Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf tutulmuştum. Şimdi onu iptal ettirebilir miyim?

derin_soguk_mavi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Ben askerlikten birkaç yıl önce psikolojik nedenlerle muaf oldum. Fakat hastalığım tamamen geçti.İlaçlarım baya azaltıldı, şuan kesilme aşamasında. Şimdi Boğaziçi Üniversitesinde öğrenciyim. (Okul bitmek üzere) Fakat iş konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Bu aşamada askerlik muafiyetini kaldırıp askere gitmek istiyorum. Ne yapabirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşşekkürler.

en yakın Askerlik şubesine gidip bu konuda bilgi alabilirsin

cevabınız için teşekkür ederim ancak, kendi askerlik şubemdeki çalışanlar böyle bir durumla ilk defa karşılaştıklarını bir fikrlerinin olmadığını söylediler. buraya yazmamdaki amaç başına böyle birşey gelen veya hukuki durum hakkında bilgi sahibi kişilerden yardım almaktı.teşekkürler.

derin_soguk_mavi;

hiçbişry bilmiyolarsada hastalığınızla ilgili iyileşmeyi tetkik etmek için bir askeri hastaneye gönderebilirlerdi.ya da bunu siz beyan edip yazı alabilirdiniz.önce almış olduğunuz raporuda askeri hastane verdi değilmi.mesela o raporu aldığınız askeri hastaneye danışabilirsiniz.bunlar sadece benim fikrim.nitekim bu işi yapacak olan kurum yine askeriyedir.ya da askeri hastanelerdir.askeriyeden almış olduğunuz raporun aslı sizde var ise o raporu aldığınız hastaneye gitmeyi deneyin ve rahatsızlığınızın geçtiğini askerliğe elverişli duruma geldiğinizi söyleyin belki yol budur.sonuçta askerlik şubesndeki memurun işi belli oda haklı sadece bildiği işi yapıyor.ama araştıran bir memur olsa oradaki yetkiliye bu durumu iletip gerekli bilgileri alabilirlerdi.yani işin garibi size verilen rapor sürekli değil ise aklıma çok abest şeyler geliyor.rahatsızlığınızın geçiçi olduğu belirtilmişse raporunuzda şu an asker kaçağı durumunda bile olabilirsiniz.raporunuzda barışta ve savaşta askerliğe elverişli değildir mi yazıyor.benimkinde öyle mesela.artık askeriyeyle ilişiğim yok.durumundaki değişikliği bildirmezsen seni bile suçlu çıkarabilirler yani bence araştır bu konuyu.inşallah forumdan çıkar buna örnek birileri.

09akon ilginiz için teşekkür ederim.Evet askeri hastane elverişli değildir raporu verdi. Söyledikleriniz çok mantıklı. Bir denemekte fayda var galiba : )) Benim hastalığım normal şartlar altında ömür boyu geçmeyen bir hastalık (en azından ilk gittiğim doktor öyle söylemişti). Fakat nadiri olarak geçtiğide görülüyor.John Nash te olduğu gibi (30 yıl hastalıkla yaşadıktan sonra kurtuldu).Raporda barışta askerliğe elverişli değil, savaşta asker olarak alınabilir yazıyodu.Askerlik şubesi "askere bu saatten sonra alınmazsın ama raporu iptal ettirebilirmisin bilemiyorum" demişti. Bu noktada kaçak yada suçlu duruma düşeceğimi sanmıyorum.Dediğiniz gibi İnşallah böyle bir durum ile karşılaşan forumda birileri vardır ve kesin yolu gösterir.

İş konusu ile askerliğin nasıl bir ilgisi var? Askerlikten muaf olmanız iş bulmak konusunda sıkıntıya yol açıyor sanırım? Psikolojik nedenlerle değil de, ne bileyim, "bir gözüm görmediği için muaf oldum" gibi bişeyler söyleyin işbaşvurusunda işgüzarlık edip birşeyler soranlara...

Haklısınız.Ben ciddi yerlerle görüşüyorum. İlkbaşta öyle yaptım. Behçet hastasıyım dedim. Fakat beni işyeri doktorları ile görüştürüyor çoğu yer. Hatta birkaç yer benden hastalığımla ile ilgili raporlarımı istedi.Geri kalanda zaten almadı.

arkadaşlarım ben şu an 24 yaşıma giricem bu ana kadar askerlikten hiç bi defa sorulmadım 19 yaşımda üniversite açık ögretim kamu yönetim bölümüne kayıt oldum dediler askerlik otomatikman tecil oluyomuş diye tamamda ben şimdi okulumu beklemeye aldım şimdi kayıt yaptırmıyorum ben hala tecilmi görünüyorum yoksa askerlik şubesi beni çürügemi ayırdı bu konuda bilgi edinmek istiyorum lütfen yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürlerr:):)

Okula ara verince tecil bozulur, askerliğe alım süreci başlar. Eğer sağlık nedeniyle muafiye olacaksa, askerlik şubesine başvurmanız, onların sevki ile askeri hastaneye gidip rapor almanız gerek.

İyi akşamlar ben askeri elverişli raporunu aldım romatizma hastalından dolayı iptal ettirmek için şubeye gittim 3 yıl içerisinde iptal ettirmek gerekirmiş ben askerden geleli 4 yıl oldu hiçbir devlet işine giremiyorum ne yapmam şazım şuan sağlığım çok iyi istemeyerek beni çüreğe ayırdılar ne olur fikri olan varsa paylaşsın

OturanBoğa

hocam ben bu durumdan dolayı 6,7 aydır işsizim malesef beceremedim ben ve şuan engelli kadrousundan işe gireceğim (%45 atipik psikoz raporum var) olmadı yani yalanı tutturamadım

Hocam bana zorla verdiler heyete çıkartıp benim birşeyim yoktu romatizma hastalığı geçici hastalık geçti çoktan ama ne yaptımsa olmadı ben araba tamircisiyim mesleki olarak girmek istiyorum jandarmaya engel raporu oldu için başuvu yapamıyorum çünkü çürkü raporu olanları almıyolar tekrar askere gitmek istiyorum tekrar iptali yok diyolar ne yapacamı bilmiyorum sivilde engelli raporu veemiyolar devlet dairsine mesleki olarak girmek istidim tüm kapılar yüzüme kapanıyo

Üst Alt