Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikte f43.2 uyum bozukluğu - 1. hava değişimi sonrası..?

fuego

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,

kısa dönem erim. ülkenin uzak kısmında askerim.

erzurum askeri hastanesi'nden ankara gata'ya sevk edildim. orada bana 21 gün hava değişimi verdiler. birliğime döndüm, sevk işlemlerimi hallettim ve şimdi hastaneye gitmeyi bekliyorum.

raporumun inzar kısmında şu yazıyor:

"ruhsal muayenesi: ayakta ve yaşında görünümde, çevresine ilgisi azalmış, ses tonu alçak, mimik ve jestleri mizacına uygun, hareketleri huzursuz, uyku azalmış, iştah normal, bilinç açık, yönelim tam, algı tabii, düşünce akışı normal olup amacına zamanında varmaktadır, düşünce içeriği sosyal ve askerliğe uyum sorunları üzerine yoğunlaşmış, dikkat normal, bellek normal, nesnel ve öznel yargı tabii, zeka normal, duygulanım sıkıntılı, davranışları gözleme göre psikomotor aktivitesi normal olup sosyal işlevselliği azalmış olarak değerlendirilmiştir. öyküsüne göre; premobidinde immatür kişilik özellikleri olduğu, stresle baş etme kapasitesinin düşük olduğu, askerliğe başladıktan sonra dönem dönem uyum sorunları yaşadığı, konversif yakınmalarının olduğu, tedavi başlanıp takip edildiği, son dönemde işlevselliğinin azalması nedeniyle sevkinin yapıldığı anlaşılmaktadır. uyum bozukluğu olarak değerlendirilen hastamın düzenlenen tedavisine hava değişiminde devamı uygundur."

daha şimdiden askerliğim 6 gün uzadı.

odaklandığım nokta birliğime tekrar dönmemek.

kısa dönem erlerde bu tip vakalar pek görülmediğînden akıbetime dair hiçbir fikrim yok.

kıta hastanesinden ankara gata ve benzeri hastanelere ikinci kez sevk edilenler genelde elverişsizdir alır diye biliyorum. bu doğru bir düşünce midir?

bilgisi ya da tahmini olan yardımcı olabilir mi?

bu arada kıta anketi formumu hep yanımda doldurdular.

ilgili tüm kişiler askerliğe elverişli olmadığıma dair kanaat bildirdiler.
@OturanBoğa

kısa dönem olmak demek askerliğin daha fazla uzaması demek. bunu ifade ettiğimde çürük alma şansım nedir? yok mu bir fikri olan?

fuego

Yukarıya aktardığın değerlendirme ilk anda muafiyet sağlayabilecek kesinlikte değil. Bir kez daha sevk alırsın, istirahat verirler. Sonraki değerlendirmeye göre muafiyet mümkün olabilir.

fakat kısa dönem olmam, askerliğimin şimdiden 11 gün uzamış olması... bunların hiç mi önemi yok?

velev ki bir hava değişimi daha verilecek olsun, smk'lı olmaz mı?

doğuda askerlik yapıyorum ben, askeri hastaneye gitmek buradan çok zor. bunun da mı etkisi olmaz?

ayrıca bu değerlendirme benimle hiç konuşulmadan yazıldı.

Son düzenleme:
bugün gata'ya gittim, beni heyete yönlendirdi doktor.

fakat kıta anket formumda fotoğraf ve mühür olmadığını söyledi, bu şekilde çıkaralım seni dedi.

bir sorun yaratır mı bu? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
sizlerin kıta anket formları nasıldı?

fuego

Resmin olmaması sıkıntıya yol açmaz. İnşallah sonuç olumlu olur.

evet arkadaşlar, abilerim, ablalarım; heyete çıktım, parmağı bastım ve askerliğe elverişli değildir ön raporumu aldım.

darısı diğer bekleyenlerin başına.

herkese çok teşekkürler.

Merhaba, ben Tekirdag merkezde askerim. Uyum bozuklugu f43.2 tanisi koydular. Ayni zamanda konversiyonbozuklugu ve anksiyete bozuklugu da var.Suan İstanbul GATA ya sevkim var ama gondermiyorlar. gitsem elverissiz raporu alabilir miyim ?

efsankayhan1

Durumuna dair bir şey söylemek için yeterli bigeye sahip değiliz. GATA sevki varsa, gidip şansını dene tabii ki.

Üst Alt