Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger sendromluyum. Malulen emeklilik için şartlarım uygun mudur?

dost20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam iyi günler

ben asperger sendromlu bir kişiyim birde daha önceden lösemi oldum ama %60 alabilmem için ne yapmam gerekiyor

denizlide yaşıyorum yerimde duramıyorum
kasım ayında 1800 iş günü olucak ve annemle çok tartışıyorum para takıntılarım oluyor acaba ben bipolarmıyım diye şüphe ediyorum ama bana asperger dediler dokuz eylülde o tanıyı koydular gelişim bozukluğum var

ben %60 rapor alabilmem için ne yapabilmem gerekiyor bazen evde ağlıyorum kendimi intihar edesim geliyor üzülerekden söylüyorum
cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

selam hastaneye giderek sağlık kuruluna heyete girmeden olmaz tabiki bunlar tedavilerin devam ederken ki iyi bir dr gözetimde muıtlaka tedavilerine devam etmelisin ve bunun yanında heyete girmelisin heyet sonucunda bakalım neler çıkacak ki bunları yapmadan boşuna sıkıntı ve telaşlanmış olursun heyete gir sonucunuda bizlere yazarsın

dost20,
%60 oranında rapor alamazsınız ki dr sizi muayene eder hastalık/rahatsızlık şekline göre cetvele göre oran verir. Siz direk %60 rapor alayım diyorsunuz yok öyle bir şey..

dost20

Maluliyet cetveli "Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)" halinde malul sayılacağını söyler. Ama tabii önemli olan rahatsızlığın düzeyi. Bu konuda doktorunuza danışmanızı öneririm.

Eğer durumunuzun maluliyeti gerektirdiğini düşünüyorsanız, ilk sigortalı olduğunuz tarihten bu yana 10 yıl geçmiş ve bu arada en az 1800 gün priminiz yatmışsa, evet, malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Verilecek rapor mauliyeti destekler şekilde olursa, maulen emekliliğiniz onaylanacak

selam iyi günler ismim can

selam iyi günler ismim can %66 raporum var bana doğuştan engellisin deyip malülen emekli etmiyor sgk ve ayrıca 2021 yılında emekli olacaksın diyor normal engelli emekli şimdi birde yeni bir yasa çıkmış günü dolan bağkurlular kredi alıp prim ödeyip emekli olacaklar diye yasa çıkacakmış torba yasada acaba benim veya benim gibi %66 engelliler emekli olabilir mi cevap verirseniz sevinirim saygılarla bu arada yaşım 25.

dost20

İlk kez sigortalı olduğun tarihten önce alınmış %60'In altında orana sahip bir raporun var mı?

Tahakkuk etmiş bir prim borcu yoksa borçlanma da yapılamaz.

evet ilk raporum %46 şimdi ise %66 ne yapabilirim lütfen bilgi verin

bu arada adli tıpada gitmedim yani mahkemeye gitmekde geç kaldım direk kurumdan aldım %66 yı eğer adli tıp verseydi %66 rapor emekli belki olabilirdim.

18 yaşında sigortalı oldum şimdi 25 yaşındayım 18 yaşındayken %46 ı raporum vardı şimdi ise %66 raporum var.
OturanBoğa

dost20

Var olan bir rahatsızlık ilerlemiş ve maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmayı gerektirecek bir düzeye ulaşmışsa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim de tamamsa, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Hastaneden verilen rapor sgk sağlık kurulunca değerlendirilir ve karar verilir.

Üst Alt