Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muafiyetimi EKPSS'den sonra alsam sorun olur mu?

qmr34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrb Arkadaşlar. Onumuzdekı ekpss sınavına allahın izniyle girmeyi düşünüyorum. Yalnız benım oyle bir problemim var. Benim yüzde 44 engelli raporum var ama surekli okudugumdan dolayı askerliğim kendiliğinden tecil oluyordu. En son askerlik şubesine gittiğimde 2015 e kdr tecilli oldugumu sölediler. ben ekpss ye girip atandıgımda askerliği tecil ettirmiş olmam problem yaratır mı ve memur olduktan sonra askerlik işlemlerimi (çürük) yapsam olur mu ? Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara tesekkur edıyorum....

bende aynı durumdayım ne yapmamız gerekecek acaba

sana söyle deyim ben askerliği yaptım askere aldılar birseyin yok dediler askerden geldim hastaneye gittim engellisin dediler..şimdi hastalığın eğer gözle görülür birseyse biran önce al çürük raporunu aradan çıkar bence..değilse alırlar seni askere..sınavda atamada sıkıntı olur.

muhendıs senı anlıyorumda oyle bişi var benım hastalıgım mıyotoni konjenita. bende kas tutulması oluyor. oturup kalkmam bile sıkıntı. yurumekte dahı zorlanıorum. ee sımdı ekpss ye calısıorum sınavada az kaldı acıkogretımde var .. ee bunlar varken askerlıkle ugrasamam ki. Ugrastıgım zaman dersler sıkıntı olur ayrıyeten erteleme gıbı durumuda olabılıyor bılıyosun askerıyenın. erteleme oldugu zaman atamada dahada sıkıntı oluyor.Napacagımızı bılmıoruz walla ya.

Atamadan sonra yapmak en mantıklısı gelıyor bana. ben kurumların ıstedıgı evraklara baktım askerlık durum belgesi isteniyor orda kutucuklar var. soyle yazıyor yaptım tecilli muaf.. ee problem olacaksa tecilli olmam. oraya kutucugu koymaması gerek. atandıktan sonra ıstıolarsa alsınlar askerıyeye sonucta bende o hastalık var ve yapmamada cok engel.

qmr34;

Merhabalar kpss atamalarında ön koşulları okumuştum. Askerlik ile ilişiği olmaması gerektiği yazıyordu. Bu yüzden bende muaf yaptırdım askerliği. Hastalığınız askerliğe elverişli değilse ve elinizde hastane raporları varsa ameliyat kağıtlarınız varsa ilgili askeriye doktoruna gidip halledebilirsiniz. Ben gittim sen zaten askere gitmicen dedi. Ben elimde epikriz kağıtlarına ıslak mühür vurdurdum ertesi günde heyete girdim işlem bitti. Benim anlattığım gibi elinizde belge vs varsa işlem kısa sürüyor.

hayrettin kardeşim askerlikle ilişiği olmaması demek sadece muaf olmak deil ki. yapmış olman veya tecilli olmanda askerlikle ilişiğin olmadığı anlamında..

Üst Alt