Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik yeri belli olmadan muayene olup muafiyet alamaz mıyım?

caxuss

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar içinizde daha önce bu konuda tecrübesi olan vardır mutlaka

ben 3 yıldır bipolar ve f32.9 depresif nöbet tanılarıyla tedavi görüyorum ve tedavim hala devam etmekte
sağlık personeliyken bu rahatsızlıkalr yüzünden çalışma gücümü kaybettim daha önce tecil için gittiğimde askeri hastane deki hekim zaten tecil için gelmişsin diyerek bakmadan gönderdi
aradan 2 yıl geçti tecilim geçtiğimiz eylül ayında bitti ve askeri hastanaler kapatılığı için işlem sırasında hastaneye sevk alamadım ve raporla celp erteledim.

Şimdi ocak 25 de gideceğim yer belli olacak ancak askerlik şubesindekiler yerin belli olmadan hastaneye sevk alamazsın dediler
Şimdi tsk sağlık yönetmeliğinde benim rahatsızlığım b ve d dlimine yani muafiyet arızaları dilimine giriyor ve muhtemeldirki pskolojik rahatsızlık olduğu için ilk etapta 1 yıl erteleme verilecekti
ancak yerim belli olduktan sonra da zaten askersin diye askere gönderilir miyim
sivilde zar zor günlerimi geçiriyorum yerim belli olduktan sonra sağlık sebebiyle sevk işlemleri hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilirmi. nasıl bir durumla kaşılaşabilirim

caxuss

Askerlik yerin belli olmadan neden hastaneye sevk alamazmışsın, anlamadım. Eğer alamazsan, zaten birliğine teslim olmak zorunda kalırsın. Ancak ondan sonra hastaneye gidip işlem yapabilirsin.
Bence öncesinde hastaneye sevk almanın bir yolu vardır.

Ben Yoklamam Geldiğinde Gittim Söyledim Durumumu Beni Ankara Mevkii Hastanesine Sevk Ettiler Bir günde Raporu Aldım

İki subeyle gorustum ara donemdeyiz sevk alamazsin diyolar neye gore anlayabilmis degilim

herhangi bir sağlık kuruluşuna muane olmadan nasıl seni askere alıcaklar ? aile hekimine muane olup oradan hastaneye sevk ediliyor son dönmde bu yönetmelik değişmiş olabilir ama herhangi bir sağlık kuruluşuna muane olmadan askere alamazlar

askere gittikten sonra teslim olduğun birimde tekrar muane oluyorsun orada soruluyor sağlık problemin vs varmı diye sormazlarsa sen söylersin komutana o hastaneye sevk ediyor

ama iyice araştır gitmeden sevk illaki oluyordur şubedeki memurlar biraz kıl oluyor zorluk çıkartmakta üstlerine yok

Senin şikayetlerin neydi ve nasıl bir rapor aldın -Mask-
kenanpasa Sorun şu ki ilk unv den mezun olduğumda zaten sevk aldım doktor tınlamadı tecil için gelmişsin ne gerek var muayeneye diye gönderdi tecil yaptırdım 2 yıl geçti eylül ayında sevk almam gerekiyordu oda askeri hastaneler kapandı diye şubeye bile sokmadılar beni kapıdan geri gönderdiler kaçak görünmemek için raporla celp erteledim işlem yaparken memur ocak ayında gel sevk ederiz dedi şimdide yerin belli olmadan sevk veremeyiz diyor zaten tedavi görüyorum pskolojim allak bullak birde git gel oldu olmadı saçmalıklarla uğraşıyorum.

Askerlik Şubesinden Sevkini İste Hastaneye Muayene Ol

Askerlik şubesine uzun ısrarlarım sonucu sevk belgemi aldım cevaplar için çok teşekkür ederim bakalım süreç nasıl olacak

yuksel77 pazartesi günü hastaneye gidicem sonucu ve uygulanan adımları burdan paylaşıcam

Uzun ve karisik bir surec icerisindeyim sevk verilen hastanede gorevli doktor sikayetlerimi dikkate almadi ve gordugum tedaviyi rapor epkrizlerle beraber beyan etmeme ragmen bakma geregi bile duymadi israrim uzerine tedavi gordugum kamu hastanesinden ust yazi ve muayene icin tedavi gordugum hastanenin doktoruna gonderdi ve orda yapilan incelemeyle c16 f1 1 yil sevk erteleme uygundur yazisi alarak tekrar beni gonderen doktora raporu onaylattim ve aynu sekilde oda c16 f1 sevk erteleme uygundur yazdi ve heyete sevk etti gun verildi bir hafta sonra heyetten kesin sonucu ogrenicem hasta iken burokrasi stresi ayri bir depresyon sebebi oldu benim icin su an heyet gununu beklemekteyim.

