Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asli kusurlu bulunduğum kazada haklarım nelerdir?

aybertiz1418

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kazazade arkadaşım merhaba;
20.01.2010 yılında şirket aracı ile devlet karayolunda romörklu traktöre arkadan vurdum. Traktör şoföründe ehliyet olmadıgı ve araçta ışıklandırma olmadıgı kaza tespit tutanaklarında mevcut olmasına ragmen asli kusurlu beni tali kusurlu traktörü buldular. Kaza sonucunda 2 ameliyat geçirdim ve 2. Ameliyat sonucunda sag kalçama protez takıldı. Siyatik sinir zedelenmesi de mevcut. Hastaneden aldıgım özür oranında ` oran verdiler. şimdi

1) bu kaza tespit tutanagı ve özür oranı ile tazminat alabilirmiyim alabilir isem tahmini ne kadar olabilir,
2) ne zaman başvurmam gerekiyor zamanaşımı ne kadardır bu işlemlerde
3) sen ugraşabilmişsin güzel ama ben maalesef çalıştıgım işten dolayı bunlara zaman ayıramıyorum mecburen bir aracı ile halledeceğim. Aracılar bu konuda komisyon usulü çalışıyorlarmış herhalde bunların işleyişi hakkında ve bu konularda bilgilendirirsen sevinirim.

şimdiden teşekkürler iyi günler.

geçmiş olsun
kazadan sonra kamu davası açılmadımı yani ceza davası.ceza davasında kusur oranına itiraz edebilirsin ve keşif isteyebilirsin.
tazminat davasını kime acacaksın sen.kusurlu olan sensin.
hiç kimse kendi kusurundan dolayı tazminat alamaz kuralına göre işin zor.
özür oranın yüzde kaç
zamanaşımın 8 yıl
tazminat alabilmen için öncelikle kusur oranını netleştirmen lazım.
bu kazada traktörün hiçmi kusuru yok.

Merhaba arkadaşım. öncelikle çok teşekkürler bilgi verdiğin için
kazadan sonra dava açıldı karşılıklı şikayetçi idik fakat daha sonra karşılıklı şikayetten vazgeçtik. Dolayısıyla tazminat için karşı tarafa değil trafik sigortasına açmak istiyorum. Hastaneden aldıgım özür oranım yüzde altmışdır.
Kusur oranı ise dediğim gibi bana asli kusur arkadan çarpma, traktöre diger kusurlardan 30/1-a (ışık donanımı ve yansıtıcı reflektörü olmaması) 2918 karayolları trafik kanununda yer alan ve kazaya sebebiyet verdiği belirlenen kural ihlali. Olarak yazıyor oran dagılımı yok tutanakta. Yani traktör sıfır kusurlu değil. Ve hatta sürücünün ehliyeti bile yok.

eğer bu kazada traktör sürücüsünün kusuru var ise tabiiki tazminat hakkın var.karşı tarafın kusuru oranında tazminat alabilirsin.kazada traktör sürücüsüde yaralandımı.neden şikayetten vazgeçtinizki.en azından kusur oranına itiraz eder keşif yapılmasını sağlardın.
şu anda yapman gereken tutanağa göre varsa eger traktörün kusur oranını kesinleştirmen .ondan sonrası kolay.
yardımda bulunabilirsem ne mutlu bana.
ayrıca kalça protezinden başka hasar oluştumu vücüdunda.doktorlar iyi oran vermişler.benim çift kalça protezime 54 verdiler.
arabada senden başka kimse varmıydı.
şirket arabasıyla kaza yaptığın için bunu trafik-iş kazası olarak ele almamız lazım.belki bu yöndende hakların olabilir.araştıralım

Günaydın mustafa arkadaşım;

kaza tespit tutanagında daha önce bahsettiğim gibi traktörde de kusur var tabi. Ama dediğim gibi kaza akşam oldugu için uyarıcı reflektör yansıtıcı yada arka ışıklandırma gibi aydınlatıcı hiç birşey yok diye polis tarafından kaza tespit tutanagında bunlar belirtildi. Davadan neden vazgeçtik o zaman durumum çok agırdı birde o işlerle ugraşmayalım dedik dediğin gibi keşke vazgeçmeseydik ama neyse şimdi ne yapabiliriz ona bakacagız. Traktör sürücüsüne hiç birşey olmadı ayakta tedavi oldu çıktı. Araçta tektim başkası yoktu. Kalça protezi haricinde bende başka birşey yok sadece siyatik sinir zedelenmesi var. Ayrıca iş kazası raporu hazırlattık iş kazası olarak görünüyor. Bu konuda da yardımlarını bekliyorum. Zamanaşımı sekiz yıl demişsin de bu trafik sigortasından tazminat alabilmek için başvuru süresimi sekiz yıl yoksa başka bir şey içinmi bu konuda da aydınlatırsan sevinirim çok teşekkürler iyi günler

selam arkadaşım
tazminat alabilmen için karşı tarafın belirli oranda oranda kusuru olması lazım.karşı tarafın kusur oranı ölçüsünde tazminat alabilirsin.öncelikle bu sorunu netliğe kavuştur.
iş kazası olarak geçtiği için yüzde 10 ve üzeri işgöremez raporun olduğu zaman maaşa bağlanabilirsin.
zaman aşımı süresi 8 yıldır yaralamalı kazalarda.tazminat almak için.
yalnız dediğim gibi sigortadan para almak için karşı tarafın belli oranda kusuru olması gerekiyor.senin olayın büyük ihtimalle davalık olacak.

