Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asliye Ticaret Mahkemesi başka bir Adli Tıp Kurumu'nda sevk etti..?

35efe35

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan önemle rica ediyorum.... Aranıza yeni katıldım sayılır ve bir kaç zamandır kendimle ilişkili tüm başlıklardaki konuları okudum.

Kendimle alakalı bir durumu sizinle paylşmak ve bu konuya dair yorum ve tecrübelerinizi beklemekteyim.

Ben Asliye Ticaret Mahkemesinin sevk etmesi üzerine bulunduğum ildeki Adli Tıp kurumunda muayene oldum ve bana %60 oranlı bir rapor düzenledi adli tıp kurumu (iş gücü kaybı oranı),
ancak mahkeme yine beni bu oran olmasına rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk etti ve İstanbul Adli Tıp kurumuna gideceğim.

Size göre İstanbul Adli Tıp Kurumunda bu bana verilmiş olan oran değişikliğe uğrar mı? (artı yada eksi yönde)

RAPOR oraniniz değişebilir,aynı oranda kalabilir, eksi ve artı olarak da yeni oran belirlenebilir. Sonucu Bekleyip göreceksiniz

Büyük ihtimal karşı taraf senin raporuna itiraz etmiş ve istanbul adli tıpına göndermiş hakim de bu oran değişebilir.Fakat ben çok bir oynama olacağını sanmıyorum.

İstanbul Adli Tıp Kurumunun vereceği rapor, yerel Adli Tıp Kurumunun vereceği rapor üzrinde pek bir oynama yapmaz mı yani? (Kurum kendine ait rapora ters düşecek yada o raporu etkinsizleştirecek rapor vermez mantığıyla mı düşünmek gerekir?)

Merhabalar tekrar,
İstanbul Adli Tıp Kurumuna gittim, sözüm ona heyet karşısına çıkacağım diye bekliyordum. Ancak doktorun biri beni muayene etti, epey süre sonra tekrar odaya beni çağırdılar ve diğer bir uzman hekim beni muayene etti, bende daha bir çok uzmanın beni kontrol etmesi gerektiğini söylediğimde, o uzmanlar raporlar ve kağıtlar üzerinden kontrol edecek deyip beni çıkardırlar. Rapor bulunduğum mahkemeye ne zaman gelir sizce?
Ve yine size göre oranda değişiklik olur mu? (artı yada eksi)

35efe35
Benim ilk adli tıp raporum 4 ay sonra geldi,gelen rapora hakim itiraz edip adli tıp genel kuruluna gönderdi ve 5 ay oldu halen bekliyorum.
Yani toplamda 9 ay oldu elle tutulur bu adli tıp raporum gelmedi ,beklemedeyim.

enes75 , MuraTTameR

Şahin merhaba,
Gelen Adli Tıp Raporuna Hakim mi itiraz etti? ( yüzde kaçtı) Yoksa karşı taraf ın mı itirazı oldu?

Ayrıca Murat, bana yerel adli tıpta verilen raporda oynama olursa (aşaı yönde) ciddi kayıplarım söz konusu olur diye düşünüyorum ve açıkçası doğru düzgün muayene olmadığım için oldukça olumsuz bir hissiyattayım. Kağıt üzerinden geçmiş hastane kayıtlarım ve raporlarım üzerinden mi değerlendirme yapacaklar sana göre?

Evet bizzat hakim itiraz etti, engelli raporum %80 idi,adli tıp %100 vermişti, raporlar arasında da fark olduğu için hakim itiraz edip yeni rapor talebinde bulundu.

Evet adli tıp genel çoğunluk olarak tadavi raporları epikiriz evrakları üzerinde değerlendirme yapıp oran veriyo.

enes75 , MuraTTameR

Kara kara düşünüyorum % 60 adli tıp raporumda değişiklik olacak mı....olacaksa nasıl değişiklik olacak diye.....

Ağırlığı ortopedik olmak üzere, trafik kazası geçirdim ve başıma gelen hadiseler bütünü;

Sağ kol platin var(dirsekte hareket kısıtlılığı)
Sol ön kol platin var
Sağ (femur) bacak platin var
Sol (femur) bacak platin var
Beyin kanaması (kendine kendine durmuş)
Aort damarı zedelenmesi
İç kanama
Yatak (Bası) Yarası
Diş kaybı (Alt çenede 5 adet köprülü diş yapılmış durumda)

Tüm bunlara yerel Adli Tıpta verilen oran % 60 oldu.

