Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muafiyet alınınca Terhis Belgesi veriliyor mu?

laborant

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Forumda araştırdım ama tam bir cevap bulamadım. Genel olarak cevaplar ve sorular muafiyet raporu üzerinde şekillenmişti. Ben uyum bozukluğu sebebiyle bir ay hava değişimi aldım. Allah'tan bir mani gelmezse askerliğe elverişli değildir raporu verilip teskere alacağım. Sorum şu benim eski memuriyet işime tekrar başlayabilmem için terhis belgesi lazım ve direkt belgelerimi götürüp işe başlamam gerekiyor maddi olarak çok zorlanmaya başladık eşimle birlikte. Muafiyet alınınca bize terhis belgemizi veriyorlar mı? Yoksa muaf raporunun onaylanmasını falan mı bekliyoruz? Çünkü forumda sisteme çok geç düştüğünü okudum. İşe ne kadar erken başlarsam benim için o kadar iyi olacak çünkü. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

laborant rapor onaylanana kadar şu tarihe kadar tecillidir yazıyor rapor onaylanınca askerlik yükümlülüğü yoktur yazıyor o belgeyi askerlik belgesi olarak verebilirsin bu süre yaklaşık 30-40 gün sürüyor

kara duman

Yani bize çıkarken herhangi bir teskere - terhis olduğumuza dair bir belge verilmiyor mu? O halde 1 ay daha bekleyeceğim demektir 🥺

Arkadaşlar pek çok muaf olan arkadaş vardır. İş yerim terhis tarihinden itibaren 1 ay içinde terhis belgesini getirmemi istiyor. Yani muafiyet ve terhis tarihi rapor onaylandıktan itibaren mi başlıyor?

Heyetin vereceği muafiyet belgesinin bi kopyası elektrik ortamda ankara MSB ye gider orda ortalama 1 ay içinde onaylanir terhis belgesi oluşturulup evine gönderilir. Evine gelmezse ikamet ettiğin yerdeki askerlik şubesine gider. E devlete muaf olduğun yazısı düştüğünde 2 - 3 gün içinde evinede terhis belgesi gelir. Ama bence terhis belgesi yerine e devletten askerlik durum belgesini götür. Onda aşağıda yükümlü askerlikten muaf tutulmuştur yazar kısa ve öz. Terhis belgende bu hastaliginla ilgili detaylar olabilir 3. Kişilerle paylaşma bence

F0be

Doğru diyorsun hocam paylaşmamak çok doğru olacaktır. Yani onaydan itibaren terhis tarihi oluşturulur diyorsunuz cümlelerinizden anladığım kadarıyla. Durum belgesini alıp gideyim başlayış için. Teşekkür ederim.

9. Yetkili sağlık kuruluşlarınca haklarında "Askerliğe Elverişli Değildir" kararlı rapor düzenlenen yükümlüler, birlik komutanlıkları veya kurum amirliklerince rapor tarihine göre hizmet durum belgesi ile geçici olarak terhis edilir. Haklarında düzenlenen raporun yetkili makam tarafından onaylanmasını müteakip askerlik şubelerince rapor tarihi itibarıyla terhis işlemleri yapılır.

Başkası için faydası olsun diye bu maddeyi buraya atıyorum. Onaylanmasını müteakip resmi terhisiniz başlıyor arkadaşlar.

Kanka merhaba bende memurum 2 ay önce döndüm uyum bozukluğundan aldım çürük aldıktan sonra komutan sana kağıt veriyor o kağıdı kuruma gönder bir ay içinde işe başlatırlar beni ilk gün başlattılar oda terhis belgesi yerine geçiyor.terhis belgen 40 gün sorma posta ile gelicek zaten bir farkı yok aynı kağıt rapor olanı değil üstünde giriş çıkş tarihin ve askerliğe elverişli değildir yazacak o kağıdı ver. Hemen başlarsın işe.geçmiş olsun

Mardinasker

Çok sağolasın kardeşim cevap için teşekkür ederim. Ben de dediğinize benzer bir şey duymuştum. Yani kışladan çıkarken bir belge verildiğine dair. Maddi olarak çok zorlanıyoruz artık eğer dediğin gibiyse benim için çok çok iyi bir şey olacak.

Diğer hafta başı birliğe katılacağım. Heyet çarşamba günleri toplanıyormuş, hastaneye sevkimi de çarşamba gününe ayarlamaya çalışacağım. Tek hava değişimi 30 gün aldım doktora uygun bir dille özel durumumu anlatacağım. Umarım genel prosedür ile uğraşılmaz ve diğer hava değişimine gerek kalmadan heyete çıkıp muafiyet alırım. Allah'ım sen yine de hayırlısını nasip eyle. Amin.

Uyum Bozukluğundan Muaf Oldum Terhis Kağıdım Ne Zaman Gelir?

