Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten çürük raporu alan kişi nasıl emekli olabilir?

abdi2276

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1972 doğumluyum ve 1993 yılında askere gittim askerde geçirdiğim bir rahatsızlık dolayısıyla gülhane ve çamlıca askeri hastanelerinde yattım ve sonunda iç hastalıklarından çürük raporu verdiler askeriyeden çürük olarak tehris ettiler bir zaman sonra mehmetçik yardım vakfından yılda 1100 tl yardım almaktayım her 6 ayda bir maaş veriyorlar bir tanıdık arkadaşta askerde çürük raporu aldı ve şuan bir şekilde askeriyeden emekli oldu ver aylık 1500 tl maaş almakta bede böyle bir yasadan yararlanıp maaş alma şansım varmı bir cevap verirseniz sevinirim

İşgücü kaybına nedne olan rahatsızlığınız askerlik yaparken mi oluştu? Eğer öyleyse, o zaman askeriyenin sorumluluğu vardır ve hem tazminat hem de emeklilik mümkündür.

Eğer rahatsılığınızın nedeni askerlik değilse, o zaman askeriyeden bir emeklilik olamaz. Bu durumda sakatlık oranı cetveli'Ne göre hangi oranda rapor alabileceğiniz esas belirleyici olur. Oran % 40 ve üzeri olursa:

doğum tarihiniz?
ilk kez sigortalı olduğunuz tarih?
hangi statüde kaç gün priminiz var?

OturanBoğa;

abi öncelikle cevap verdiğin için sana çok tşk ederim minnetkarım abi ben bu hastalığı askeriyede kaptım 7 ay batman gercüşte askerlik yaptım orda rahatsızlandım diyarbakırda askeri hastanede kaldım ankarada 26 gün gatada kaldım 1 ay istanbul camlıcada kaldım sonunda bana çürük raporu verdiler ve askerlik yapamayacağımı söylediler tehris ettiler iç hastalıklarından raporum 40 böyle bir askeri rapor var elimde doğum tarihim 21/06/1972 abi sigorta tarihim 2000 yılında oldu istanbulda bir oto galeride çalıştım 1 sene kadar çalıştım beni bir aydınlatırsan çok sevinirim duam seninle hoşcakal mesajını bekliyorum.

Süre aşımından dolayı sanırım tazminat ya da maaş bağlanmaz. Ama askeri konularda uzman bir avukata danışmanı öneiririm. Bilmeden hakkını kaybettirmek istemem.

Bugün sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edebilirsen, o zaman aşağıdaki tabloya göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilrisin:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

çok tşk ederim bilgilendirdiğin için unudumu yitirmeyeceğim bir avukat arayacağım çok saolun

mrb ben askerdeyken uzmalık muanesine girdim elazıgda ordan ankara gülhaneye geldim ordam uroloji bölümünden sol bökrek çalışmadıgından dolayı askerlige elverişli degildir kagıdı verip teskereye gönderdiler ben emekli olabilir miyim ve tazminat alabilirmiyim ?

Fatih, tazminat alamazsın.

Eğer diğer böbreğin fonksiyonları büyük ölçüde aksamıyorsa, sakat statüsüne dahil olacak % 40 ve üzeri rapor alamayacağından, emeklilk açısından da bir avantaj sağlaması söz konusu olmaz.

ben 1997 yılında askerden çürük aldım ama hiç bir yerde geçmedi doktora tekrar çıktım vergi indirimi özürlü raporu aldım askeriyenin raporuda olsa yanımda hiç bir yerde geçmedi kasımpaşa askeri hastaneden almıştım

s.aleyküm ben 94 doğmluyum geçen sene muane oldum bu sene askere gidecektm kasımda fakat askeryie hastane beni muaneye soktu heyete girdim basımn üstünde az bişe yumusaklk var 2 nohut tanecigi kadar fakat tam bi bilgim yok bu malulen emekliliğe erken emekliliğe girermi sizlerden bilgi almak istiorm ne yapmam gerek bunun için. ozürlü raporu da yok . çok şükür iyiyim. teşekkür ederm simdiden

1800 pirim 10 yıl sgk başlangıç var ise burahat sızlık sgk başlangıcından sonra olmuşsa sgk ya baş vurup malüliyet tespiti için hastaneye sevk alıp enaz 60 iş güçü kaybı var dır diye rapor alır sanız malülen emekli olursunuz erken emeklilik için ise defterdarlık kanalı ile sevk alıp en az 40 oranında rapor almanız yeterli her hangi bir sebepten askeriyede çürük raporu verilen askeriyeye el verişsiz rapor alan erken veya malülen emekli lur diye bir şey yok yetkili hastanelerden alınan raporlar ve sgknı onayı ile emekli olunur askeri hastanenin raporları sgkda geçmez

mstdnz2014;

Durumunuz sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri oranda rapor almak için uygun değil. O nedenle sakat statüsünde değerlendirilmezsiniz, erken emeklilik vb. haklardan yararlanamazsınız.

G40.9

Arkdslar ben askrlikden muaf oldum epilepsiden dolayi bir kac kisi devletten bi cok seyden yararlanirsin dedi . Bu araba alirken belli bi oranda dusus hakkin feln var dediler bilgisi olan varmi saygilar simdiden ..

ben askerden muhaf aldım bagırsakk kanseri gecirdim 94 senesinde şimdi hebatit b hastasıyım ne gibi bi haklarım var acaba
cv verirseniz sevinirim

engeli raporun var ise engelilere tanınan haklardan yararlanırsın yok ise rapor vermeye yet kili hastaneden randevu alıp en az 40 oranında rapor alarak toplu ulaşım dan ücretsiz internet tlf indirimli erken emeklilik haklarından müzelere ücretsiz yararlanırsınız

ama kemik ilgi testi istiyolar be bayıltmdan yapılıyo bende cok korkuyorum ondna ama askerlik ten cürük aldım engelli kadrosundan işe giremezmiyim

ben kemik iligi testinden cok korkuyorum bayıltmıyolarda napcam bilmiyorumm

40 ve üzeri raporun olmadan hiç bir haktan malesef yararlanamaz sınız askerde alınmış raporlar gecerliligi yok

Selamun aleykum.bende askere gitmeden belimde rahatsizlik olustu ve askeriyede omur ilik amelyati gecirdim ve askerlige elverisli degilim diye men ettiler fakat bu raporun yuzdeligini bilmiyorum suan sigortali olarak calismaktayim ama zorlaniyorum benim bu rapordan yararlanmam soz konusu olurmu.cvp verirseniz cok mutlu olurum.

1989 yılında askerlikten %49 rapor ile çürük e ayrıldım askeriyede oluşan bir nedenden dolayı akçiğerden su aldırdım tüberkülos başlangıcı vardı Gülhane askeri tıp akademisinde tedavi gördüm %49 çürük raporu verdiler şuan emekli olabilirmiyim yada herhangi başka bir hakkım varmı

Alialiali

O kadar eski bir dönem ki, bu zamandan sonra bir hak elde etmek mümkün değil.

Mrb 1 bucuk yil once insaatan duserek beyin kanamasi be kafada kirilan kemikler yuzunden bir gozumu kaybetim beyin ameliyatı oldum bu iskazasi olurken askeri muane olmustum gidecektim bu olaydan dolayi heyete girdim askerlikten çürük oldum suan hala bir gozum görmüyor ve kafada catlaklar var kolarim kirikti iyilesti ben suan çalışamıyorum nasil emekli olurm veya nasıl bir maas baglayabilirim lutfen yardımcı olurmusunz

Üst Alt