Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Askerlik yapmamış olmam EKPSS ile atanmama engel olur mu?
Zaten %40 engelli insanı askere almıyorlar, siz neyi soruyorsunuz?Celp kağıdı gelirse askerlik şubesine gidiyorsunuz durumunuzu anlatıyorsunuz hastaneye gönderiyorlar,orada savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir yazılı kağıdı veriyorlar,onu tekrar şubeye götürüyorsunuz işlem bitiyor.Kati rapor biraz uzun sürüyor,benimde daha gelmedi.
Askerlikle ilgili rapor isterler tabiki , ama zendark arkadaşın anlattığı gibi , celp kağıdı geldiğinde askerlik şubesine gidip durumu anlattıktan sonra , onlar sizi askeri hastaneye yönlendirecekler. Askerliğe elverişli değildir yazısı alınacak. O da istenen kuruma verilecek .
Kardeşim, evine bi belge gelmiyo. Sen gidip askerlik şubesine yoklamanı yaptırıyosun. Eğer yoklamanı yaptırmakta geç kalırsan evine bi kağıt gönderiyolar yoklama kaçağısınız, zamanında başvurmadığınız için para cezası veriliyo. Ben 2 ay yoklama kaçağı göründüm 120lira para cezası kestiler. Bu arada, raporunun olması bişeyi değiştirmiyo, gözünden %40 dan fazla engeli olan çocuğa, askerliğe elverişli diye rapor verdi doktor. Çocuk doktora itiraz etti raporum var diye, doktor da, raporla bi alakası yok bu olayın dedi. Mutfakta patates soydurturlar. Izmir askeri hastanesinde oldu bu olay. Benim raporum %42 benimde gözden. Bana ikinci sene muaf raporu verildi.
Benim yaşım 19 atamam olursa diploma-özürlü raporu burda merak ettiğim askerlik çürük raporu hemen istermi askerlik yapamaz raporu ne kadar zamanda çıkar birde 2 yıllık fakülte okuyorum okuduğumdan dolayı 3 yıllık tecil alsam kabul olurmu
Kardeş okuduğun için zaten tecillisin atanırsan adaylığın kalkdıkdan sonra askere gitsende döndüğünde işine devam edebilirsin birde %40 raporlusun diye çürük raporu vermeyede bilirler
Askeriyede raporunuz ve raporunuzun oranı hiçbirşeyi değiştirmez.Sıfırdan kontrole girip kurula gireceksiniz ben muaf oldum ve ozaman engelli rapor oranım %31 di yasal olarak engelli bile sayılmıyordum.Rahatsızlığınızın askerlik yapmanızı etkileyip etkilemiyeceğine bakıyolar tamamen.