Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olmam ÖMSS'de sorun çıkarır mı?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba İyi Günler. Ortopedik Özürlüyüm. Kifoskolyozum. % 51 Oranında Özürlü Raporum Var.
Ocak Ayında Askerlik Yoklama Kağıtım Geldi. Gerekli Evraklarla Askerlik şubesine gittim. Beni Hastaneye Gönderdiler. Askerlik Şubesindeki Adam doktora '' Geçici Sağlık kuruluna gönderilsin '' diye sevk versin dedi. Doktorda yazdı kağıta. 1-2 hafta içinder geri gel dedi. Gittim bana bir kağıt verdiler. üzerinde '' ASKERLİĞE UYGUN DEĞİLDİR '' yazıyo du bunları hastanede bi yere imzala . dediler . hastaneye gittim o gün doktor izinliymiş .askerlik şubesini aradılar o zaman doktor yarın gelsin askerlik şubesine imzalasın dediler. Sonra Senin Raporu Onaylaması için Manisa - İzmir - Ankara askeri hastaneye gönderecez. onlar onaylarlarsa sana posta ile adresine gönderecekler , senin işin bitti artık dediler

şimdi benim sormak istediğim memurluk ataması var . Yüce RABBİMin İzniyle İnşaALLAH kazanabilirsem . kazandıktan sonra istenilen askerlik durumu ile ilgili belge de bana muaf diye kağıt verecekler, yoksa herhangi Bir Sorun Çıkmaz Demi?

Bende muafım.
Hem Gülhane Askeri Tıp Akademisi hem Devlet Hsatanesinden
2 adet resmi raporum var.

ÖMSS'ye engel değil.

sorun teşkil etmez bende kifoskolyozum hangi bölüm ne kadar oran verdi sana benim %raporum yok daha

Senin askeri hastahane ile işin bitmiş sana verilen evrak elinde kalsın askeri hastahane raporunu bağlı olduğun askerlik şubesine zaten gönderir. Bende muafım hiç bir sorun teşkil etmez rahat ol...

Bio;

Gerekli Belgelerle Askerlik Şubesine Yoklama İçin Gittim. Sonra 1-2 Hafta Sonra Gel Dediler. Evrak Verdiler Evraklarda '' ASKERLİĞE UYGUN DEĞİLDİR '' Yazıyordu. Bu Yazılı Belgeyi Bana Vermediler. Bunu Askeri Hastaneye Göndercez Onaylatmak İçin Dediler. Bir Sorun Çıkmasında Ne yaparlarsa Yapsınlar.

Benim sevkim daha farklı idi şubem malatya askeri hastahaneye sevk etti orada benim bölüm olmadığı için ankaraya sevk ettiler ankarada heyete gün aldım poliklinik muayane oldum filmler çekilde poliklinik doktoru rapor yazdı heyette sabah değerlendirilme yapıldı öğleden sonra bir çok kişi heyete girdi ve ufak bir belge verdiler askerliğe elverişli değildir diye daha sonra ben sordum rapor ne olacak diye şubeye gittim askerlik şubesinin komutanı onlar bize yollarlar resmi evrak olduğu için elden vermezler demişti ben böyle bir süreç yaşamıştım...

Birde Yerleşince Bizden Askerlik Durumu İle İlgili Belge İstiyorlar mı?

adı üstünde özürlü memur seçme Sınavı askerlik yapabilseydin problem olurdu:)

Tamamm . Cevaplar İçin Sağolun . Anladığım Kadarıyla Birşey çıkmaz diyorsunuz. İnşaALLAH öyle olur.

ne askerliği ne problemi rahat ol kardeş hiç bir sıkıntı yok......

mustafa
endişeni anlıyorum ama inan bana çok yersiz bir endişe. Askerlikten muafsın ve bu da ömss konusunda hiç bir sorun çıkarmaz merak etme

syildirim1412;

