Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger sendromu ve %40 rapor ile askerlikten muaf olabilir miyim?

gokhan458

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim %40 Asperger sendromu raporum var muayene olurken askerlik için hastanede doktora böyle bir raporum olduğunu söyledim.Kendisine gosterdim Doktor 5 saniyede sende böyle bir engel yok dedi.Yani engel durumum olup olmadığını nasıl sadece 5 saniyede anlayabildigini anlamadım.Ben bu raporumla askerlikten muaf olabiliyormuyum?çünkü bu rahatsızlık benim için büyük bir sorun.İcime kapanigim ne yapsam iletişim sorunu yasiyorum.

Bu ASPERGER SENDROMU hastalığı çok zor bir hastalık doğrusu. Belki kanıtlayaman tek sorun bu olsa gerek.

Kaç yıldır kendini asperger sendromlu olarak biliyorsun. Yada kaç yıldır hastasın arkadaşım.

Bende kapalı kutuyum, içe kapanığım, dış dünyada neler oluyor farkında değilim.

Ben Kendi içimden dışa çıkamıyorum, bu dünya için akıllı değilim, diğer taraftanda öteki dünya için akıllıyım, "bunun farkındayım".

2012'de rapor çıkarıldı.Ama bu sendromla ilgili rahatsızlık çocukluktan beri vardı.İçine kapanıklık iletişim kurma sorunu.

Bende de ergenlik çağında başladı. Yaklaşık 20 yıl öncesi. 15 yaşındaydım.

Bendede görünmez bir kazayla başladı semptomlar. Sağ kulağımın iç kısmına odunun sivri kısmı girmişti ve kulağımda kanamada sağırlıkda olmadı. Bu kaza beni psikolojikmen etkiledi. O zaman herhangibir tedavide görmedim.

Raporunu hiç yeniledin mi 2012 den sonra.

sürekli rapor benimki ekpss'ye gireceğim ama eğer atanırsam askerlik sıkıntı olur tecilliyim şuan muaf olmam lazım

gokhan458

Otizm, Asperger vb. yaygın gelişimsel bozukluklar askerlikten muafiyet nedenidir. tsk yönetmeliği madde 18 çok net: 18/D-2: "2. Yaygın gelişimsel bozukluklar (otizm, Asperger ve benzeri)".

Üst Alt