Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olmak için ne yapmam lazım?

yakups

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
1
Ben nöropati hastasıyım.yüzde kırk raporum var.Muaf olmak için ne yapmam lazım?Kaç gün sürüyor?Ankara ve kayseri'ye yakın bir şehirde oturuyorum hangi askeri hastaneye sevk ederler ben seçebiliyor muyum?Hastalığım ilerleyen bir hastalık askere alma ihtimalleri var mı?(ben istemiyorum)

]Süreci anlatır mısın kaç günde bitti işin rahatsızlığın nedir?

ilk muayeneden sonra askeri hastaneye sevk ediyolar heyet günü asker gibi sıra bekliyorsun neyin var neyin yok kararı heyet veriyo postalıyolar gönderiyolar karışık bi iş değil ama seni alırlar gibi geliyor gönlüne göre ama gitmekde yarar var

Yürümekte zorlanıyorum beni alırlar mı gerçekten?Bir de gider gitmez heyete girebiliyor muyum yoksa gün verme falan var mı?

ilk muayenede rahatsızlığını belirt dostum gün veriyorlar şu gün heyete giriceksin diye

Benim şu an tecilli kaç gün sonra giriliyor mesela heyete 1 hafta falan mı yoksa daha mı uzun?

Selam ,

Önce şubene git Tecilini bozdurup askere gitmek istediğini belirt seni aile hekimine gönderecekler yada en yakın hastahaneye orada rahatsızlığını belirtip askeri hastahaneye sevkini isteyeceksin doktor gerek görürse sevkini gerçekleştirecek ardından askeri hastahanede kı doktorlar senın askere elverişli olup olmadığına karar verecekler eğer doktor seni heyete sokarsa bil ki askerlik yapmayacaksın demektir.

Hayatyaşamayadeğer;

Bu işlerin ne kadar sürdüğü benim için çok önemli memuriyet durumu olabilir eğer çok uzun sürüyorsa şimdiden gideyim.

Bir an önce halletmek en iyisi. Memurluk ataması için riske girmeye değmez.

Benim hastalığım zaten zor teşhis edildi eski rapora güvenmezse tetkiklerden bir kanıya varamaz ki ben ne yapacağım?

Sanırım bunun kolay bir yolu yok Yakup. Eldeki tüm raporları, epikrizleri vs. yanına alıp düşeceksin GATA yollarına...

arkadaşlar biri süreç hakkında bilgi verebilir mi neredeyse bir çok konuyu okudum ama süreçle ilgili bir şey yazmıyor . Askeri hastaneye sevk edildiğinde normal olarak hayatıma devam edebilirmiyim , hastanede kalmak zorundamıyım diyelım kı ilk muayene oldum ıkıncıyı veya tekrar 10 gun sonra dedıler bu sure içerisnde sivil olarak mı devam ediyoruz

yakups, Kayseri askeri hastanesine sevk ederler, hastalığınız zor teşhis edilen bir hastalıksa hastanede 3-5 gün gibi yatmanıza da karar verebilirler, elinizde üniversite hastanelerinden alınmış bir raporunuz varsa yanınızda götürmeniz işlemlerinizi kolaylaştıracaktır.

roccox, askeri hastane sevki sonrasında gerekli tahlil ve tetkikten vb. işlemlerden sonra hastalığa göre bir süre hastanede yatırabiliyorlar sonrasında kurul gerekli raporu veriyor ve muaf oluyorsunuz.

iş yerinden izin almam gerekir mi hastaneye gidip gelme şeklinde işlemleri tamamlayabilirmiyim

Gideceğiniz gün alırsınız sonrasında gerekirse yine alırsınız ancak aynı günde işlemler bitmezse zaten haftaya tekrar gün verirler hastaneden

Üst Alt