Tazminat miktarı?????

Merhabalar;
Çift taraflı trafik kazası sonucu devam etmekte olan bir Tazminat Mahkemesinde davacı olan tarafım.
Davacı olduğum taraflar;
1- Zorunlu trafik sigortası (2012 yılı poliçe değeri 225.000TL)
2- Kasko Poliçesi (2012 yılı maddi manevi poliçe değeri 100.00 TL)
3- Karşı taraf araç(ruhsat) sahibi (Şahıs şirketi ruhsatlı araç)
4- Karşı taraf araç kullanan kişi

Kaza tarihi: 2013
Kaza kusur oranı: Karşı taraf % 100 kusurlu bulundu (Adli tıp raporu)
İş gücü kaybı oranım: % 60
Kaza tarihindeki SSK maaşım : 2.500 TL

Şimdi sormak istediğim şu:
Devam etmekte olan dava da davacı olduğum sigorta şirketi anlaşma teklif ediyor, 225.000 TL + (Şu ana kadar işlemiş olan yasal faizin yarısı)

Size görebu teklif kabul edilebilir bir teklif mi?
Ayrıca (Kaza tarihi 2013, ancak poliçe 2012 yılı poliçesi bunu ayrıca belirtmek isterim)

Konuya dair bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum....

35efe35

İlk soruna cevap vereyim.Karşı taraf senin rapor oranına itiraz etmiş.Hakim de bu itirazı istanbul adli tıp kuruma göndermiş.Yeniden muayne olmana gerek yok.Senin dosyanda epikrizinde herşey vardır.Doktorlar onlara bakarak oran belirliyor.Bu oran daha az da olabilir daha fazla da cıkabilir.Şimdi alıntı yaptığın soruyu cevaplıyayım.Sakın anlaşmayı kabul etme şurda zaten az bir süren kalmış mahkemenin sonuclanmasına.Sigorta şirketi ödüyeceği parayı minimize etmeye çalışıyor sadece.

İlk soruna cevap vereyim.Karşı taraf senin rapor oranına itiraz etmiş.Hakim de bu itirazı istanbul adli tıp kuruma göndermiş.Yeniden muayne olmana gerek yok.Senin dosyanda epikrizinde herşey vardır.Doktorlar onlara bakarak oran belirliyor.Bu oran daha az da olabilir daha fazla da cıkabilir.Şimdi alıntı yaptığın soruyu cevaplıyayım.Sakın anlaşmayı kabul etme şurda zaten az bir süren kalmış mahkemenin sonuclanmasına.Sigorta şirketi ödüyeceği parayı minimize etmeye çalışıyor sadece.

Öncelikle vermiş olduğun cevap için teşekkür ederim....
Ben hesabın içinden çıkamadım zaten o yüzden sizlere danışmak istedim. Sonuçta 2012 yılı zorunlu trafik sigortası poliçe değeri 225.000 TL fakat kaza 2013 yılında meydana geliyor (değer 250.000 TL diye duydum). Eğer böyle bir durum söz konusu ise ve sigorta firması anlaşma teklif ediyorsa (ettiği teklif 225.000 TL + Şuana kadarki faizin yarısı) bu benim menfaatime mi olur yoksa durup beklemek mahkeme sonuçlanmasını o zaman daha mı menfaatime bir davranış sergilemiş olurum?

Esasında bu alacağım değer ile yani para ile ölçülebilir bişey? Şuan bu meblayı mı kabul etmek iş yoksa bekleyip ne kadar geleceğini görmek mi iş?

35efe35

Kaza 2013 yılında kaza geçirdiysen 250bin tl dir.Ve senin demene göre zaten malul oranın epey yüksek anladığım kadarıyla.Sen teminatın hepsini + faizini alacaksın.O yüzden sakın anlaşmayı kabul etme ve mahkemenin sonuçlanmasını bekle.Önerdikleri paradan fazla para alacaksın emin ol.Acil paraya ihtiyacın yoksa sakın kabul etme.Bırak zaman geçsin faiziyle alacaksın paranı.Senelik faizi zaten %9 faiz uyguluyolar diye biliyorum.

