Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf almak için önümdeki süreç nedir?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün askerlik şubesine gittim muayne olmak için e devlet'ten asal yoklama başvurusunu yaptım önümdeki süreç nedir acaba tecrübesi olan arkadaşlar bana bilgi verebilirmi ? muayne olmam için kanuni hastanesine git dediler birde

Son düzenleme:
Ben de aynı aşamadayım. "Askerliğinizi ertelemek istiyor musunuz? " kısmına evet seçeneğini tıkladım,muaf olmakla ilgili bir seçenek yoktu.Umarım yanlış olmamıştır.Yarın Aile hekimine gideceğim.

İLK ÖNCE ŞUBE sizi yaşadığınız ilde ki askeri hastane yada devlet hastanesine sevk eder orada genel bir muayene niz yapılır . eğer orada yani yaşadığınız ilde çözülecek bir şey ise şayet orada gerekli test tedavi ve tetkikleriniz yapılır olumlu veya olumsuz rapor verilir. eğer hastalığınız benim kisi gibi zor bir hastalıksa en yakın uzman doktorun olduğu ildeki askeri hastaneye sevk edilir mesela beni ilk önce kayseri asker hastanesine ordan da ankara gataya sevk ettiler ankara gatada nöroloji kliniğinde tam 20 gün yattım birçok test ve tetkikler yaptılar daha sonra askerliğe elverişli değildir raporu verdiler.... olay budur....

Artık askeri hastanelerde bu işlemler yapılmıyor diye biliyorum şubedeki görevli öyle demişti. Askerlik şubesinden size bir zarf verip yakınınızdaki bir eğitim araştırma hastanesine sevk ediyorlar. Sizde bu zarfı sağlık kuruluna götürüyorsunuz. Oradan muayine olmanız için barkod vs. bir kağıt veriyorlar. Sizde doktorları dolaşıyorsınız.

Diyelim ki bir hastalığınız var, doktora söylüyorsunuz, doktor da süreç ne ise değerlendiriyor ve buna göre açıklama yazıyor. En son formu tamamaladığınızda sağlık kuruluna teslim ediyor ve heyet için bekliyorsunuz. Heyette mevzuata göre muaf vs. değerlendirip size söylüyor ve evrak veriyor. O evrağın kesinlikle ASLINI askerlik şubenize teslim edip işlemi tamamlıyorsunuz. Rapor Ankaraya onaya gidiyor ve sonra edevlette de güncelleniyor.

kylexz Hastaneye gidince ilk önce sağlık kuruluna mı gidiyorum ? Peki muayneler ücretli mi ? Normal muaynelere para vermiyorsun ama sağlık kuruluna gidince para alıyorlar. Asker muaynesi için ücret alırlar mı ?

yilmazthm21

Ben zarfla sağlık kuruluna gitmiştim, çünkü onlar yönlendiriyor ve sağlık kurulu karar veriyordu. Ben ücret ödemedim işlemler için ve sağlık kurulu için, sonuçta resmi bir işlem. Ücret ödeyenide hiç duymadım. Hastanede girenler evrağı verip direk çıkıyordu.

Mrb. Arkadaşlar öncelikle başvuruyorsunuz askerlik yerine hastalığınızı anlatıyorsunuz. Memur üst yazı yazıyor yetkili hastaneye zarflayıp elinize veriyor hastaneye gidip ilk önce başhekimlik imza yetili yere verip yetkili kişi zarfı açıp ılgılı yerlere havale yazıp. Tekrar evrağı elinize verip sizler sonra evrak kayıda gıdıp evrak kayıtda barkod yapıştırıp sizi ilgili doktora gönderiyor örneğin psikiyatst ortopedi nöroloji vs. Sizler muayene olup işiniz bıtınce evrakları sağlık kurula havale edip evinize gidiyorsunuz muayene her şey ücretsizdir. Muayene ve sıra önceliğiniz vardır.

Bugün bütün branşlara girdim.Haftaya çarşamba ikinci işitme testi yaptırınca perşembe kurula teslim edeceğim.Merak ettiklerim;
1.Evrakları verince ne zaman heyete gireceğim kaç gün sürüyor?
2.Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi sağlık kurulu hakkında bilginiz var mı?Sabah saat kaçta evrakları götüreyim?
3.İkinci işitme testimi haftaya çarşamba günü sağlık kurulunda değil diğer binasında olacağım.Acaba pazartesi günü gitsem sağlık kurulunda yaptırabilirmiyim testimi? Şimdiden teşekkürler

Asal yoklamayı dolduruyorsun e devlete girip sonra nereye baglıysan oranın aile hekimine gidiyosun hastaneye sevk ediyor orda kurul dan sağlık raporu alıp askerlık subesine veriyorsun diye biliyorum.

E-Devletteki Asal yoklama başvurusunda askerliği ertelemek istiyor musunuz? sorusuna evet mi diyeceğiz ? Hayır mı ? Başvuruyu yaptıktan sonra direkt aile hekimine mi gideceğiz ?

Üst Alt