Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik yapmaya müsait miyim?

lekula

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

- 4 ay sonra 18 yaşıma gireceğim. Askerlik konusunu şimdiden önemsiyorum çünkü alacağım raporun neleri engelleyeceğini öğrenmek istiyorum. İzninizle engelimi anlatayım;
- 5 yaşımda trafik kazası geçirmişim. 20 gün bitkisel hayatta falan kalmışım, kalbim durmuş. Araba beni 20 metre fırlatmış bense taklalar atarak o anı yaşamışım. Beyin kanaması, kafatasında farklı bölgelerde çatlaklar oluşmuş. Bunları yazmamın sebebi geçirdiğim kazanın önemini ve büyüklüğünü anlatmaktı. Günümüze gelirsek, vücudumun sol tarafında hasarlar mevcut. Tam emin değilim ama vücudumun sol tarafındaki kemik yapısı kazadan ötürü bozuk. Konuşma bozukluğu yaşıyordum fakat 1 sene rehabilitasyon okuluna giderek bunu en az seviyeye indirdim. Şuanda tek problemim hızlı konuşurken veya cümle kurarken bazen anlaşılamıyorum. En büyük sorunum ise sol kulağım neredeyse duymuyor. Sağ kulağımı tıkadığımda sesler boğuk ve çok rahatsız edici geliyor. Yinede amacım askere gitmemek değil ancak 18 yaşında olmam gereken ameliyat varmış. Yeni kulak zarı takamayacaklarına göre yapacakları şey en fazla cihaz takmak olacaktır. Ama yaptığım spor (boks) gereği bu cihazı veya sporuma etkileyecek tedaviyi kabul edemem. Fazla uzatmadan, orada bana rapor vereceklermiş. Bu rapor nedir? Askerliğimi etkiler mi?

'hafif ve orta derecede konuşma bozuklukları'nda askerlik yaptırıyorlar, 'İleri derecede konuşma bozukluğu'nda ise muaf tutuyorlar.
sizdeki bu düzeyi bizim değerlendirmemiz mümkün değil..
tek kulak işitme kaybında 100 db. civarlarında olmalı odyo testi sonucunda...
dışarıdan görüldüğünde çok belirginse sol tarafınızdaki hasarlar muaf olursunuz ama,
yine bunların hiçbirini biz bilemeyiz, askerlik için başvuru yaptığınızda alabilirsiniz kesin sonucu...
çok sınırda bir yerlerdesiniz benim fikrimce...

Ben askerliği 1994 yaptım.Bizim zamanımızda sara hastaları, ortepedik bozukluğu olan, kalbı sıkışan vb. bir cok arkadaş vardı, bunlara fazla nöbet yazmazlardı , asker deyimiyle geri hizmette görev yaptırırlardı.bir coğuda belki gelmeyebilirdi askere, ama askerlik bir erkeğin hayatında olmazsa olmaz, bir gun de olsa bu duyguyu yaşamak lazım.askerlik muayenesinde cok fazla engelin yoksa, komutandan rica edersin alırlar askere, askerliğe kapak attınmı gerisi kolay gerekirse hava izni alırsın bitirisin askerliği.

muayenede askerlik şubesi askeri hastaneye sevk eder onlar karar verir şimdi bilinmez

arkerliği geri hizmet şeklinde bulaşıkhanede geçirmek istiyorsan alırlar :D

Ben zannetmiyorum askere alacaklarını, diğer rahatsızlığı bi kenara kulak rahatsızlığını çok önemsiyorlar. Misal benim iki kulağımda da işitme kaybı var (askerlik muayenem 7 önce yapıldı ki o zaman kulaklarım daha iyiydi, o zaman için kulaktan engelli raporum yüzde 28'di) konuşma bozukluğu yok, beni bile bu halde askere almadılar.

Üst Alt