Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten çürük raporu olan kişiye 2022 aylığı bağlanır mı?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar bi yakınım askerden çürük aldı ve kafadan amelyat oldu kafadan kemik alındı ve askerlik çürük raporu var bu kişiye engelli maaşı bağlanırmı cvplarsanız seviniriz..

engelli raporu varsa alır ben askerlikten muafım 2022 alıyorum

atatetik;

ben de . Peki sen evde bakım maaşı alıyor musun? Ben almıyorum..

Engelli raporu var ve şartlar uyuyorsa alır tabi ki.

%40 ve üzeri çıkartıp yukarıdaki verilen linkteki özellikleri taşıyorsa ne mutlu arkadaşına.

peki arkadaşlar çürük raporu alanlar arasında benim gibi "barışta askerliğe elverişli değildir, seferde görev yapar" ibaresi olan var mı?

@veli_yılmaz;

ben bunu anlamıyorum: Barışta askerliğe elverişli olmayan nasıl oluyorda seferberlikte savaşta askerliğe elverişli oluyor.?

Berat06, askerlikten muafiyeti sağlayan "askerliğe elverişli değildir" raporları 2022 aylıgı için kullanılamaz. 2022 aylıgından yararlanmak için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınmış
% 40 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu gerekir. Arkadaşınız kaymakamlık/malmudurlugune başvurdugunda yetkili bir hastaneye sevkedilir zaten. Ayrıca kendisi de rapor alabilir. Özürlü raporları için şuradan bilgilenebilirsiniz:Sağlık Raporları
Fakat uygun raporu alsa bile 2022 için yeterli değil.
2022 aylıgının baglanabilmesi için muhtaç bulunması şart. Arkadaşınızın tüm aylık gelirlerinin toplamı (buna nafaka yükümlüsü yakınlarından alabileceği yardım miktarı da dahildir) aylık 100 TL'yi geçiyorsa, sigortası varsa, i,stege baglı prim öduyorsa, GSS kapsamında prim ödüyorsa aylık hakkından yararlanamaz.
Muhtaçlık sorgulamasının nasıl yapıldıgı ve nafaka yukumlusu yakınlarından alabileceği yardım miktarının nasıl tesbit edildiği konusunda örnek olay 1 ve 2'yi inceleyiniz bir fikriniz olsun:http://www.engelliler.biz/forum/202...22-ayliklari-gelir-hesaplamasi-ornekleri.html

Loris Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğindeki "B" dilimlerine göre askerliğe elverişli bulunmayanlar barışta askerlikten muaftır. Gerek duyuldugu takdirde savaşta göreve çağırılabilirler.
"D" dilimlerine uygun bulunanlar ise barışta ve savaşta askerlikten sürekli olarak muaf tutulurlar.
Burada belirleyici olan ilgili Yönetmelik esaslarında belirtilen sağlık yetenekleridir.

Merhaba .
Ben bu yıl Askerlik muayenemi oldum ve Bana muayenem sonunda çürük raporu verdiler.
Daha sonra çevremdede aynı rapordan olan bir kaç kişinin daha rapor alıp maaş aldıklarını ögrendim.
Acaba bende alabiliyormuyum.
Benm Rahatsızlıgım..
İleri derece sensödinöral işitme kaybı. yani sag kulagım hiç duymuyor.
Bir diger rahatsızlıgım iki gözümde uzagı görmüyor.Yani miyop
Bir de iç hastalık olarak Astım hastasıyım.Brz tempomu arttırsam hemen tıkanıyorum.
Bana yardımcı olun maaş almam mümkünmü.
Biz 5 kişilik bir aileyiz.Evde sadece babam çalışıyor.oda inşaatta
Maaş alma gibi bir imkanım varsa nasıl yapabilirim. yardımcı olursanız sevinirim aileme destek olmak istiyorum...

C'r|Rhyme*;

Miyoptan oran alamazsınız.

