Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf raporumla haklarımdan yararlanabilir miyim?

mustafa001

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar,
2014 'ün şubat ayında Ankara Etimesgut Askeri Hastaneden çürük raporu aldım.
Nedeni ise küçükken kalça çıkığından amaliyat olmam, şimdi ayağımda aksama mevcut.
Bugün rapor elime geçti, Askerliğe elverişli değildir, seferde görev yapar yazıyo . [58/B/8] yazıyor birde.
Sağ kalça opera perthes sekeline bağlı geniş eklem yüzü harabiyeti, diye de not var. Herhangi bir % 'Yüzde oranı' yazmıyor.

Benim sorum; herhangi bir sebepten maaş almam veya herhangi bir şekilde bir hak sahibi olmam söz konusu mudur ?

Cevap verirseniz sevinirim, saygılar...

Hastalığıniz askerde mi başladı yoksa daha önce varmı di ?

mustafa001,
geçmiş olsun.
askerlikten muaf raporuyla sivilde haklarınızdan faydalanamazsınız.
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurup tüm haklarınızın değerlendirildiği bir rapor talep etmelisiniz.
H sınıfı ehliyet ve araç almak istiyorsanız özel donanım ibaresinin olmasına dikkat edin alacağınız raporda, rapor oranı önemli değil.
Bunun dışında % 40 olursa diğer haklarınızdan yararlanırsınız. :http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
2022 alabilirsiniz eğer % 40 üzeri olursa, çalışmıyorsanız ve hanede kişi başına düşen gelir 270,23 TL'yi geçmezse, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapmalısınız.

çocukken geçirdiğim bir amaliyattı, yani önceden vardı perre02

KKELEBEKK - peki H sınıfı ehliyet ve araç hususunda, raporda nasıl bir ibare olması gerek ?

'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olsun raporda, ayrı olarak uğraşmayın yeniden almak için.

Çok pardon anlamadım, rapor elimde şuanda, H sınıfı ehliyet veya araç adına hiç bir şey yok. Onunla ilgili ne yapabilirim ?

Aynı durum bende de var çocukluktan gelen rahatsiz dolayı askere alındım 8 ay askerlik yaptım daha sonra çürük verildi benim ne yapmam lazım şimdi

Çok teşekkür ederim..
Peki son olarak, hastaneler de hangi birim ilgileniyo bilginiz varmıdır ?

Sağlık Kurulu birimi ilgilenir. Telefonla başvurmadan önce hangi gün toplanıyormuş heyet öğrenin, o haftanın başında başvurursanız heyete kadar gezersiniz poliklinikleri. Ayrıca elinizdeki hastalığınıza dair belgeler de olsun yanınızda.

perre02, siz de aynı şekilde Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinin sağlık kurulu birimine rapor almak için başvurunuzu yapın.

herhangi bir devlet hastanesi olur mu peki cevap verirseniz çok sevinirim
SAYGILARIMLA...

Üst Alt