Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger sendromuna verilen rapor oranı nedir?

usengec

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
İyi günler.
45 yaşındayım, öğretmendim geçen sene memuriyete geçtim. 20 küsür yıldır sosyal fobi tedavisi görüyordum. Son yıllarda araştırmalarım sonunda asperger olabileceğimi düşünerek yeniden psikiyatra gittim. O da asperger olabilir dedi ama net tanı koyamadı.

%40 engelli raporu alabiliyormuş asd olanlar. Bunu psikiyatr bile net tanı koyamazken, heyet neye göre bu raporu verebiliyor? Başvursam rapor alma şansım nedir, araç alırken vergi indirimi oluyormuş %20 gibi peki yıllık mtv ye etkisi oluyor mu? Ve de vhki yim maaşıma nasıl etkisi olur?

Kusura bakmayın çok soru oldu. Şaşkınım biraz.

BENDE RAPOR ALMA AŞAMASINDAYIM ŞİMDİ
Alınıp emekli olunsa kurtaracak mı? Türkiye de iki kişiden biri ani harcamaları karşılayamıyor.Kanserdi hastalıktı zaruri harcamalardı.Elde birikim olsa vasi ile onu satarlar.Araba için ilk çıktığındaki engelli oranlı rapor aylığı için rapor alırlar.

Öyle rastgele engelli raporu vermezler hiç hastanede yatışlarınız varmıydı?

@aydünyavaz,
Hastahane yatışım var.İlk üçüncü dereceye koydular.İkincisinde devlet sorun yok dedi.Özele para verip yatırdılar.Üçüncü de fetocusu 3 kardeş katili bir eski askeri doktor Sedat Peker in Avrupa uyuşturucu sorumlusu iki suç üslenen dayı bir tane ilaç almaya gelmiş vatandaş vardı...Kapı nın kolunu bozuk bırakmışlar... Yapamayız ne kadar fark ettiklerine bakıyoruz diyorlar...

@OğuzHan112,
Tanı aldıktan sonra diye düşündüm ama uğraşmaya değecek bir şey midir? Misal yds ye girdim geçenlerde, alacağım puana göre ayda 200 ile 1000 tl arası dil tazminatı alabileceğim 70 üstü puan alırsam. Bu şekil mesela 44 civarı maaşım, rapor üzerine vergi kesintileri vs hesaplamaları değişip de 48 50 falan olacaksa üniversite hastanesinde tanı almaya uğraşırım.

@aydünyavaz,
Evet vhki yim

Yok yatışım, sadece işte öğretmendim yapamıyorum diye ayrıldım, 20 küsür senedir ilaç tedavisi vs.

Asperger sendromu değilsiniz..boşa uğraşmayın.

Asperger sendromu çocukluk veya ergenlik döneminde bariz belli olur... şimdiye kadar tanı almış olurdunuz.

@usengec,

@usengec, Yazdıklarınıza bakarak asperger sendromu olduğunuzu hiç zannetmiyorum yaptığınız/yapacağınız işin maddi ve diğer getiri ve götürülerini gayet zeki bir şekilde hesap ediyorsunuz.

Öyle engelli raporu sizin uğraşmanızla alınacak bir şey değil en az 6 ay veya 1 yıl kesin teşhis konmuş takipli tedavi gören bir hasta olmalısınız bu olduktan sonra doktor ve heyet hastalığınızın oranı neyse onu heyete başvurarak kolay bir şekilde verir zaten.

Teşekkürler cevaplar için. Bazıları komik de olsa. Şunu anladım burada dahi asperger in nasıl bir şey olduğunu bilmeyenler var.

Asperger sendromu tanı koymada biraz zorlanılan bir hastalık doğru..diğer psikiyatrik hastalıklarla sıkca karıştırılır,farklı psikiyatrik tanılar koyulabilir.

Çocukluk ve ergenlik dönemlerinde %80 tanı almış olur..%20 lik kısım gözden kaçmış veya farklı bir psikiyatrik tanı ile tedavi almış olur.

Sizin çocukluk veya ergenlik dönemi nasıl dı onu bilemiyorum..şuan yaşınız bayağı var sanırım.

Tekrar değerlendirilebilirsin.. herhangi bir mahsuru yok.. gecikmiş de olsa "Aspenger sendromu"tanısı alabilirsiniz..

@usengec,

@OğuzHan112,

Reddit te vs sonradan tanı konmuş bir çok insan var. Sıkıntı 25 sene önce ilk gittiğimde doktorun durumu "sosyal fobi" olarak yorumlaması oldu. Çocukken utangaç denip geçildi zaten. Yaşım var baya ama yaşadım sayılmaz, sosyal fobi ya da asperger farketmez zor bir hayat yaşattı/yaşatıyor bana, ben de madem böyle bir durum var avantajlarını düşüneyim diyerek rapor vs araştırmaya başladım ama zaten kesin asperger bile olsam işler böyle yürümüyor burada. Kısmet,

Üst Alt