merhaba arkadaşlar 2003 yılında lise stajeriyken staj yaptığım fabrikada iş kazası geçirdim. Kaza sonrası 3 tane ameliyat oldum ilk müdahale firmanın anlaşmalı hastanesinde yapıldı. Bu ameliyattan sonra sağ elimi 6 ay kullanamadım avuc içine paslı kalın sac demir düşmüştü en çok işlem yapan işaret parmağımla orta parmağım hareket etmiyordu daha sonra vatan hastanesinde 2 ci ameliyatımı oldum parmaklarımı oynatabiliyordum elimi kapatabiliyordum sonra 3 cü ameliyatla elimi acma kabileytimde birazda olsa iyi hale geldi doktorumun bana söylediği elimin işlevsellik bakımından bundan daha iyisi olmayacagıydı buna şükür dedim. Daha sonra kaza geçirdiğim iş yeri özürlü raporu almamı istedi beni şirketin özürlü çalışanlar statüsüne alacaklardı özürlülük raporu aldım aldıgım rapor %15 lik güç kabını gösteriyordu.
daha sonra 2009 yılında askere gittim askerde 2 bucuk ay kaldıktan sonra GATA ya gönderildim burada çok arıntılı bir iceneleme tetkik işlemi yapıldı nöroloji bölümü elime makina baglayıp elimdeki sinir hasarlarını tespit ettiler sağ el median sinir total motor dalı hafif hasarlı raporu cıktı sonra plastik cerrahi, ortopedi, nöroloji doktorları rapor yazıp askerliğe elverişli değildir raporu verdiler. bu aldığım raporla %15 oranında özür kaybı veren hastaneye başvursam özürlülük oranımda bir artış söz konusu olur mu. Stajerken basıma gelen olay şirket tarafından örtbas edilmiş saklanmış askerden geldikten sonra beni işe almadılar mahkemeye verdim firmayı davam 1,5 senedir devam ediyor.
daha sonra 2009 yılında askere gittim askerde 2 bucuk ay kaldıktan sonra GATA ya gönderildim burada çok arıntılı bir iceneleme tetkik işlemi yapıldı nöroloji bölümü elime makina baglayıp elimdeki sinir hasarlarını tespit ettiler sağ el median sinir total motor dalı hafif hasarlı raporu cıktı sonra plastik cerrahi, ortopedi, nöroloji doktorları rapor yazıp askerliğe elverişli değildir raporu verdiler. bu aldığım raporla %15 oranında özür kaybı veren hastaneye başvursam özürlülük oranımda bir artış söz konusu olur mu. Stajerken basıma gelen olay şirket tarafından örtbas edilmiş saklanmış askerden geldikten sonra beni işe almadılar mahkemeye verdim firmayı davam 1,5 senedir devam ediyor.