Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger sendromu raporu nasıl alınır?

Fatih4972

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Evet arkadaşlar dilekçe ne diye verilmeli benim daha önceki raporum şizofreniden
Fakat ben öyle olmadığı düşünüyorum raporum değişirmi bana asperger sendromu raporunu verirlermi alırsam nasıl alırım

Fatih4972

Sanırım bu konuda doktorlar çok bilgisizler. Bu konuda bilgili doktor bulamadım ben.

Şizofreniyi bende yendim. 10 yılda alt/üst ettim.

iyide doktorların bilgisizliğini biz niye çekelim o kadar para alıp araştırmaya vakit ayırmıyorlarsa bizim suçumuzmu

Doğru diyorsun ama biz kabulleniyoruz ama doktorlar ASPERGER olduğumuzu kabul etmiyorlar. Özel hastaneye gitmiştim oradaki doktor kabul etmişti.(TOKAT MEDİKALPARK HASTANESİ)

arkadaşlar kendi kendilerine teşhisde koymuşlar tedavide olmuşlar o zaman doktora ne gerek var dimi ya insaf ya biraz bilimsel olun ya

karapanter

Doktor a hiç gerek yok. Doktorlar neden varki. 😁😁
Senin bu konu ile alakalı bilgin varmı yok mu? 😁😁

aspergerde sendromu hakkında benim çok bilgim olup olmadığını tartışmıyoruz benimde bilgim var demedim zaten ancak bu çok bilgili arkadaşım kendi teşhisini söyledikten sonra benim ona eleştirim bu kadar bilgin varsa doktora neden gittiğini sormak istiyorum

(Gölge) arkadaşın demek istediği şey şu: Dehalık geni ile otizm geni aynı fakat nasıl nüksedeceği kestirilemiyor. Evet zeki oluyorlar fakat kendini zeki görmekte küstahlık gibime geliyor. O zaman sormazlar mı bu kadar zekiysen insanlığa ne kattın ne işler başardın? tepkinidoğru bulduğumu belirtmek istedim

Fatih4972
Arkadaşım şizofrenmişsin zorla asperger mi olmak istiyorsun aspergersen aspergersin dir zaten

dreamfail
Çok psikiyatri okudum aspergerin zeki oldugunu hiç bir kitapta okumadim fakat paranoid şizolarin zeki oldugunu kitaplarda okudum

Arkadaslar sizofren değilim raporun süresi bitince eğer asperger sendromu raporu vermesse çıkarttırmam ekpssye iki kere başvurdum ikisinede girmedim o konudada sıkıntım yok yanlız bu iş sıkıntım olmadığı anlamına gelmez..

Aynı zamanda asperger sendromuna zeki denilmesi bu insanların dahi olduğu anlamına gelmez sadece zekaları normal zekadır bu zeki kelimesi burada bunu kastededer..yol gösterecek olan varsa up

Bişey daha normalde tanı kriterlerinden çıkarıldı ama bu hastalıkta anormal davranarak yemek yemejte vardır.

"Aynı zamanda asperger sendromuna zeki denilmesi bu insanların dahi olduğu anlamına gelmez sadece zekaları normal zekadır bu zeki kelimesi burada bunu kastededer..yol gösterecek olan varsa"

Çok güzel konuşmuşsun sen 😁😁😁✋

Fatih4972

Fatih seninle konuşmak isterim ASPERGER SENDROMU ile ilgili.

Fatih4972

Asperger diye bir tanı yok artık. Hepsi F84 Koduyla YGB (Yaygın Gelişimsel Bozukluk) olarak tanımlanıyor.

Sende benim gibimisin?
Ben evlenemiyorum şimdi çok istiyorum ama.

*Genellikle normal ve normal üstü zekaya sahiptirler,
*İçe kapanıktır ve aşırı derecede sessizdirler,
*Bu kişiler çoğunlukla bir kez dahi olsun evlenemezler,
*Bir çok şeyi çoğunlukla kafada büyütürler,
*Ölümün hayatlarında olacağını kesinkez bilirler,
*Çoğunlukla üzgün, mahsun ve hayattan mutsuzdurlar,
*Kendilerinde gelişimsel bozukluk olduğunu farkındadırlar,
*İnsanlara cevap vermez veya bu konuda zorlanırlar,
*Şaka ile gerçeği ayırt edemez veya bu konuda zorlanırlar,
*Ağır bir şekilde stres altında aşırı stres yaşamaktadırlar,
*İnsanların sürekli kendilerine baktığından şüphelenirler,
*

Yazmaya devam edeceğim. Eklemek isteyen bunlara ekle.
Şuan bunlar geldi aklıma benim.

Bu hastalığı kanıtlak zor gibi.

Ben aradım ama bulamadım benden başka Aspergerli arkadaş.

evet bunlar bendede var ama en çok beni diğer insanlarla kavga ettiren aramı bozan yanlızlaştıran
beyaz ışık ve ince sesler korna geri vites sesi bazı sesler
bunlarda sanırım asperger hastalığı belirtisi

Üst Alt