Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olan biri daha sonra askere gitmek için başvurabilir mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
632
Reaksiyonlar
356
20 Li yaşlarda ve daha Öncesinde engelli olan bir kişi askere gidemeyip daha sonra ise iyi haliyle birlikte kendi isteğiyle askerlik Görevini yerine getirebilir mi??

askerlik şubesine gidip bi sorabilirsiniz bizde muafız bizde bilgilenmiş oluruz

AYDINYAVUZ

teorik olarak evet, ama askerliğin nasıl bir şey olduğunu ve bununla baş etmenin nasıl zor olabileceğini iyi değerlendirmek gerek.

Eskidendi o askerlik yapanın adam olduğu zamanlar.

Şimdi kimse bu etkene bakmıyor.
O yüzden askere git gitme...Sana yine adam derler....sana yine kız verirler sıkıntı yok.

Oyle degil iste hocam bende curuk aldim uyum bozuklugundan ama en sevdigim insanlar bile arkamdan konusur oldu delirmis diye baska bi gozle bakiyorlar ama hic birine hakkimi helal etmiyorum

kardeş oda bişeymi bana vatan haini diyen bile oldu şerefisizim bak ilgilenme bilee yani vermeselerdi yapıcaktık 5 ay yaptım ben sonra muaff piskoloji bozulur düzelirr insanın karakteri düzelmez boşver takma öyle insanlarıı keyfine bak kulakları tıka :D ha orasıda ayrı tabi tekrar yine çağırırlarsa öyle konusan insanlardan önce seve seve gitmeye hazırız hani :d

millet bedelli yapmak için can atıyor sen askere gitmekten bahsediyorsun askere gitmemek için 20 bit tl para verenler var

orumcek beyınlı ınsanlar bıtmez abılerım bızım ulkede kulaklarımı tıkadım bende aynen yuzume karsı desınler kolaysa arkadan konusmak kolay sankı kendılerının bu vatana 5 kurus hayrı olduda yalnız buyuk yemın ettım yuzume karsı sapırdasınlarda delmessem birer birer serefsızım

Arkadaşlar öncelikle askerlik çok güzel bir durum. Orda yaşadığım anıları hiçbir şeye değişmem. Fakat hasta ve yapamayacak durumdaysanız sakın gitmeyin. Bırakın çevrenizdekiler konuşsun. Hiçbir şey sizin sağlığınızdan önemli değil.

AYDINYAVUZ
askerlikten muaf olduktan sonra tekrar askerlik yapabilmeniz için ilgili yönetmelik hükümlerine göre sağlık yeteneği açısından askerliğe elverişli bulunmanız şarttır.
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "askerliğe elverişlidir" raporu aldıgınız takdirde askerlik yapabilirsiniz. aksi durumda mümkün değil.

Bu konu ile ilgili başımdan geçen olayı anlatım gözlük numaralarının TSK sağlık yönetmeliğindeki numaraları aştığı için ( -10.50...-10.00miyop) muaf olmuştum aradan gecen zaman zarfında gelişen teknoloji ile sorunumun gectiğini 0.50 gözlük kullanmayı gerektirmeyecek numara kaldığını yeniden muayyene olup tekrar askere gitmek için bizzat başvuru yaptım ve MSB dan cevap geldi silah altındayken muaf olanların tekrar askere alınmaz diye.Ben bi kez daha itiraz ettim sonuç daha hala gelmedi.Bu konuyla bizzat yakından ilgileniyorum ve sürekli araştırıyorum

Bence çıkan bedelliyi bekleyin bedelli askerliğe çevirin durumunuzu. Son 2 bedellide askerliğe elverişli değildir raporu alanlarda yararlanabildiler

Üst Alt