Kardeşim Benim Elime Askeri Şubeden MUAFSIN diye Bir Belge Vermediler. MUAF yazan kağıdı doktora imzalatıp askeri hastaneye göndereceğiz Onaylatmak için Dediler. Onaylanırsa Senin Adresine Askeri Hastaneden Gönderirler , Senin İşin Burda bitti sadece bekliceksin dediler.
Şimdi Benim Demek İstediğim Yüce RABBİMin İzniyle İnşaALLAH atanabilirsem benden askerlik durumu ile ilgili bir belge istenirse , Ben askeri Şubeye Gittiğimde Bana MUAF belgesi mi Verirler ? Yoksa ne bileyim aklıma gelmiyor işimi görecek bişey mi verirlerr. Aksi Birşey olmasın tek de .

Birde memur olanlardan askerlik durumu ile ilgili belge istediler mi onu merak ediyorum..

Kamuda işe atananlardan belge istenmeyecek CNNTurk.com

SEN ASKERİ HASTANEDEMİ MUAYENE OLDUN ASKERLİK ŞUBESİNDEMİ

EĞERKİ ASKERİ HASTANEDE OLDU İSEN; ORDA ONAYLARLAR ŞUBEDEN ALIRSIN MUAF KAGIDINI 6 AY SONRADA ASLI GELİR

EĞERK İŞUBEDEN OLDU İSEN; ASKERİ HASTANEYE GİDER ONAYLATMAYA ŞUBENDE ARARALAR GİDİP ALIRSIN 6 AY SONRADA ASLI GELİR

Şubede Muayene oldum. ALLAH Razı Olsun Kardeşim Bilgilerin İçin.

Dün Telefonla Görüştüm ama Pazartesi Gidip Bir Yüzyüze Görüşcemm :)

Sağol sana ne dedi şube
İşte '' Askerliğe Uygun Değildir '' Yazılı Belgeyi Askeri Hastaneye Göndercez Onaylanırsa Senin Adresine Gönderecekler Dedi Sadece.. Benim Elime Ne Muaf Diye Bir Belge Ne de Başka Bir Belge Verdilerrr.

[FONT=Times New Roman][FONT=Arial][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/FONT]ASKERLİK KANUNU
Kanun Numarası: 1111
Kabul Tarihi: 21/06/1927
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 12-17/07/1927
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 631-635

8. Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre bedeni kabiliyeti askerliğe elverişli olmayanlar askerlik hizmetinden muaf tutulurlar.
Yükümlülerin sağlık muayeneleri Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık yeteneğine ilişkin yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre yapılır. Bu muayeneler, askerlik şubesinin bulunduğu yerde öncelikle varsa kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından, yoksa en yakın resmi sivil sağlık kuruluşunda veya asker hastanelerinde tek tabip tarafından yapılır. Aile hekimince veya resmi sivil sağlık kuruluşunca hakkında karar
verilemeyenler en yakın asker hastanesine sevk edilirler.
Yükümlüler hakkında ertesi yıla bırakma, sevk geciktirmesi veya askerliğe elverişli değildir kararlı sağlık raporlarını tanzim etmeye yetkili makam, asker hastanesi sağlık kuruludur. Ancak, yatalaklar ile gözle görülür rahatsızlığı bulunanlar hakkında ertesi yıla bırakma, sevk geciktirmesi veya askerliğe elverişli değildir kararlı sağlık raporları, askerlik şubesi başkanı veya vekili ile mülki amirliklerce görevlendirilen resmi iki sivil (varsa biri aile hekimi) tabipten teşkil edilecek geçici sağlık kurulunca verilebilir. Geçici sağlık kurulunca karar verilemeyen yükümlüler askerlik şubelerince en yakın asker hastanesine sevk edilirler.
Yoklama döneminde düzenlenen her türlü sağlık kurulu raporu, Millî Savunma Bakanlığının onayını müteakip kesinleşir.

Tamam. Sağol Kardeşim. Benim Elime Muaf ya da Geçerli Bir Belge Versinler Yeter.

deepfreeze;

Kafana takmadığın sürece problem olmaz :)

Üst Alt