Arkadaşlar yaşadığım süreci kısaca özetliyorum.

Askerlik şubesinden sevkimi aldım ve bu arada birliğim belli oldu sivil hastaneye sevk ettiler
ordaki pskiyatriste raporlarım ilaç reçetelerim ve tedavi geçmişimdeki epkrizleri götürmeme rağmen son 3 yılın tamamını ben 2 aylık tedavi geçmişi görüyorum burda karar vermem imkansız diyerek resmen benimle alay etti
diğer raporları ve tüm sürece ait resmi dökümleri gösterdiğimde itirazım sonucunda tedavi gördüğüm bir diğer hastaneye sevk etti son 3 yıldır sürekli kontrole gittiğim doktorlardan görüş istendi
2 farklı doktorun (muafiyet gerektiriyor ancak farklı hastane olduğu için sorun yaşamamak adına) 1 yıl sevk erteleme uygundur yazılı durum raporunu tekrar ilk sevk edildiğim hastaneye götürdüm ve bu kararlara istinaden orda benimle umursamaz bir şekilde tanı ve raporlarımı görmezden gelen doktorda aynı kararı vererek heyete sevk etti
2 haftalık heyet randevusu ve sonuç alma süresini bekledim heyette hiç bir şey sormadılar zaten söz konusu tüm raporlar benden alınarak dosyaya işlendi öncesinde.

Her neyse heyet 1 yıl sevk erteleme kararını onayladı ve askerliğim 1 yıl ertelenmiş oldu.

Normalde mevzuata göre 6 aydan fazla süren kronik veya sık tekrarlayan pskiyatrik hastalıklar b ve d dilimi arızalar muaf statüsünde olmasına rağmen hem şubenin hem de sevk edildiğim hastane doktorunun mevzuatı bilmemesinden kaynaklı süre bitimi tekrar hastaneye sevk şartıyla 2018 ocak ayına kadar ertelediler.
Tabi bu süreçte hem sürekli olarak devam eden hastalığım hemde işlemlerin uzaması 4 defa atak geçirmeme sebep oldu
heyet raporunu beğenmeyen şube yetkilisinden ayrıca bahsetmem lazım mesaisi bitmek üzere servisi kaçırıcam diye böyle rapormu olur yarın gel başka arkadaş alsın ben böyle rapor görmedim demesini hiç unutamıycam sanırım.

Merhaba bende anksiyete bozukluğu nedeniyle tedavi görüyorum. 21 nisanda askerlik yerim belli olacak geçen hafta askerlik şubesine rahatsızlığım nedeniyle sevk istedim ama sevk yapmadılar yerim belli olduktan sonra sevk edebilirlermiş yerim belli olmadan nasıl sevk alabilirim?

smmm01

sevk işlemleri esnasında hastaneye gönderiyorlar bende 2014 yılında tek böbrekten muayene oldum işlemler bitmeden asker sayılmıyorsun sevk eri diye geçiyorsun zaten doktorlar sağlam raporu verirse o zaman birliğine teslim oluyorsun çürük alırsan problem yok

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun,işleyiş şöyle işlemektedir Askerlik şubelerinde ;
1.Şube bireyi aile sağlık hekimine gönderir
2.Aile sağlık hekimi varsa bi rahatsızlığı ,Asker hastahanesine sevk ister
3.Şube seni Asker hastahanesine sevk eder
4.Askeri hastahane gerekli muayne tahlil vs bunları yapar
5.Askerliğe Elverişli değil ise heyete yönlendirir
6.Heyet gününe kadar senin dosyan hazırlanmış olur
7.Heyet günü belirtilen saatte ,heyet kuruluna girer ve karar yüzüne okunur
Sağlıklı günler

Teşekkür ederim cevaplar için. yalnız askerlik şubesi daha önce işlem yaptığım için şu an sevk yapamam diyor. Yedek subay adayıyım sınfılandırmadan sonra hastaneye sevk olur diyor, sınıflandırmadan önce nasıl sevk alabilirim?

Üst Alt