Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikte 17/C uyum bozukluğu ne demek?

Dddddddd

Askerlik açısından uyum bozukluğu sorunu olduğunu, bunun için geçici süre tedavi olması gerektiğini, tedavinin ardından askerliğe dair yeniden değerlendirileceğini söylüyor.

Abi cevap verdiğin için allah razı olsun ben bu tedavi sürecini nerde geçireceğim birliğime gidecekmiyim

Dddddddd

Sana istirahat vereceklerdir. Evde mi birlikte mi olacağı da o karar metninde yazar zaten

Abi karar metninde tedavisi yeni başlanmıştır ayakta poliknik takibi uygundur yazyıyor

Abi iyi günler ben acemi birlikteyken psikiyatri sorunlarım oldu sivil hayatta da normal değildim sürekli intihar düşünceleri aklımdan geçiyordu. Acemi birliğinde rdm den sevk alıp psikiyatri ye gittim ilaç yazdı bana kullandım ilaç yan etkisi çok kötüydü sürekli baş dönmesi mide bulantısı gibi şeyler oluyordu. Komutanlarima söyledim tekrar rdm den sevk alıp psikiyatri gittim. Bana (yaygın anksiyete bozukluğu) tanısı kondu. İlac tedavi tekrar uyguladılar. 1 ay süren acemi birliğimde 2 defa intihara teşebbüs ettim. Acemi birligim bittikten sonra usta birliğine gitmeyecektin çünkü yapamıyordum. Ailem ve arkadaşlarım biraz destek çıktılar ve beni gönderdiler abi gittiğim de yemek yiyemiyordum sürekli kendimi öldürme isteği içimden ayrılmıyor komutan kaydolus yaptığı sırada baya hakaret etti kızdı bana sorunlarimin olduğunu söyledim ama inanmadı acemi birliğinde çok travma atlattım. Beni biraz daha alttan alın dedim ama nafile seni psikiyatri gönderiyorum dedi rdm ye gittim durumu izah ettim kendimi astigimi söyledim ama sen yine çürük alamazsın dediler abi boynumda o sıra izi de duruyordu. Psikiyatri ye yolladılar komutan da askerliğe elverişli dir yazmıştı psikiyatri kagidima orada kalsaydim kendimi öldürürdum ben de firar ettim askerden lütfen abi bı yol göster çok çaresizim böyle giderse bileklerimi keseceğim. Çok sorun yaşadım ama inanmiyorlar bana . Oraya tekrar gitmek istemiyorum ve çaresizim.

Theazadd
Şu an neredesiniz ailenin yanındamısın?
Yardımcı olmaya çalışacağım ama firar etmişsin işler oldukça zor...

Evet ailemin yanındayim ama burayı da terk etmeyi düşünüyorum abi herşey üstüme üstüme gekiyir. Psikolojik sorunlarımdan dolayı hiç bir arkadaşım ile görüşmüyorum yalnız kalıyorum düşler görüyorum sürekli ağlıyorum.

Theazadd
Anladım peki.
Şimdi yarın ilk işin ailenden biriyle size en yakın ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gidiyorsunuz.
Durumu ailen doktora anlatsın.suisid düşüncelerinin olduğunu söyleyin.
Büyük ihtimal sizi yatıracaktır.
Eğer hastane yatışın olursa firar etmeni dikkate almazlar diye düşünüyorum/Geçmiş olsun...

Kendim tek gidersem olur mu acaba ?Randevu almam gerekiyor mu?
Ailem de bana bir şeyin olmadığını söylüyor ve ben içten içe yipraniyorum. Ailem benimle gelmez.

Theazadd
Olur ancak psikiyatrik hastalıklarda aileden öykü almak çok daha dikkate alınır ve önemsenir.
Ailen gelir yada gelmez buna bir şey diyemem.
Normal hastane değil, direkt ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gidin, randevu veya poliklinik sırası bulamazsanız direkt acilden giriş yapın.diyeceklerim bu kadar/Geçmiş olsun...

Üst Alt