Merhabalar, bildiğiniz üzere bu muafiyet meselesi çoğu kişinin sıkıntı çektiği ve merak ettiği bir mesele. Bir kişinin a dediğine başka biri z diyor, kısacası her kafadan bir ses çıkıyor. Mesela ben kendi sıkıntımdan örnek vereyim; benim sağ gözümde göz tembelliği var 1/10 görüyor, sol gözde ise doku hasarı mevcut, görme alanımın alt tarafı görmüyor. Ancak pek çok forumda okuyorum, bazısı tek gözü sapasağlam olmasına rağmen sadece göz tembelliğinden muafiyet alırken, bazıları ise doktor tarafından terslenerek "hiçbir şeyin yok askerlik yaparsın" denilerek yollanıyor. Bu nasıl bir sistem çok merak ediyorum ben. Ortada bir mevzuat varsa, askere alım işlemleriyle alakalı sağlık yönetmeliği varsa, doktor nasıl kafasına göre "SEN SAĞLAMSIN" veya "SEN MUAFSIN" diyebiliyor?
Göz tembelliği olan bir kişi muaf olurken, aynı sıkıntıya sahip birisi muaf olamayabiliyor. Bunu bilen biri açıklayabilir mi?
Göz tembelliği olan bir kişi muaf olurken, aynı sıkıntıya sahip birisi muaf olamayabiliyor. Bunu bilen biri açıklayabilir mi?