Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikte omuz sakatlıgı geçirdim. Haklarım nelerdir?

epulimm53

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar

ben askere 94/2-b olarak gitti henuz daha 13-14 gün geçtikten sonra eğitim esnasında sakatlık geçirdim gece devlet hastanesine kaldırıp omuzumu oturtturdular (lafta)
3 gün sonra askeri hastaneye gittim ve bana üst ektremite (eklem) bölgelerinde birden fazla bölgede çıkık oldugunu soyledi komutanım ve 5 gün istirahat verdi. raporu elimde hala ve sonra 3. gün dayanamayıp tekrar gittim ve benı devlet hastanesine sevk etti ve bankant lezyon ameliyatı geçirdim
aradan yaklasık 2 ay gecti kolumu hala haraket ettiremiyorum ve fizik tedavi görmek için yine hastaneye yatıcaksın dediler
90 gün hava deişimi verdiler bu arada
şimdi bana tekrar ameliyat olabilirsin diyolar

sizce benım durumum ne olur tazminat açabilir miyim çünkü sorumsuzluk var. kolum çıkık birden fazla bolgede çıkık oldugu halde benı bırlıgıme geri gönderdi o şekilde şikeyetçi olsam ne olur sizce !!

ve bu arada bana omuz bölgesi oldugu için haraket kısıtlıgı olucaktır dediler hastaneden ve 1 bucuk 2 yılda eski haline anca gelir dediler

% 69 sakat rapotu çıkma olasılıgıda varmıs bunuda eklemek istedi

Selam kesin işlem sağlık raporu alman gerekli. Eğer hastane seni birliğine sevk ederse ve kolun iyileşmez ise askerlik görevin bitti. Derseler enyakin askerlik şubesinden askeri hastaneye sevk alarak bana kalırsa. Ankara GATA gitmesinin. Onun içinde ankara merkez komutanligindami sevk alabilirsin. Askerlik bitmeden . Kesin işlem sağlık raporunda askerliğe elverişli değildir yazarsa. Malullük işlemi uygulanır. Ve maaşa bağlanır sin o kadar.

kesin işlem raporu ne oluyor yani şimdi ilk aldığım raporda hava değişimi yazıyor 90 gün hava değişimim 12,10,2014 te bitiyor hastaneye gitti kortole kolun kötüye gidiyor dedi ve fizik tedavi görmen için seni yatırmamız lazım dedi bende askerlik subemden işlemlerimi yaptım şimdi yatıcam eger fizik tedaviden sonra iyileşmezse tekrar ameliyat dedi yanlız ben izmirde aske hastanesine gittim orası benı bozyaka devlete sevk etti orda ameliyat oluyorum ordan alacagım rapor geçerlimi ?

mesela ordaki doktorlar 2.ci ameliyattan sonra askerlik yapamaz derse ve bunu asker hastanesi onaylarsa dediğiniz gibi oluyormu ?

Eger askerlik hizmetinden dogan bir sakatlık olur işe. Malülen emekli olursunuz. bunun için Askerlige elverişli degildir raporu yanı kesim işlem raporu gerekli. Hava degisimi için aldıgınız rapor degildir. Sadece hava degisimi istirahat raporudur.

pekala çok tesekkür ederim yardımcı oldugunuz için çok saolun

birde ben şimdi devlet hastanesinde ameliyat oldum benı asker hastanesi oraya sevk etti askerliğe el verişli deildir raporunu devlet hastanesi verse asker hastanesi kabul edermi ;?

olmaz kardes devlet hastanesnın raporu onemlı degıl bnde suan askerım sen bna bı numaranı ozelden yaz ben gereklı ıslmerı sana soylıyeyım kurtulmanın tek yolu bu benı 7 aydır surunduyolr artık son noktaya geldım ben benmde 2 kez capraz bagalrım koptu yapamıyrum komutanlarımda pıskolıjım bozuldu bu yuzden dedım benı anakara gataya pısjıytrıye sevk ettı askerlık yapmak ıstıyomusun dedı yapamıyrum tamam dedı 21 gunde o verdı 15 tekrr gtcm heyete cıkarcak benı yanı bu sakatlklrda asla vermıyolr pıskolojın bozuldu dıceksın sen bana numarı yaz anlatym yapcagını

aynı zamanda bende ızmırlıyım suan ızmırdeyım kardes

Üst Alt