Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikle ilgili yönetmelik varken doktor kafasına göre nasıl karar verebiliyor?

vhtgnctrk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, bildiğiniz üzere bu muafiyet meselesi çoğu kişinin sıkıntı çektiği ve merak ettiği bir mesele. Bir kişinin a dediğine başka biri z diyor, kısacası her kafadan bir ses çıkıyor. Mesela ben kendi sıkıntımdan örnek vereyim; benim sağ gözümde göz tembelliği var 1/10 görüyor, sol gözde ise doku hasarı mevcut, görme alanımın alt tarafı görmüyor. Ancak pek çok forumda okuyorum, bazısı tek gözü sapasağlam olmasına rağmen sadece göz tembelliğinden muafiyet alırken, bazıları ise doktor tarafından terslenerek "hiçbir şeyin yok askerlik yaparsın" denilerek yollanıyor. Bu nasıl bir sistem çok merak ediyorum ben. Ortada bir mevzuat varsa, askere alım işlemleriyle alakalı sağlık yönetmeliği varsa, doktor nasıl kafasına göre "SEN SAĞLAMSIN" veya "SEN MUAFSIN" diyebiliyor?

Göz tembelliği olan bir kişi muaf olurken, aynı sıkıntıya sahip birisi muaf olamayabiliyor. Bunu bilen biri açıklayabilir mi?

vhtgnctrk böyle bir uygula çok nadir görülür çünkü burda askerlik yapacak er in askerlik yapmasına veya yapamıycak olması gerekli kişinin sağlık durumuna ve tsk sağlık yönetmeliğe göre bakarak karar verilir eğer doktorun yanlış karar ve yanlış teşhis te bulunduğunu düşünüyor iseniz karar a itiraz edip farklı bir hastanede tekrar değerlendirme yapıla bilinir ayrıca doktorun yanlış karar verdiği kesinleşir ise doktor hakkında şikayette bulunursunuz

bizzat itiraz etmiş birisi olarak yazıorum :D

itiraz hiç bir şeyi değiştirmiyor bu ilk kontrolde ayrı bir hastaneye göndermiyorlar seni tekrar aynı hastaneye gönderiyorlar bu sefer heyetin karsına cıkıyorsun dendi bana saglık kuruluna gıtıtmgde bende tekrar doktorlara gitmem istendi gene aynı doktorların karşısına cıktım cok tuhafkı doktor zaten hakkımda kararını vermişdi nie geldın gıbısnde baktı sankı öyle hhissettim :D sag gözümde 2/10 görme kaybı var ve gerçekten gözlerim biris yanıma gelmedıkce cıkartamıyorum yönetmelikde 4/10 yazıyor bunu dediğimde doktora salamsın sen cevabını verdi bana şaka gibi :d

askere giden bir arkdaşımla konusdum asıl muafiyeti acemilikte alırısn dedi burd ayapılan maune kolun olmucak bacagın kesik olcak gay olcan anca böyle alcan heralde yada yatalak olcan hiç yuruyemıcen :d ben medresede kalıyoorum yanı cübbe ve sarık takıyorum doktor bana resmen gir ordakılere vaaz verirsin dedi :D çok sinirlendım ama itiraz ettiimgde ıkıncı maune oldugunda bişey diyemedim kısacası itiraz sonuc vermez en azındna kendı basımdan gecen bunlar

yyusuff valla bende 2 ay önce askerlık yoklamasına gırdım cok sukur gorunurde herkes saglam dıyor bana beyın amelıyatı oldum tümörden halen bır kısmı duruyor vs.. doktorun karssına cıktıgımda yanımdakı kardesıme baktı ve hasta kım dedı benım dedım dosyalarımı ıstedı hepsını verdım dırek askerlıgın vermıs oldugu kagıdı okdu ve yonetmelıkte ne yazıyorsa aynen ısledı askerlıge el verıslı degıldır dendı ama ordan oraya gıtmesı o telas sıkıntı sıralar ınsanı yoran o Allah yardımcınız olsun

7yA4R5.jpg
[/URL][/IMG]

doktordan aldııgm bu rapordu benim hasekideki doktor sen askerlık yapamassın dedi bagıclardakı elverişli verdi..benım maksadım kaçmak felan deil 28 yaşındayım ve insanın sorumlulukları var ama kimse bunu tınlamıyor tek annemle kalıyorum ve oda gögüs kanserı ben zaten ayakta dıkılemıyorum belım kötü ama adam salamsın dio ben pek çözemedım bu hastane işini

oraya gıdıncede yatmaktan başka bir iş yapmıcam yanı spor muafı felan boşa gıden 1 sene den başşka bır sey olmucak benım ıcın tamam vatan sevgisi imandandır hatta HZ.Muhammed s.a.v bir hadisinde vatan için bir gece nöbet tutmak bin sene gecelı gunduzlı sıralı ibadetten daha hayırlıdır buyuruor..ama ben ayakta zaten dikilemıyorum agır bişey kaldıramıyorum yanıma gelemdıkce insanları secemıyorum bu acsizeytte insanlar açasından askerden kaçısıon fikri uyandırıyor bilmiyorum artık hakkımızda hayırlısı neyse o olsun demekten başka bir şey gelmiyor artık ...

doktorlarla urasılmıyor adamların dedııgm dedik

Üst Alt