Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olunca hastalığımız açıkca yazıyor mu muafiyet kağıdında?

panoz

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar selamlar, Benim %45 psikiyatriden %20 gögüsden %7 belden %3 den gözden engelli oranım var %60 engelliyim yanı. Benim merak ettigim konu şu ben şimdi askerden muaf olursam özelde işe girmek istedigim zaman benden askerlikle ilişkim olmadıgına dair belge istediklerinde o belgede askerlikten muaftır yada askerlikle ilişkisi yoktur ibaresimi yazacak? Daha dogrusu ne yazacak? Hangi hastalıktan muaf oldugum yazacakmı? Psikiyatriden Muaf yazarsa iş bulmam çok zor
Birde Muaf oldukdan sonra daha sonra düzelme olursa askere çagrılırmıyım? Şimdi muaf edip daha sonra çagırırlarsa normal 6 ay yapmayayım
Bedelli yatırmıştım gitsemmi yardımcı olun bana lütfen:confused:

Kendiniz sağlam gösterip çalışma hayatına girerseniz sağlık yönünden büyük sıkıntı yaşarsınız.
Ayrıca ileride İşvereninize Sağlık durumunuzu öğrendiğinde tazminatsız sizi işten çıkarma hakkı doğar.

Ben olsam bedelli ödememi geri çeker, engelli raporumla kamuda iş kovalarım.

Askerlik Durum Belgesinde hangi rahatsızlık/lardan muaf olduğunuz yazmaz, sadece muafiyet durumunuzun sonucu Milli Savunma Bakanlığından size gelen evrakta detaylıca yazar, bu evrakta sadece sizde ve Milli Savunma Bakanlığında Bulunur.

Sağlıklı görünüp bir yerlerde çalışmaya kalkarsanız büyük sıkıntılar yaşarsınız bunu unutmayın. Biz engelliler dahi kamuda engelli değilmiş gibi muamele görebiliyoruz yeri geliyor...

Damdan düşeni damda düşen anlar bunu unutmayın, Nasrettin hoca boşuna dememiş bana damdan düşen getirin diye.

RssCip

Cevabın için teşekkür ederim hocam, Ama asıl soruma cevap alamadım. Şimdi iş yeri benden askerlik durum belgesi istedigi zaman benim onlara götürecegim kagıtta ne yazıcak? Muaf olursam askerlikle ilişkisi yokturmu yazıyor yoksa askerlikten muaftır şu sebebten dolayımı yazar

E DEVLET de Askerliğe Elverişli değildir muaftır yazacak.
Yeni işyerine vemek isteğinde bu durumu İnsan Kaynakları ve İşe girişine onay verecek işyeri hekimi neden muaf olduğunu soracak ve rapor isteyecek.

İş için diyorsan. Ekpssden atanacağına inanıyorsun muaf yaptır.

Ekpss en iyisi olur sizin için.. Kamu'da çalışmaya bakın, özel sektör sıkıntı yaşatır.. Ben de 10 yıldır tedavi görüyorum %40 rapor alacağım ama öncelikle askerlik muaf işlemlerim var onu gerçekleştirdikten sonra başvuru yapacağım.

Öncelikle merhaba, Özel bir şirkette İnsan kaynakları şefi olarak çalışıyorum sorunuzun cevabı şöyleki; Askerlik durum bildirim kağıdında sadece muaf yazar nedeni hakkında herhangi bir detay yazmaz fakat bunu işverene bildirmekle yükümlüsünüz işe girdikten sonra bunu sebep gösterip haklı nedenle işakdinizi fesih edilir. ve bu süreçten sonar asıl sıkıntıyı yaşarsınız referans olarak göstereceğiniz yerler sizin böyle bir şey yaptığınızı mutlakki iş değişikliğinde dile getireceklerdir nacizane tavsiyem dürüst olmanızdır. Yalan veya yanlış beyan tazminatsız işakdinizin feshine neden olur

cevap veren herkese teşekkür ederim öncelikle. Bir diğer sorum şudur ben şimdi belden muaf olabiliyorum Skolyozum var ve 30 derece. Ben şimdi askere gidicem atıyorum 1 ay sonra benim muafiyet kazanmak istedigim bölüm Fizik tedavi ben heyete girdigim zaman muafiyeti hangi bölümden alacagım? psikiyatri bölündende tedavi görüyorum aynı zamanda ve açıkcası çok tedirginim heyette iki bölümden muaf olma durumum varmı? Yoksa fizik tedavi heyette muaf kararı verse olurmu özetle muafiyet kagıdımda sadece belden muafiyetim yazsın istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler.

OturanBoğa
RssCip

panoz Mrb
Hastaneye ver iki branş için sevk edilmişseniz eğer
Her iki doktorda değerlendirme yapar tsk sağlık yönetmenliğine gőre değerlendirme yapılır ve askerliğe elverişli veya değil tarafınıza verilir her iki doktorda değerlendirme yapar
Örneğin fizik elverişli değildir verir psikyatri elverişlidir der ráporu sadece fizik doktorunun kararı yazar ama psikyatride aynı şekil olursa onunda iBaresi olur.

umut2135

Yorum için teşekkür ederim. Peki psikiyatri doktoruna nasıl bir yol izlesemki yazmasın. Yanılmıyorsam erteleme hakkı var degilmi? Forumda okudugum kadarı ile 1 sene sonraya tekrar erteleyebiliyor? İleride düzelirim belki bu hep böyle kalmaz ama psikiyatriden bi leke yedigimiz zaman iş bulamam

panoz diyelim branşların biri kontrol verdi diğeri muaf
Muaf verilen karar geçerli olur bu arada psikyatri ile konuşan durumunuzun iyi olduğunu belirtin sizi muaf vermez bu arada iş için çoğu iş yeri askerlik durum belgesi istememekte.

Üst Alt