Merhaba mustafa kardeşim öncelikle cevapların ve ilgin için çok teşekkürler. Karşı tarafın kusur oranını netleştireyim sana bilgi vereceğim. Evet iş kazası raporu hazırlandı o şekilde işlem gördü peki şuanda sigortalı bir işte çalışıyorum buna ragmen maaşa baglanabilirmiyim. şuan çalıştıgım yere herhangibir zararı olurmu yani ben erken emeklilik filan düşünmüyorum sgkya bu raporla başvursam herhangibir sıkıntı olurmu işimle ilgili. şimdiden teşekkürler iyi geceler

eger şartların uygunsa maaşa bağlanabilirsin.maaşa baglanmanın şimdiki işine bir zararı olmaz.çalışabilirsin.ama en doğru bilgiyi bulunduğun yerdeki SGK dan alabilirsin.hem iş kazası dosyası ne durumda onu öğrenmiş olursun.iş kazası raporunda SGK müfettişleri ne karar vermişler.kararın fotokopisini alırsın.
erken emekliliği neden düşünmüyorsun.erken emekli olursan çalışmaya devam edebilirsin.malulen emekli olursan çalışamazsın.

Mustafa arkadaşım merhaba;
şimdi benim bu işlemlerim için benim bir akraba sayesinde bir aracıyla işlemleri yaptıracağız. Belli bir komisyon üzrinden anlaştık. şahıs sadece bu komisyonu alırım başka da masraf istemem diyor. Tabi lafla olmaz bu işler aramızda sözleşme yapacagız. Bu konuda na sıl bir sözleşme hazırlmamız gerek sözleşmede ne tür ifadeler olması bunula ilgili örnek bir sözleşme varmı bana yardımcı olabilirmisin acaba.

arkadaşım bana sorarsan aracıyla değilde bu işleri avukatla takip etmen daha sağlıklı olur.aracının resmi bir statüsü yokki nasıl sözleşme yapacaksın, hade yaptınız bunun hukuki olarak bir geçerliliği yokki.aracıya vekalet vereceksin ondan sonra peşinden koşacaksın.paranın tamamını alsada birşey yapamazsın.
arkadaşım bırak aracı işlerini.aracının sana ne faydası olabilir.bu gibi konularda avukatla hareket etmende fayda vardır her zaman.peki sigorta şirketiyle anlaşamazsan aracı ne yapabilecek.davamı acacak.senin davanı aracımı takip edecek.avukatla anlaşınca illaki dava yoluyla tazminat alınacak diye bir kural yok. aynı işlemleri avukat daha iyi ve daha bilinçli olarak takip ediyor ve sigorta şirketleri avukatlardan çekinirler.hakkını tam olarak alırsın.
peki karşı tarafın kusur oranını nasıl netleştireceksin.tazminat alabilmen için kusuru olması lazım karşı tarafın.
senin olayın davalık olmadan çözülmez.boşuna zaman kaybedersin.
aracıya ödeyeceğin komisyon daha fazla olur.avukata daha az ödersin.sıkı bir pazarlıkla ortalama %15 civarında bir rakama anlaşabilirsin avukatla.ve resmi bir işlem olur.nasıl olsa karşı sürücüye maddi ve manevi tazminat davası açacaksın.mecburen avukat lazım sana.
aracıya nasıl güvenecen.
belli bir komisyon üzerinden anlaştık demişsin.yüzde kaç alacak.
yinede sen bilirsin.

Mustafa arkadaşım tabi dediklerin çok dogru ama şu ayrıntıyı atladım tabi kusura bakma aracı zaten avukat normal bir şahıs değil. Kusur oranını da tramer den netleştirecekmiş herhalde zaten aracının yani avukatın dediği azda olsa karşı taraf kusurlu diyor tutanakta bu belirtilmiş diyor o kusur oranında işlem yapacagız diyor.anlaştıgımız miktar ise çıkar ise çıkacak paradan % 20 komisyon ve bunun haricinde başka hiçbir masrafa karışmayacagım. Bunula ilgilide karşılıklı sözleşme yapacagız. Işte bu sözleşmenin içeriği ile ilgili bir örnek varmı. Sonuçta avukat laf cambazlıgı onda onun söylemiyle değilde benim söylemimle olsun istiyorum. Bu şekilde de kabul ediyor.

sözleşme içeriğini beraber belirleyebilirsiniz.zaten avukatlarda matbu olarak vardır sözleşme.kusur oranını tramerden netleştirecek demişsin ama kusur oranı tramerden netleşmez, tramerin böyle bir yetkisi yoktur.neyse sen sözleşmeyi yap, avukat nereden netleştirirse netleştirsin.tazminat kazanırsa parasını alır.

Üst Alt