Arkadaşlar ben uyum bozukluğundan çarşamba günü muaf oldum. Fakat kışlaya geç vardığımız için terhis kağıdı evrağı çıkışımıza yetişmedi. Raporu alıp eve döndüm. Dün şubeye gittiğimde daha yeni olmuşsun onlar buraya gönderir o da 15 günü bulur dediler. Komutana sordum pazartesi postalanacak dedi. Ben rica ettim acil işe başlamam açısından çok önemli olduğunu söyledim. Dün postaladılar sanırım. Sorularım şu: Sizce evrak şubeye ne zaman gelir? Ben evrağı kişisel olarak adresime postalatabilir miyim? E-devlette TSK sağlık kurulu raporuna girdiğimde ortada çapraz kırmızı "MSB onay bekliyor" yazısı dün girdiğimde yoktu. Onaylandığı anlamına mı geliyor raporumun? Onaylanırsa e-devlete ne zaman düşer? Çünkü elimde bir belge olması gerekiyor. En acilinden ne zaman temin edebilirim?

Terhis kağıdının gelmesi de sisteme muaf yazısı düşmeside 1 ayı bulur. Terhisi kağıdını beklemeden e devletten muaftir yazan askerlik durum belgesinide verebilirsin ama 1 ay beklemen lazim ortalama

F0be

Hizmet durum belgesi olan geçici terhis belgesinden bahsediyorum. Normalde işlemler tamam olsa o kağıt veriliyormuş burda çoğu kişiye lazım olmadığı için sanırım almamışlar. En son çare sanırım ordan bir arkadaşa kargolatacağım. Yoksa normalde terhis tarihimiz ilk muaf olduğumuz gün.

sorunun cevabı sorunun içinde zaten... eğer askerliğe elverişli değildir yani çürük raporu alırsan terhis belgesi vermezler.
sadece askerliğe elverişli değildir raporu alırsınız bu bitti.. ayrıca e- devlet den askerlik ile ilişiği yoktur belgesi alırsınız... ama terhis belgesi vermezler...

ozmuşlu

Askerliğe elverişsiz alanlar geçici olarak terhis edilir diyor MSB nin sitesinde. Hizmet durum belgesi veriliyormuş. Ayrıca komutan ile konuştum şubene postalanacak dedi. Yani demek ki böyle bir belge var.

Mardinasker nick'li arkadaşa da vermişler yukarıda okursanız.

laborant

2009 yılında ben ankara gatada 20 gün yattım bana da çürük raporu verdiler onun dışında herhangibir terhis v.s bir şey vermediler adı üstünde terhis belgesi askerlik yapmayan adama nasıl terhis belgesi veriliyor ????

ozmuşlu

Abicim bak MSB nin sitesinde terhis işlemleri 9. maddede ne diyor: 9. Yetkili sağlık kuruluşlarınca haklarında "Askerliğe Elverişli Değildir" kararlı rapor düzenlenen yükümlüler, birlik komutanlıkları veya kurum amirliklerince rapor tarihine göre hizmet durum belgesi ile geçici olarak terhis edilir. Haklarında düzenlenen raporun yetkili makam tarafından onaylanmasını müteakip askerlik şubelerince rapor tarihi itibarıyla terhis işlemleri yapılır.

Terhis olmak zaten askerlik görevini bitirenlerin ordudan ayrılması değil mi? Muaf olunca devam ettiğimiz askerlik görevi otomatik olarak bitiyor. Ordudan ayrılmamız için geçici belge olan askerlik hizmet belgesi ile terhis edilmemiz gerekiyor.

laborant
valla bilmiyorum ben hiç askerlik yapmadım son yoklama eri olarak angara gataya sevk edildim. bana kimse böyle birşeyden bahsetmedi. işe gireceğim zaman da e devletten askerlik durum belgesi alıyorum bitti gitti....

ozmuşlu
Anladım abi yeni çıkmışta olabilir bu.

Çok şükür komutan PDF olarak gönderdi. Çıkartıp kuruma başvurabileceğim.

geçmiş olsun öncelikle. bende memurum bu cumartesi birliğime teslim olacağım.sol kulağım tamamen duymuyor normalde askere hiç gitmemem lazımdı ama ilimde bulunduğum hastanenin yetersiz ekipmanı yüzünden kaçak duruma düşmemek için bunu askerlik yaptığım yerde çözmek istedim çünkü ilimdeki hastane 3 4 ay sıra vererek 2 yılımı harcadı sonuç yok.siz bu süreçlerden geçmiş birisiniz birkaç şey sormak istiyorum. Öncelikle memurluk yaptığım kurumda tekrar işe başlamak için hangi belgeyi vermem gerekiyor ikinciside sağlık durumum bu belgede açık şekilde yazıyormu.çünkü normalde bir kulağımın duymadığını kimse anlamadı şu ana kadar ve ben bilinmesini istemiyorum. Cevap verirseniz çok memnun olurum sağlıcakla kalın

Üst Alt