Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik yerim belli oldu ama bel fıtığım ve fazla kilom var!?

kardinox

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba dostlar, büyük abilerim ve ablalarım. Başlıktan görüldüğü üzere askerlik yerim belli oldu ama benim sağlık olarak bir çok sorunum var. Belki size basit gibi görünebilir ama ayakta durmakta çok güçlük çekiyorum. Bacaklarımda bitmek bilmeyen ağrı ve uyuşmalar var ve bu yüzden bir türlü zayıflayamıyorum. Ayrıca fizik tedavi doktorum belimde ciddi bir fıtık olduğunu ve askerlikte çok zorlanacağımı ve fıtık ameliyatı olmamı tavsiye etti. Bu sorun ise muayene yani askerliğe elverişlidir raporundan sonra ortaya çıktı. Ayaklarım düz taban ve ikisinin derecesi 15. Neyse konuya dönecek olursam, amacım çürük almak değil, sadece spor muafiyeti alıp askerliği yapıp bitirmek. Yaşım 28, kilom 113 ve boyum ise 173. Ben ertelemesinler diye ilk muayene olurken kilomu düşük söyledim maksat bir an önce askerliği bitirmek ve bir an önce işe girip çalışmak istiyorum. Maalesef bu görevi yerine getirmediğim için iş bulmam çok zor oluyor ve şu an psikolojik olarak bunalımdayım. Daha fazla ertelemek istemiyorum ve askerliğimi bir an önce bitirmek istiyorum. Eğer biraz daha iş bulamazsam bu sefer ben psikolojik olarak biteceğim ve aklımdan intihar düşünceleri geçmiyor değil. Bana sevk olurken beni muayene edeceklerini, kilom ve boyuma bakacaklarını söylediler. Ben pek bilmediğim için bilmiyorum ama eğer erteleme alırsam benim için sorun büyük olur. Ne yapmam gerekiyor ve nasıl yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. Yeter ki askerlik aradan çıksın ve bir an önce hayatıma devam etmek istiyorum. Siz değerli üyelerin yardımlarını bekliyorum. Yardım edenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

Komutana yolladım mesajını. cevap alırsam bilgilendiririm.
Bu arada askerlik yerin neresi ve kuvvet ne kara mı, hava mı, deniz mi?
selametle..

askerdeyken tedavilerinizi yaptirir gerekliyse ameliyatinizida olursunuz bedavaya
askeriye oder
arada sizin fizik tedavilerinizide yaptirirsiniz orada
bir suru vakit tebdili hava
sivile gecince sapasaglam ucretinizden kesinti olmaz

Komutanın cevabı aşağıdaki şekilde:
'Yükümlü askerliğe ilişkin bir soru. Herhangi bir askerlik şubesine sorması uygun. Belki asker alma yönetmeliğindeki erteleme kapsamına girebilir.'
Selametle.

askerdeyken tedavilerinizi yaptirir gerekliyse ameliyatinizida olursunuz bedavaya
askeriye oder
arada sizin fizik tedavilerinizide yaptirirsiniz orada
bir suru vakit tebdili hava
sivile gecince sapasaglam ucretinizden kesinti olmaz

Teşekkürler hocam 😄 Mümkün olduğunca erken bir şekilde bitirip hava değişimi almadan bitirmek olsun.

insallahhh allah saglikla vatani vazifenizi ifa etmenizi nasip etsin
kolay gelsin isleriniz rast gitsin

Bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Üst Alt