Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olursam ehliyet sorun olur mu?

polynom

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
merhaba,

5 aralıkta heyete girmem gerekiyor ama yarın iyi kötü 2 iş görüşmesi olumlu geçerse girmeyeceğim heyete. çünkü ehliyet kısıtlanıyor başka tam bilmediğim kısıtlamalarda mevcut. o yüzden iş görüşmesi olumlu geçerse gitmeyeceğm heyete.

ama askerliğin muaf olması durumunda ne olur bilmiyorum ehliyet yine kontrol altına alınır mı yani 2-5 yılda bir kontrol şartı konur mu?
ve daha bilmediğim başka kısıtlama olur mu?

teşekkürler

Askerlikten muaf olursan,
e-devletten işliyor,Bütün kurumların haberi olur tabii

@yalniz06

ya onu sormamıştım. ehliyet kısıtlanır mı merak ediyorum.
birde sizin dediğinizi pek merak etmiyorum çünkü e devlet öyle cv havuzu gibi bi yer değil ki işveren hemen ordan baksın da görsün.

kaldıki sanıyorum oraya psikiyatriden muafiyet aldığımız da yazılmıyor sanırım muaf olduğumuz bilgisi görünecek o da muaf olursam yedek subay olarak yapma ihtimalim de var pekala ,şimdi bu "artık herşey olabilir " gibi bir durum var o beni rahatsız ediyor

kısaca muaf olursam önce ehliyet durumu ne olur ,sonra aktif bir başka kısıtlama olur mu ? (rapor alma ile arasında ne fark olur gibi)

ahmet22

Rapor alınca ehliyet kısıtlanacak diye bir kural yok. Sadece malulen emeklilik söz konusu olduğunda heyet üzerine vazife sayıp ehliyeti sorgular onun dışında sizin ehliyetinizin olup olmadığına dair değerlendirme yapmazlar. Sormazlar ya, sorarlarsa da "yok" deyin geçin.

OturanBoğa

merhaba , ehliyeti sormadılar , değerlendirmedede yok ehliyet. raporun süresi 2 yıl geçerli , ehliyete başvurabilir miyim yoksa 2 yıl beklemeli miyim?

teşekkürler.

ahmet22

Yeni ehliyet almak için ehliyete dair değerlendirme olan bir sürücü belgesi sağlık raporu almalısınız.

sorun olur mu bu? ve ehliyet konusunda ne yapmalıyım?

merhaba,

1)bi fikre uyup engelli raporu aldık ,aslında ekpss içindi neyse. raporda çalıştırılamayacağı işler kısmında

"yoğun sosyal ilişki gerektiren işler,vardiyalı şler" yazıyor. bir kolejden öğretmenlik için görüşme teklifi geldi. peki bu kolej bana hafta sonu da çalışacaksın derse sorun olur mu yada haftaiçi dersler saat 8 e kadar sarkarsa sorun olur mu bu vardiyalı mı oluyor bilmiyorum tam çünkü bazı okullar sabahçı öğlenci oluyor.

2)ehliyet konuusndada doktorum sana 1 ila 3 yıl kontrol şartı ile ehliyet veririz demişti ,henüz sağlık raporuna başvurmadım bunun için ama araba kullanmayı öğreniyorum niyetim de bu yıl almak (istiyorum açıkçası)

ancak askerlik ten muaf olma durumum var. (1 yıl sonra tekrar muayene var(mayıs ayında))

acaba diyorum ehliyeti geciktirsemiyim , abilify maintena (iğne 400 mg) ve cedrina 50 mg kullanıyorum. bu abiify bende hiç uyku yapmıyor tam tersine uykusuzluk yapabiliyor biraz. ama genel geçer kurallarda uyku yapaileceği yönünde (prospektüsünde bu var sanırım) neyse ben bu iğneyi ne kadar kullanacağım belli değil ,doktor kesebilir yani.

acaba diyorum biraz bekleyip öyle mi başvurmalıyım ehliyete yoksa hemen mi ,araba kullanmak çok zor gelmedi bana.öğrenebilirim sadece park etmek felan zor geliyor şu an :)

3)ek soru: o okul bana engel veya önemli bir rahatsızlığınız var mı derse söylemek zorunda mıyım?

Üst Alt