Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muafiyet raporu alırsam iş bulmakta sorun yaşar mıyım?

Hakanyıldız1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent bey lütfen yardım edin!
Askerdeyim ve 2 aylık bi süreç içerisindeyken
Nişanlım beni terketti kredi kartları borçlarım vs genel sıkıntılarım olduğu için Artık uyum sağlayamaz oldum.
Psikolojiden 2 kez hava değişimi aldım ve yarın heyete çıkacağım çürüğe ayıracağız dediler.
Herkes dışarda iş bulmazsın vs şeyler söylüyorlar çok korkuyorum.
Ve heyette kalmak istiyorum desem bile
Hava değişimini pskologtan aldığım için devlet memuru olamayacak mışım.
Allah için bi yardımcı olun lütfen

Hakanyıldız
Hayır öyle bir şey yok .

Önce şunu sorayım.

Kaç ay kaldı askerliğinin bitmesine,çok fazla mı bunaldın,yapamayacak durumda mısın?

Bunları cevapla ona göre cevap yazacağım.

OğuzHan112

115 günüm var abi
Bunaldım kız arkadaşım yüzünden işime odaklanamıyorum.
Bugün hastaneden heyete çıkıp yarına gün aldık.
Biraz daha kendimi deneyip Gitmemeyi düşündüm,Ama komutanların işlevsellik anketine önceden yapmak istemediğimi söylediğim için ona göre değerlendirme yaptılar ve pskolog muafa uygunsun dedi yarın heyete çıkarsın dedi.
Ben asker polis vs şeyler zaten düşünmüyorum
Ama burda kalsam Bile pskologtan hap ve hava değişimi aldığım için yine her şekilde karşıma çıkacağını söyleyen arkdaşlarım oldu
O kadar çaresiz ve orta da kaldım ki ne yapacağımı bilmiyorum abi

Hakanyıldız

Kardeşim içini ferah tut. Ben askerden muaf oldum 1.5 ay kadar önce. Memurluğuma devam ediyorum. Orda bana söylenilen şeyler

-Ehliyetin 5 yıl elinden gidiyor. YALAN
-İşe girerken sıkıntı oluyor. YALAN. (Sadece polis, asker, bekçi yani kısaca kolluk kuvveti olamıyorsun. Ve sadece kurumsal olmayan firmaların eğer askerliğini yapmış olmak şartı varsa onlara giremezsin. Gerisi fasa fiso)
-Devlet memuru olamazsın. YALAN. Ben dahil forumda pek çok devlet bünyesinde çalışan insan var muafiyet alıp.

Daha neler neler söylediler. Yok pişman olursun yok bir daha yapmak istersin. Seni düşündüklerinden falan değil bunlar. Sadece evrak işleriyle ve angarya işlerle uğraşmak istemiyorlar. Olay tamamen bundan ibaret. Kimsenin umrunda değiliz, değilsin. Üzücü ama gerçek bu.

Kardeşim aç araştır. Devlet memurları kanununu orada sağlık şartlarını oku. Eğer özel bir memurluk değilse hepsi standarttır. Görevini yapmaya engel olacak akıl sağlığı bulunmamak maddesi var. Ben problem olacağını asla düşünmüyorum.

Orada herkes bir şeyler söyler. Hayatımda duymadığım şeyler duydum. Kulaktan dolma bilgiler hepsi. Maalesef(bunu kimseyi yermek için söylemiyorum) o ortamlar biraz cehaletin yüksek seviyede görülebildiği ortamlar. Türkiye'nin ortalamasını görüyorsun bir nevi. Her şeye inanma. Aç oku kanunları, okuma yazman var. Kimseye güvenme ve inanma. Herkes birbirinin moralini bozmaya düşürmeye uğraşır çünkü orada. 3 aya yakın yaptım oradan biliyorum. Allah önce sağlık versin. Gerisi hallolur. Geçmiş olsun.

