Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Aslı gibidir" kaşeli raporumuzu kabul etmiyorlar. Ne yapabiliriz?

level12

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,babam kronik şizofreni hastası, %80 raporu var. Yalnız annem raporun aslını 3 aylık maaş için yanlışlıkla kaymakamlığa vermiş, oradan da ankaraya göndermişler. Evde bakım maaşı için sosyal hizmetlere başvurduğumuzda fotokopide "aslı gibidir" ibaresi bulunmasına rağmen illa raporun aslını istiyorlar. Yalnız babamı tekrar heyete sokmak vs vs işlemler bizim için çok çok zor. Kronik şizofreni hastası yakını olanlar bilir.
Başvurunun kabul edilmesini nasıl sağlayabiliriz? Çünkü "aslı gibidir" in mantığı aslının yerine geçiyor olabilmesi zaten. Gerekçe olarakta fotokopide oynama olabilir,sahte olabilir güvenemiyoruz diyorlar. ikisi de devlet kurumu, raporun geçerli olduğunu bir telefonla hastaneden öğrenebilirler ama yapmıyorlar.
Bu durumda ne yapılabilir? İlginiz için teşekkür ederim.

aslı şart aslı gibidiri her kurum yapabilir.ama aslını görmek şartı ile raporun gerçek olduğunu siz biliyorsunuz.yapanında emin olması gerekir.sahte olmadığını teyit etmeliler.onlarında kendini düşünmesi normal

Madem hiçbir geçerliliği yok,hiçbir işe yaramıyor "Aslı gibidir" kaşesi neden var yönetmeliklerde öyleyse ?

aslı gibidir yazılı ve kaşeli olan saglık raporları almaları gerekir.

raporu aldığınız hastanede kayıtlarınız vardır tekrar heyete girmeden raporu alabilrsiniz noter onayı olmadıktan sonra aslı gibidir kaşesinin bir anlamı yok ama baş hekimin mührü varsa onu kabul ediyorlar

Noter onaylı aslı gibidir şeklinde ise geçerlidir.

ben hiç bir devlet kuruluşunun aslını vereceksiniz diyen görmedim. Demekki yerden yere degişiyor

ertuğrul 10lira ver aslı gibidir kaşesini yaptır al sana kaşe istediğin her belgeye bas o belge resmi olsun olurmu... biraz mantıklı düşünün aslı gibidir kaşesinin yanında hastane baş hekiminin mührü ve imzası yada noter onayı yoksa hiç bir resmi nitelik taşımaz ha kuruma aslı ile birlikte fotokopisini götürürseniz kurum fotokopiyi kabul edebilir önemli olan o fotokopinin gerçek olduğunu ispat edebilmeniz

Baş Hekimin imzası ve kaşesi var. Anlamadığım nokta ikisi de devlet kurumu,madem raporun sahteliğinden şüphe ediyorsunuz açın bir telefon öğrenin. Rapor sahte olsa dahi, raporun üzerinde rapor No'su var, yapılan incelemelerde bir şekilde anlaşılır sahte olup olmadığı. Neden insanları bu şekilde uğraştırıyorlar anlamıyorum.

demirc;
Başhekimin imzası ve mührü var raporda.

nasıl yorum yazıyorsunuz ben ne söylüyorum siz ne anlatıyorsunuz.

baş hekimin imza ve mührü varsa onu kabul etmeyenin en hafif tabiriyle içgüzarlığı öyle sacma şeymi olur ben tüm işlemlerimde baş hekim onaylı fotokopiyi kullandım

ertuğrul o cevap mesajını değiştirmeden önceki halineydi yazdığını değiştirip zeytin yağı gibi üste çıkma

demirc;

Bimer'e şikayet dilekçesi yazdım zaten. Bi şekilde bu işi halletmek zorundayım. Kurumlar arasındaki iletişim sorunu yüzünden biz mağdur oluyoruz.

Aslı gibidir ile aslı arasında hiç bir fark yoktur. Hele noter onaylı nüsha ise, zaten asıl hükmündedir. Aksini söyleyip işi yokuşa süren memur olursa müdürüne çıkıp şikayet edin.

noterden onaylatıp götürr iseniz kabul edeceklerdir

ama tm başvuru yapanlardan aslını istemekte görevliler

Üst Alt