Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten Muaf Olmak ve Sonrası?

1Kan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba, sizlere endişe ettiğim bir konuda danışmak ve fikirlerinizi duymak için yazıyorum.

14 ağustos itibariyle kısa dönem er olarak askerliğime acemi birliğimde başladım, girişte sağlık kontrolleri ve aşı yapılırken başka bir rahatsızlığım olup olmadığını sorduklarında bir gözümde doğuştan olan ve çocukluk yaşmarında bir çok kez muayene ve çözüm aradığım göz tembelliği olduğunu söyledim.

Bir sonraki gün ısparta askeri hastanesine sevk ettiler ve orası da beni ankara etimesgut askeri hastanesine sevk etti. etimesgutta muayene oldum ve bir kaç gün sonra barışta askerliğe elverişli değildir seferde elverişlidir raporu verdiler. Tüm bu süreç boyunca olanları şaşkınlıkla izledim çünkü benim böyle bir beklentim yoktu ve hatta sorsalardı böyle bir rapor istemediğimi de söylerdim. Bugüne kadar günlük hayatımı bir sorun yaşamadan sürdürüyorum.

Hali hazırda kamu görevlisiyim 657'ye tabi memurum ve bundan sonraki süreç hakkında endişeliyim, biliyorsunuz çürük damgası yiyoruz dışarıda. Mahalle baskısı oluşacak ve dönüşte iş arkadaşlarım, akrabalarım vs. ne olduğunu sorduklarında nasıl cevap vermem gerektiğini kestiremiyorum.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ve bu rapor hayatımın geri kalan kısmında benim önüme engel koyar mı? siz değerli forum arkadaşlarımdan fikirlerinizi, bilgilerinizi ve görüşlerinizi yazmanızı rica ediyorum.

O raporun size engel değil artısı olacak kör demiş bir göz allah vermiş iki göz...vergi indiriminde faydalanırsınız, erken emeklılık hakkı kazanırsınız.. Aileye topluma gözlerimde bir sorun olduğu askerliğe o sorunun daha da kötüleşeceğini doktorlar belirti..göz tembeliğim var dersin allah'ın bıldığını kuldan saklamamak gerek, rapor işyerinde askerliğe muaf şeklınde görülecek o kadar başka sıkıntı yaratmaz

memur isen sıkıntı olmaz askerlikten muaf olupta engelli raporun yoksa iş vermezler. diş baskısı felanda olmaz bu ülkede 30 milyara askerlik yapanlar çok.

1Kan;

Askerlik yapmak istediğinizi dilekçe ile Askerlik şubesine bildiriniz. Ekinde askerliğe elverişli olmadığına dair rapora rağmen askerlik talep ettiğinizi belirtiniz. Sizi bu halde iken talebiniz üzerine askere alabilirler....

Kaldı ki askerlik yapacaksanız boşver dicem ama endişe ve düşünceniz karşısında -gereksiz olsalar bile- birşey diyemiyorum.

Geriye son birşey daha: askerliğe alınırsanız büyük ihtimal ile geri hizmette görev yaparsınız. Değer mi değmez mi siz bileceksiniz.

Cevaplar için teşekkür ederim, dilekçe ile askerlik şubesine başvuruyu düşüneceğim. Zaten yazılımcı olarak calısıyorum yazıcılık vs. gibi bir şey yaparak faydalı da olabilirim böylece. Forumda yanlış anlaşılmak yada kimseyi kırmak istemem ama bu durum üzmeye başladı beni çünkü bugüne kadar böyle sert bir raporla ilk kez karşı karşıya kalıyorum. bu gece birliğime raporu teslim edeceğim ve olacakları izleyeğim. Umarım her şey daha iyi olur benim için.

arkadaşlar dilekçe yazmıştım askere gitmek istiyorum sorumluluğu üzerime alıyorum diye. Bana rapor tarihi itibariyle 1 ay süresince rapora itiraz edebileceğimi bildirdiler. İtiraz edersem 2. bir askeri hastaneye gidecekmişim ve sağlam raporu verirse bu sefer hakem olarak 3. bir askeri hastaneye sevk edileceğimi onun verdiği karar geçerli olacakmış.

Sizce nasıl yapmalıyım bu kadar çile çekmeye değer mi, yoksa bu rapor benim ileride iş hayatında ve sosyal hayatımda önüme çıkar beni üzer mi?

bizim asker arkadaşlardan biri çürük damgasını geç isterse top yazsalar yine 1 gün bile askerlik çekilmez derdi...yani bence sevinmelisin askerlik tam bir zaman kaybı işine gücüne bak.. hem gözden kuzenimde çürük aldı bunda utanılacak bir durum yok..eğer olurda askerlik yaparsan o zaman beni daha iyi anlarsın..ayrıca senin hiçbir hayatında sana engel olmaz..farkındaysan ilanlarda bile askerlik yapmış veya muaf diyor yani çürük..birde askerlik yapar derlerse geri hizmet diyecekler geri hitmette ne kadar ayak işi varsa bulaşık vs...yaparsın yani askerlik yapmamış olursun abuk sabuk işlerle uğraşırsın

millet gitmemek için 30 000 veriyor be kardeşim bak keyfine milletin arayıpta bulamadığı bişey :D

Slm arkadaşlar benimde kafama takılan bi soru var banada 2010 yılında savaşta ve barışta askerliğe elverişsizdir raporu verdiler tanı ise kronik nitelik kazanmış psikotik bozukluk peki bu karar neleri etkiler mesela bir işe girerken istedikleri sağlık kurulu raporu almama engel olurmu.

Durumunuz dışarıdan bakıldığında belli olmuyorsa sağlık raporu açısından bir soruna yol açmaz. Çünkü klasik iş başvurusunda alınan rapor öyle teferruatlı bir muayeneyi gerektirmiyor...

SAYIN YETKİLİLER SESİMİZİ DUYUN

sizin çocuğunuzda bu durumda olabilirdi.Askerlik durum belgesinde askerlik durumumuz "MUAFİYET(ÇÜRÜKLÜK) NEDENİ" değilde "ASKERLİK GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞTIR" ibaresi tek kullanılırsa.TOPLUMA VE AİLEMİZE YÜK OLMAYIZ.Bizlerinde bir ONURU VE ŞEREFİ var.Biz istemedik elimiz yada kolumuzun olmamasını.Lütfen cimere yazalım.Namuslu insanlar illaki sesimizi duyacaktır...Birlikten kuvvet doğar.İŞ BAŞVURUSUNDA AMAÇ ASKERLİK GÖREVİNİ YAPTIMI YAPMADIMIDIR.LÜTFEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN...

Üst Alt