Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf tutuldum. Bu nedenle maaş vb. bir yardım alabilir miyim?

aladar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb geçtiğimiz ay aralık ayında askere elverişli değildir raporu aldım ankara askerı hastanesınden (GATA) DAN nöroloji kliğinden

tazminat ve aylık maaş alabılırmıyım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

aladar;

Hic 1 isinize yaramaz. Sadece askerlikden muaf tutulursunuz..

Askeri kurumlarin verdigi rapor sivil hayatta , sivilin verdigi rapor askerlikde ise yaramaz.

Kalici 1 hastalik, engeliniz varsa "Engelli " olanlara verilen haklardan yararlanmak icin , Saglik Kurulu Raporu vermeye yetkili hastanelerden birine muracaat edip Engelli raporu almalisiniz. % 40 ve uzeri 1 oranda rapor alirsaniz "Engelli " sayilirsiniz.

anladıgım kadarıyla tazmınat alamıyacagımı belırtmek istemışsınız değilmi bugun avukatla konuştum olabilir dedi belkı siz bu konuda daha iyi bir bilgiye sahıpsınızdır.

askere gidip döneydın olurdu gıtmeden muaf olmuşun vermezler.

askerde felçlik geçirdim 10 ay tedavi gördüm iyileştım ve 10 ayın sonunda rapor aldım yanı askerdeyken oldu bunlar

arkadaşım bu işlerde önemli olan geçirdiğin rahatsızlığın askerlikle direk ilgisinin olmasıdır böyle bir durum mevcutsa tazminat alırsın şahsen ben askerlikle felç arasındaki bağlantıyı kuramadım her avukatın lafına da inanma davada kaybedilecek para senin o her halükarda belirli bir üçret alacak dava açmadan önce iyi düşün araştır boşu boşuna parandan olma

Olayin oldugu tarihden 1 sene gecmemisse . Milli Savunma Bakanligina durumunuzu anlatan 1 dilekce ile muracaat edeceksiniz. 60 gun icerisinde size donus olmazssa , dava acacaksiniz.

Sizin dava konunuz Vazife malullugu.

ama vazife malullüğü için de askerlik süresi içinde askerlikten doğan etki ve sebeplerle rahatsızlık şartı aranıyor. eger arkadaşın felç olma sebebi askerlik etkisiyle olmuşsa vazife malüllüğü sz konusu. aksi takdirde değil.

Askerden önce böyle bir rahatsızlık yasamadim acemi birliginde böyle oldu ve tam 1 yil oldu şu anda dava veya ne yapsam para veya aylık tazminat türü bişey ler alabilirmiyim

Ortaya çıkan ve bugün de bir kısıtlılığa neden olan rahatsızlığın askerlik esnasında olduğunun ıspat eidlmesi halinde bir tazminat hakkı doğabilir. Ama bununıspatı konusunda ne yapılabilir, bunu iyi planlamak lazım.

Avukatlar çoğu zaman "hallederiz" deyip geçme eğilimindedir, çünkü alacakları paraya bakarlar... O nedenle, kazanma olasılığını yüksek hale getirmeden dava açma...

Üst Alt