Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger sendromu ve engelli raporu süreci..?

Zia

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben üniversite öğrencisiyim.Otistik veya asperger sendromu olupta engelli raporu alanlar süreç ve testler hakkında bilgi verebilirler mi?
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Şizofreniden farklımı bu hastalık?
Benzerlikleri varmı?

BU ZAMANA KADAR HİÇ FARKEDİLMEDİMİ HASTALIĞIN?

ayDÜNYAvazo

Şizofreni ile alakası yok.Otizm nörolojik gelişim bozukluğudur. Küçükken okullarda çok sorun yaşadım.Hastaneye götürdüler yanlış teşhisle geri döndük.Sonunda kendi araştırmalarımla psikiyatriya danışarak otistik olduğu öğrendim.

Merhaba sanırım ben de aspergerliyim bunu siz nasıl anladınız? Ne gibi özellikler vardı?

Asperger sendromundan dolayı engelli raporu alan varmı? Bu hastalık "nörolojik" bir hastalıkmıdır?

20 yıl oldu bana bir kazayla başıma geldi.(Bir kazayla böyle bişey olabilirmi acaba arkadaşlar)

Bu şekilde benim başıma geldiği gibi başına kötü bir kaza gelipte bu hastalığa yakalanan varmı?

Asperger Sendromu hakkında yeterince bilgiye ihtiyacım var.

Sağ kulak iç kısmına kazayla darbe almayla "ASPERGER SENDROMU" nun ne alakası var diyebilirsiniz.? Neden böyle bişey olabilirki. O zaman 14 yaşındaydım BEN.

An be an o kazayla başladı bütün belirtiler. Şimdi dahi olsun 20 yıl önceki kazayı çok iyi hatırlıyorum.
Örnek verirsem eğer şöyle,
buğulu bir cam düşünün ne olur camın arkasını görmekte zorlanırsınız veya hiç göremezsiniz.
Bir cam daha düşünün su gibi berrak ve temiz, nasıl olur camın arkasını net bir şekilde görürsünüz, doğrumu.
Benim zihnim beynim duygularım buğulu bir cam misali gibi olmuştu. İçime korku girmişti. Duygularım yarım kalmıştı. Hayallerim yıkılmıştı. Ağır bir şekilde stres tepkisi oluştu. Herşeyim heranım stresle doluydu dolmuştu. Stres beni zorlamaya başladı. Kafaya ağır şekilde takmaya başlamıştım. Çok zorlandım bu hayatta. Çokça acılar çektim bu zaman zarfında. Askerliğimi tam olarak yapmıştım ama gizli hastaydım o zamanlar askerlikte olsun başka yerde olsun kimseye hastalığımdan bahsetmemiştim. Askerlik beni çok zorluyordu. Askerliğe başlayışta iki koldan toplam 3 iğne yapmışlardı, bu iğnedende etkilenmiştim ben, azdaha bayılacaktım. O an zor ayakta durabilmiştim.
"Bu dediklerim bir kazayla oan itibariyle başladı" arkadaşlar.

Şimdi iğne olmaktan korkar oldum du.

Üst Alt