Tek kulağınız duymadığı için % 12 alırsınız,

Asım için Solunum Fonksiyon Testi (SFT) sonucuna göre oranı belirlenir..
1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;
a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Astımdan yüksek bir oran almanız gerekiyor bu durumda..
Rapor almak için başvuru yapın % 40 ve üzeri olursa 2022 için SDYV'e başvuru yapabilirsiniz.
Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Merhabalar. Ben tecili bozdurup askere gideceğim. Ama sağ kulağımı kapadığımda 1 metre ötesindeki normal konuşmayı duymuyor. Diğer kulağım gayet iyi duyuyor. Hatta bazen hani derler ya sağır duymaz uydurur diye bunu sık yaşıyorum :D arkadaşlar diyor "tek kulağın duymadığı için askere almazlar" alınanları da topçu yapıyorlarmış. Hiçte üzerine düşmedim bunun. Kafam takıldı bilgilendirirseniz mutlu olurum.

Mrb arkadaşlar 2015 te çürük raporu aldım GATA hastanesinden mitral kapak prolapsusu minimal trisküp yetmezlik vs ben engelli veyahutta nelerden nasıl faydalanabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ediyorum

Peki Ben Askerlikten Çürük Aldım 2022 maaşım yok o çürük Raporla 2022 Maaşı Çıkarabilir miyim

zalim347
Hayır
%40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu almanız gerekmektedir.

zalim347
askerlikten muaf olmak için aldığın ve çürük raporu dediğin "askerliğe elverişli değildir" raporu ile 2022 aylıgına başvuramazsın. 2022 aylıgına başvurabilmek için sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş engelli sağlık kurulu rapor çıkartman gerekir. rapor oranın da % 40 ve üstü olmak zorunda. aksi durumda başvuru yapamazsın bile.
% 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporun olması da yetmez. muhtaç durumda olman lazım. 2022 aylıgı almaya engel bir durumun yoksa (sgk'lı çalışmıyorsan, sgk'dan bir aylık veya gelir almıyorsan, 60/g GSS lı değilsen vs) başvurun alınır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 2016 yılı için 392,49 TL altındaysa 2022 aylıgı baglanır. aksi takdirde mümkün değil.

Peki herhangi bir nedenle çürük alanların yararlanabileceği haklar varmıdır

@Yunusas hangi hastalıktan alırsan al, aldığın çürük raporu (askerliğe elverişli değildir raporu) engelli haklarında işe yaramaz. aldığın çürük raporu sadece askerliğe elverişli olmadığını kanıtlar. kısacası o raporla engelli haklarından ya da başka bir haktan yararlanman söz konusu değil.

engelli haklarından yararlanmak istiyorsan, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den sana yakın olan bir hastaneye gidersin engelli sağlık kurulu raporu çıkartırsın. % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu aldığın takdirde şartlarının tuttuğu haklardan yararlanırsın:

https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Askerden çürük raporu aldim 2022 maasini alabilirmiyim
Almak icin ne yapmaliyim

Kbl

2022 maaşı için yetkili hastanlerın herhangı birinden en az %40 oranında rapor almalsın 40 ve aşağısı olursa 2022 maaşı alamzsın.askeriyenin verdiği çürük raporu engelli maaşalrında geçmez

ben egitim sırasında bel kaynaması meydana geldi bilgi verirmisiniz çürük aldım 4 aylık askereken

Rmzntp61 kardeşim askerliğe elverişli değildir raporu 2022 maaş ı balanmasına uygun değildir. istanbuldasın madem. haseki veya bağcılar devlet. yani sana yakın deevlet hastanesinden. randevu alıp heyete çıkman gerek. heyetin verdiği engeline göre verilen oran esasa alınır.

Kalem

Askerden çürük raporu verilmiş olması, devlet hastanesinden engelli raporu alırken belirleyici olabiliyor. Çünkü doktorlar özellikle soruyor, askerlik yaptın mı ? yapmadıysan raporun var mı ? gibi...

Üst Alt