Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikle baş etmekte çok zorlanıyorum. Ne yapabilirim?

Sametdogru54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba suan yazacaklarımı lutfen okuyup yorum yapmanizi ve beni yonlendirmenizi istiyorum.

Suan askerdeyim 1995/3 boluge yazici olarak alindim .Hizmet muhafiz askeriyim. 1ayi geciktir uykularım yarim yamalak .gecede en fazla 3 saat uyumusumdur sersem gibiyim. Kendimi askere geldigimde şartlardım ise yaramak icin cabaladim. Boluge gelen asayis evraklari var .binlerce ...bosanma,aile ici siddet ,yaralama,vasi adayi,zorla getirme vs asayis isleri .sabah 8 den aksam 10 11 e kadar bu evraklari bilgisayara kaydediyorum ve sayi veriyorum üstune yetmezmis gibi nobet yazıyorlar.

dedigim gibi 1 aydir sıkıntılarım var uyuyamama ,sese isiga yuksek tepki bir de ayagimdan bir rahatsizligim var,hizli nefes alip verme tasalanma korku vs
psikologa sevk aldim.sende yuksek derecede anksiyete bozukluğu var dedi.askeri hastaneye gitmem gerektigini sevke yazdi.
bölüğe secki getirdim.boluk beni alaya psikologa goturdu onunla gecen konusmalarimda kafana herseyi takıyorsun bu hastaliktan kurtuk gibi seyler soyledi isparta askeri hastanesine sevk etti

cok kaygıliyim .bundan sonra ne gibi bir yol izlemeliyim yada ne gibi islemler yaparlar ve cok mutsuzum gecinebilecegim arkadasim da yok.

Bulent bey yardiminiza ihtitacim var beni aydınlatın kendime yada cevreme zarar vermekten korkuyorum

Samet arkadaş Şimdi içinde bulunduğun durumdan kurtulup sıkıntıları üstünden atmak istiyorsan hastanede tedavi başladığında ilaçlarına ve tedavine iyi dikkat edip hayatının geri kalanını daha yaşanılır şekilde geçirmeye gayret göstermelisin.

Yok adımı deliye bilmem-neremi çalıya veriyim diyorsan yemez.. bunu sana değil herkese söylüyorum.. vesselam...

Tedaviye devam :D

Sametdogru54

İstirahat sonrası şikayetlerin devam ediyorsa yeniden doktora çıkacaksın. Bir kez daha istirahat verip sonrasında gerek olursa heyete sevk eder ve muafiyet talep eder.

Abiler az once isparta askeri hastanesinden muayene oldum.TANİ:Birlik komutaninca sosyal sorunlara idari tedbirin alinmasi ,ilgili birimlerle bağlantı kurulması.PAXİL ,STİLİZAN GİBİ ilaclar verdi.RDM tarafindan takip edilmesi Uygundur. Yaziyor raporda ben bunu pek idrak edemedim yardimci olurmusunuz?

Yani sende depresyon başlangıcı gibi bir şeyler sezinlemiş doktor.Verdiği ilaçlarla durumunu kontrol edecek.Durumunda düzelme olursa,ilaçların iyi yönde etki ederse rahatlarsın yada doktor bir dahaki sefere yüksek doz yada değişik ilaçlar verir.Sivilde Psikolojik sorunların olmadığı için yada madde kullanımı vs gibi durumların bulunmadığından,ilk başlarda bu şekilde tedavi usulune gidilir.Askeriyede olman bir şey değiştirmiyor,sivil olupta psikiyatri tedavisi almaya kalktığında,sivilde de aynı şekilde önce hafif ilaçlarla muayene ve takip sürecini başlatırlar.

Yıllarca bu meslekte görev yapmış birisi olarak Sana önereceğim şey şudur ki;Öncelikle ilaçlarını düzenli kullan.İlk başlarda uyku hali,sersemlik vs gibi etkileri olur.Sonrasında tedavin işe yararsa düzelmeye başlarsın.Bu geçiş süresinde,komutanlarınla görüş ve onlardan sana zaman tanımalarını iste.Hayattan zevk almaya çalış.mutlu olmaya gayret et,kendine değişik uğraşlar edin.Unutma Askerlik ocağı hayatının en kutsal günlerini geçirdiğin yer.Terhis olduktan sonra bunlar hiç yaşanmamış gibi olacak zaten.

İlaçların bittiğinde tekrar sevk isteyerek aynı doktora git.Doktor durumuna göre yeni tedavi ve yeni ilaçlar belirleyebilir.Netice itibarı ile düzelmeyecek bir durumun yok.Bu anlattığın şeyler hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı şeyler.Kendini ferah tut.Ailenle görüşmelerini sakın aksatma.

Hani gercekten kendimi duzeltmek icin birusuru sey yapıyorum ufak bi bos vaktim oldugunda karakalem karaliyorum ,kitap,dergi okuyorum.Aslinda beni boyle davranmaya iten sebepleri kendimce belirledim.1-Kimseye hayir diyemiyorum 2- Bölüğümdeki askerlerin cogu rdm zaten 9 kisiyiz hep uzman erbas ve diger rutbeliler var.Asker arkadaslarimdan gecinebilecegim kimse yok.1 arkadas vardi teskere aldi gitti diğerlerinin kültürü cok farkli isleri guclerir yoldan gecen kadinlar ve aptal sacma kufurler vs vs 3-mukemmelliyetci bir yapim var ve burada hicbirsey bırakın mukemmeliyeti kurala uygun bile değil.Askerlik yaptığım yer turistik bir yer .Kantini yok,yemekhanesi ve yemekleri kotu masaların uzerinden yemeğiniz in icine giren böcekler bir anda karsinizia cikabiliyor sinirleniyorum ne istsh kaliyor ne bisey 2ayda kilo verdim ister inanin ister inanmayin.Rutbelilerin hepsi sorunlu ve somurtuk surat ve asabiler .ben bunlari kafaya taktığım icin boyle oldugumu biliyorum ama engelleyemiyorum.Ustune bölüğün en caliskan askeri benim abartmiyorum diger askerler aksam 5 6 gibi kogusta istraate cekiliyor ben is yapıyorum.Herhangi bi boslugumda istirahate cekildigimde sigara veya cay molasi icin biyerde dinlendigimde bana akla.mantiga uymayan benim isim olmayan benle alakasiz görev veriyorlar.Sinirlerim tepeme cikiyor ama dışa yansitmiyorum.Yansitsam belkide boyle olmazdi yapımda var ice kapanigim biraz.ilaclara baktim anksiyete bozuklugu ,bipolar,psikoz tedavisinde kullanılan ilaclar kullanip kullanmamakta tereddutum var.kafama bin tikki giriyor geceleri kotu anlamda kendime zarar verme anlaminda insallah iyi olurum

Sametdogru54 seni merak ettim? Üzerinden beş yıl geçmiş nasılsın umarım iyi olmuşsundur lütfen cevap ver.

Üst Alt