 29/1/1999 tarihli ve 99/12354 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde işe alınacaklar,[/FONT]

Çok muallak bir ifade. İki türlü de anlaşılıyor bence...

konuyla ilgili iş kurumuna ,bilgi edinmeden cevap istedim..
gelen ilk cevap şu:başka birimlerden bilgi istendi..(30.09.2009 kadar tahmini olarak ikinci cevap gelebilir diye bir notta var).
dediğiniz bağlı olarak,gelen ilk cevap aynı yönde gibi...

slm

Selam, kesin olarak dogru oldugunu bildigim için yazıyorum

bundan 2 ay öncesine kadar askerlik süresi uzatılanlarda. kamuda işe girmede ÖNCELİKLİYDİ. fakat son çıkardıkları kararnameyle bu öncelige son verdiler.....

teşekkürler neoplis...bakalım bilgi edinmeden ne cevap gelecek.....
ama diyebileceğim şu ki,neredeyse 15 yılı heba etmişiz.(etmişim)...

haklıymışsınız neoplis:

T.C.
TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Bilgi Edinme Birimi​

KONU : Bilgi Edinme Talebi
İLGİ : 09.09.2009ve 18152sayılı talebiniz.

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında Birimimize iletmiş
olduğunuz 09.09.2009 tarihli başvurunuza istinaden hazırlanan cevap metni ilişikte gönderilmiştir.
Bilginizi rica ederiz.

İŞKUR BİLGİ EDİNME BİRİMİ
Ek : Cevap metni

Bakanlar Kurulunca imzalanan ve 9/8/2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi gazete'de yayımlanan ve 1/9/2009 tarihinde yürürlüğe giren "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" ile askerliği uzatılanların öncelik hakkı kaldırılmıştır.

slm

ergün kardeşim.

zaten yazarken kesin ve dogru bilgidir diye belirtmiştim. zaten bir konu hakkında kesin bir bilgim varsa belirtiyorum eger yoksada bu benim şahsi yorumumdur diye uyarıyorum.

arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmenin hiç gerigi yok.

Üst Alt