laborant

Allah razı olsun senden abi.
Herkes gözümü korkutuyordu
Yok pskolojik olarak aldığın için her yerde karşına çıkar da falan yemin ederim çok kötü olmuştum,tek istediğim bi devlet hastanesinde hademe tarzı sigortalı bir iş vb şeyler.
güvenlik olmayı bile düşünmüyorum

Hakanyıldız
TM.
Uyum bozukluğu yani kaygı bozuklukları, (anksiyete)
Bu sana herangi bir engel getirmez,sen o söylenenlere inanma. Eğer yapma şansın varsa kendini zorla bitir.
Yok olmuyor yapamıyorum diyorsan amirlerin ve hekim kanaatine ve karararına uy.

Çok ciddi anlamda bir sorun çıkmaz, içini rahat tut.
Önce sağlık diyoruz.

Çok teşekkür ederim abi
Son soru olarak,heyet kalmak istesem bile uygun görecek mi ?
Ve hava değişim sürecimde hapla tedavi olduğum için kolluk kuvvetleri vs işlerde yine sıkıntı yaratacak genelde.
Nitekim hava değişimi ve askerlikten muaf olmak neredeyse aynı diyorlar boştan yere yapma diyorlar
Devam edip terhis alsam bile boştan yere yapmışım olur gibi hissediyorum.

Tedavi ile yapmak istiyorum hocam dersiniz,

Hayır öyle bir şey yok,internete bakmayın siz.

Tedavi başlandı mı size? Anksiyete bozukluk tamamen tedavi edilebilen bir kaygı bozukluğudur,sivil hayatta hiç bir sıkıntı yaratmaz.
Hakanyıldız

Abi hava değişimi de neredeyse muaf olmakla aynı diyorlar görüşün nedir ?

Kalıp kalmamak arkasındayım şu an yaparsamda sanki boşa yapmış gibi hissedeceğim

Hayır ilgisi yok diyoruz, siz hala aynı yerde takılmış kalmışsınız.

Tamam istediğiniz gibi yapın, biz bir şey söylemedik.

Hava değişimi veya muaf alman aynı şey değil.
Askeriyede kullandığın ilaçların sivil hayatta önüne engel olacak bir durum getirmez.

Yapabiliyorsan hekim desteği ve ilaç desteği ile yap bitir askerliğini.

Yapamıyorsan elverişsiz raporu al.

Anksiyete bozukluğu tanısı sivil hayatta sana engel olur bir durum değil. İş bulmada sana engel olacak bir durun da değil.

Hakanyıldız

OğuzHan112
Oğuzhan bey aslında arkadaşı anlayabiliyorum ben. Birebir aynı süreçleri yaşadık ve insanın gerçekten psikolojisi bozuluyor. Ne yapacağını bilemiyor. Empati yapabiliyorum.

Kardeşim yapabileceğine inanıyorsan yap ama sağlığından olacaksan yapma. Hiçbir şey senden önemli değil bu hayatta. Olur da muaf olursan bir şey olmuyor. Çevremden kimseden olumsuz olarak bir şey duymadım. Ha geri planda konuşuyorlardır belki ama o da benim umrumda olmaz zaten. Böyle ol takılma hiçbir şeye. Ortalama 60-70 yıl ömrümüz var. İnan umursamana değmez. Kimse askerliğini yapmadın diye sana kötü gözle bakmaz. Önce sağlık sağlık sağlık.

Askeriyeden aldığım rapor aşırı olumsuz şeyler yazıyordu(muaf olmak için komutanlar biraz abartmıştı ama ben rica ettim zaten öyle yazmalarını). Geçen haftalarda kadroya geçmek için çok rahat hastaneye gidip akıl sağlığı yerinde raporumu aldım. Ben sıkıntı çıkarmaz diyorum bazı durumlar haricinde. Ama yine de için rahat etmeyecekse git bitir askerliğini. Ona biz karışamayız.

Üst Alt