Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger sendromu zihinsel bir hastalık mı?

cemkaleli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
24
Bugun raporumu teslim aldım %84 oran vermişler kısmı bağımlı olarak süresiz fakat

zihinsel sıkıntım olduğu halde yaygın gelişimsel bozukluk olarak asperger sendromu olmasına rağmen zihinsel kutucuğunu işaretlememişler ve doğuştan tek gözüm kör olmasına rağmen %20 puan verip ondada göz kutucuğunu işaretlememişler

+vasi kararım olduğu halde vasi kararımda akli dengesi yerinde değildir olarak eklidir fakat vasi kararı gereklidir yazmışlar

+panik atak hastalığım var onuda söyledim fakat onu yazmamışlar

ben itirazda bulunmak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekli ne yapabilirim sizce itiraz ediyim mi ?

tomua55.jpeg

birşey sorabilirmiyim psikiyatri açıklamada %40 yazmış neden oran kısmı 64 olmuş tek %40 mı var yoksa 2 tane %40 ortalamasımı acaba

cemkaleli engelli raporunu itiraz il sağlık müdürlüğünde oluyor
Başka hastaneye sevk farklı çıkarsa 2 hastsne hakem hastanesine gönderirler

Yada hastane yetkililerine cık konuş

Geçmiş olsun

Asperger hastalığı şikayetlerin belirtileri neler

soneman

otizm'e yakın belirtileri var ama otizm kadar zeka düşüklüğü olmuyor genel olarak hayatını hep takıntıların üzerine yaşıyorsun

cemkaleli bendede olabilir ama insanların yüzüne bakamıyorum rahat olamıyorum ışık ve ses hassasiyetim var asperger miyim acaba
Raporuna itiraz da oranında düşebilir diğer hastanelerde dikkat et 84 almışsın dahada düşmesin bence itiraz etme
Araştırma hastanesine gönderirlerse orda sert karar veriyorlar

ayDÜNYAvazo belirti şikayeti neler sendeki

soneman

Bana göre bendede var diyorum. Hastanede yatarken ben doktor a "bende otizm e yatkınlık var" dedim doktorda "evet sende otizm var" dedi doktor da.

Sosyal ve psikolojik içe kapanıklık,
İnsanların yanında duramama,
Göz teması kuramama veya bunu sürdürememe,
Hayatım boyunca sosyal ortamlardan kaçma,
Özellikle tanıdığım insanlardan kaçma,
Eve misafir gelecek gidecek diye korkma,

BUNUN VE BENZERİ ÇOK VAR DAHA

Ayrıca bende,
Organik Olmayan Psikoz (OOP)
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
Otizm Spektrum Bozukluk (OSB)

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo bendede aynı sosyal rahat olamama insanlardan kaçma şikayeyleri var
Normalde kimseye bulaşmam ama kötülük zarar veren olursa çok takıntım olur
İşten atıldım yazmadığım bakanlık kalmadı cimerden yasakladılar bi ara hatta
Gidemedim doktor teşhis için her pskiyatr teşhis koyamıyormuş

Şimdi hatırlamıyorum bu zeka testini nasıl olduğunu.

arkadaşlar otizm ile asperger sendromu çok yakın hastalıklar zaten ikiside yaygın gelişimsel bozukluk olarak adlandırılıyor ve otizmde daha fazla zeka kaybı oluyor asperger sendromu olan kişiler ise daha zeka sevyesi yüksek bireyler oluyor.

bu arada bu otizm spektrum bozukluğu ile normal otizm aynı şey mi araştırdım ama ulaşamadım.

soneman

eski raporum 59 du onda psikatri ekletmemiştim inan rapor aldığıma bile pişman oldum hiç bir sosyal haklardan yararlanamıyorum ötvsiz araç alcam desem 6 puanla kaçırdık engelli maaşı alcam desem aile durumum iyi ve piskiyatri eklettiğim için şimdi özel şirketlerin hiç biri ben işe %84 engelli olduğum için almıcak engelli zihinsel sınavınada giremiyorum

otizm ile otizm spektrum bozukluğu aynı hastalık mıdır ?

peki aynı hastalık ise otizmli bireyler günlük hayatını idam edecek şekilde zekaya sahip olabilir mi ?

otizmli bireylerin hepsiden zeka düşüklüğü görülür mü?

bizim ailemizde var kendisinin mental tanılarıda var hiç konuşamıyor kendini ifade edemiyor bayağı bir geriden geliyor şuan 20 yaşında ama 5 yaşında zekası ya var ya yok

EagLeTreee

Zeka ile bağlantılı olduğuna benim hiç inancım yok doğrusu.

HASTALIKLA BAĞLANTISI YOK "zeka" NIN HİÇ.

Zeka olmayabilir ama hastalık olabilir. Zannımca.

Son düzenleme:
Zeka olmayabilir ama hastalık olabilir.

KESİN KANI

Üst Alt