Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aslı gibidir ya da noter onaylı raporla vergi indirimi alamaz mıyım?

• Konbuyu başlatan goksel25
  • Başlangıç tarihi
G

goksel25

merhaba,
17.01.2007 yılında özel bir şirkette işe başladım. (engelli kadrosunda) doğustan sol kol dirsekten yok. Bu nedenle hastneden heyet raporu aldım (%56 oranında)
o yıl aldıgım raporun fotokopisini iş yerine aslı ise bende kaldı.
Vergi indiriminden o yılda haberim yoktu. Henuz daha yeni haberim oldu. Fakat bana verilen belgeyi kaybettim. Vergi indirimden faydalanabilmem için tekirdağ hastanesine tekrar gittim. Aslı gibidir raporu aldım. vergi dairesi bunu kabul etmedi. noter tasdikli getireyim dedim onu da kabul etmiyor.
Hastaneden sürekli raporu alındıgı ıcın tekrar heyetede giremiyorum ve yenisinide vermiyorlar.
Bu durumda vergi indiriminden nasıl faydalanacagım. Acaba buradaki memurlarmı bılmıyorlar? Noter tasdikli kabul ediliyor mu? Bana yardımcı olabilir misiniz?

Halt etmiş memurlar! Aslı gibidir onaylı rapor da noter onaylı rapor da geçerlidir. Bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı'nın çok net bir yazısı var:
Özürlü vatandaşların başka kurumların sevki sonucunda kendi adlarına rapor almaları halinde nasıl başvuracaklardır?
Özürlü vatandaşlar diğer kuruluşların (Sağlık İl Müdürlüğünce özürlü kimlik kartı almak için veya SSK. tarafından işe girişlerde) sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabileceklerdir.

Bu yazının (linkle birlikte) bir çıktısını alıp vergi dairesine başvurun. Kabul etmemeleri söz konusu olamaz. Kabul etmezlerse Başbakanlık kanalıyla Gelirler İdaresi Başkanlığı'na görevi ihmal gerekçeli dilekçe verirsin...

aynı olmasada buna benzer bi problemde benim başıma gelmişti. O Vergi Dairesindeki memurlar yata yata kanunu maddeyi unutmuşlar hiç bir kanunuda takip ettiklerini sanmıyorum . .

Oturanboğa'nın verdiği linkteki çıktıda işe yaramazsa ;
BİMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK
gir bu adrese (Hir Bir Bilgini Yazmaktan Çekinme) şikayetini yaz gör bak nasıl çözüm buluyorlar . .

cevaplarınız için çok teşşekkür ederim. bugun noterden tasdiklettirdim raporu. inş kabul ederler. birde hiç yoktan notere 36 tl ödedim :(

goksel25 o vergi dairesindeki memurun işgüzarlığı o aslıgibidir kaşeli raporu kabul etmek zorunda ....İşe girene kadar girmedikleri kılık kalmıyor işegirdikten sonrada kendilerini birşey zannediyorlar...

dün tarihi itibariyle çorlu vergi dairesine noter tasdikli raporu verdim.memur kabul etti.fakat bence bunu bakanlık kabul etmez gibi konustu.İçimede korku düştü ya kabul edilmezse ne yapıcam..?

bu arada mesajıma cevap verdiğiniz için ve yardımlarınız için çok teşşekkür ederim. sayın bülent bey sizede ayrıca teşşekkürler.

Memur kabul ettiyse(en zor kısmı) maliye konusunda endişelenme onlar kabul edecektir...

merhaba arkadaşlar ilk önce ilgilendiğiniz için teşşekkürler. bugun cevap gelmiş kabul edilmiş belgemiz.
şu anda verg indiriminden faydalanamaktayız. % 45 olarak vergi indiriminden faydalanmaktayım.
buna göre malulen emekli olabiliri miyim. eğer olursam, kaç iş gununu doldurmam gerekiyor.

hadi gözünaydın. hayırlı uğurlu olsun..

goksel25;

Malulen emekli olamazsın ama erken emekli olabilirsin
ilk işe giriş ve dogum tarihi bilgilerini verirsen tam hesap yapalım..

emeklilik hesaplama

2006/6 ayı ilk işe griş tarihi toplam şu anda 1132 iş gunum var. halen çalışmaktayım. ilgi ve alakanıza teşşekkürler.

Üst Alt