Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olmam malulen emekliliğime engel sayılır mı?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
2014 te şizofrenıden rapor aldım.2013 te sigorta girişim var.sigorta girişimden önce askerlık yaptım .askerde terhis belgemde psikotik bozukluktan hava değişimleri aldığım yazıyo.bu etkilermi benım malulluk hakkımı.

not:psikotik bozukluk şizofrenınınde içinde bulunduğu hastalık grubunun ismi.

benim de psikotik raporum var bildiğim kadarıyla malulen emeklilik hakkımız var yeterli süreyi doldurdum kurumum bana böyle bir eklifte bulundu kararsızım şu anda

mehmet_ea

Evet, maalesef, aynı hastalıktan dolayı askerlikten muaf sayılmak sgk açısından malulen emekliiği reddetmek için yeterli bir gerekçedir. SGK töbe malulen emekli etmez.

Dava yoluyla da çok mümkün olmaz. Çünkü bizde mahkemeler her zaman devleti korur

oturan boğa abi ben askerliğimi yaptım.sadece hava değişimi aldım 6 ay. çürük falan vermediler.malullukun bir maddesi var ,sigorta başlangıç tarihinden sonra yuzde 60 mını kaybetmiş olası lazım diye.benim çalışma gücümün 60 ı kaybolmuş olsaydı askerlik yaptırmazlardı.bende o maddeye güvenerek böyle bir konu açtım.

Kardeşim, askerlikte çürük vermemişlerse, yani standart tezkere almışsan, o zaman bunu malulen emeklilik için kullanaiblirsin. Dediğin gibi, "askerlik yaptım, daha sonra rahatsızlığım ilerledi" vs. dersin... 10 yıl sonunda 1800 gün de primin olduğunda şansını dene kardeşim

sgk nın askerlıkte hasta oldugunu nerden bılıcek benım askerlıkten muaf oldugumu 25 sene sonra ogrendıler askerıyenın dosyanı mahkeme kararı olmadan sgk ye vermesı mumkun degıl sen dedıysen başka

Üst Alt