MuraTTameR
Çok teşekkür ederim Murat vermiş olduğun bilgiler için, umarım benim içinde hayırlısı olur... Görüp bakıcaz bakalım ne olacak....

enes75

Hakimin itirazı üzerine giden raporum adli tıp genel kurulu Tarafında yine aynı oran %100 iş gücü kaybı olarak mahkemeye gönderildi.
Olan 6 ay boşuna beklediğime oldu:(

Adli tıp raporları ve ne yapacağım?

Arkadaşlar merhaba;

Bir süre önce tarafıma Yerel Adli Tıp kurumunca verilmiş olan rapor sonuç kısmı alttaki gibidir...

MoYNqa.jpg

Daha sonra mahkemeye sanırım itiraz edilmesi sonucu, İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edildim ve oradaki muayene sonucuna göre ise aşağıdaki rapor düzenlenmiş...
OV2YQ5.jpg

Size göre ne yapmalıyım?
İstanbul'dan gelmiş olan rapor sonucuna itiraz etmelimiyim?
Eğer edersem rapor sonucu değişir mi?

(Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan ivedilikle yardım, görüş ve öneri bekliyorum)

itiraz hakkınız var tabi,2 hafta içinde itiraz ederseniz adli tip genel kurulundan raporunuz dosyaniz yeniden incelenir,oran eksik gelmez,ya fazla oran yada aynı oran verilir.

yerel adli tıp kurumuna kim sevk etti seni ve bu adli tıp izmir ` demi. Benim bildiğim adli tıpa mahkeme sevk eder ve aldığın rapor geçerlidir. İstanbul adli tıptan en son aldığın rapor geçerli %49 almışsın.

Adli tıp genel kurulundan rapor gelme süresi

Arkadaşlar merhaba;

Sürmekte olan Trafik Kazası Tazminat Davamda, Adli Tıp İhtisas Kurulu raporuna itirazım sonucu, Hakim dosyamı tekrar Adli Tıp Genel Kuruluna Gönderdi. (2017 Ocak ayında)
Takribi olarak raporun Adli Tıp Genel Kurulunda yeniden yapılıp dönmesi ne zaman olur? Rapor ne zaman dönmüş olur?

Tahminleri olan ve tecrübesi olan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum...

Benimde itiraz üzerine adlitip genel kurulda rapor alınmıştı,3.5 ayda gelmişti.

enes75 elifsu2010

Adli Tıp Genel Kuruluna gitmiş olan dosyam 6 ay geçmesine rağmen hala rapor olarak mahkemeye gelmedi? Ne kadar sürecek bu rapor sonucunun gelmesi acaba?

35efe35
Benim raporda itiraz üzerine adlitip genel kuruluna gitmişti 3,5 ay sonra mahkemeye ulaştı.

Istanbul adli tıp genel kurul raporu----önemliii

Arkadaşlar merhaba;

Devam etmekte olan tazminat davam ile ilgili olarak,
Yerel Adli Tıp Kurumundan, % 60 meslekte kazanma gücü kaybım olduğuna dair rapor alındı.

Daha sonra karşı taraflardan birinin itirazı üzerine,
Adli Tıp İstanbul 3. İht. Kurulundan, % 49 meslekte kazanma gücü kaybım olduğuna dair rapor alındı.

Tekrar daha sonra benim itirazım üzerine,
Adli Tıp İstanbul Genel Kurulundan, % 46 meslekte kazanma gücü kaybım olduğuna dair rapor geldi...

Bu aşamada, he bir raporda benim meslekte kazanma gücü oranım düşüş gösterdi. En son gelmiş olan GENEL KURUL raporuna (%46'ya) İTİRAZ veya BAŞKA NİTELİKTE yapılabilecek birşey var mı?

Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarımızın yardımlarını beklemekteyim...

ÇOK ÖNEMLİ!!!!

Iyi akşamlar kardeşim adlitip genel kurulundan dosyan kay ayda mahkemeye geldi ve oranda değişiklik oldumu benimde dosyam ist adlitip genel kurulunda 7 ay oldu halen bu sonuç yok nekadarcdaha bekliyecem bilmiyorum cevap yazarsan sevinirim

35efe35

genel kurula itiraz etme hakkın yok. %46 kabul edeceksin keşke hiç itiraz etmeseydin süreci uzatıp rapor oranını düşürdün.:confused:

Üst Alt