Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger sendromuyla otizmlilere ehliyet verilir mi?

Fatih4972

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Zekaları normal olan asperger sendromuyla bireylerle otizmi bireylere ehliyet verilirmi evlene bilirlermi cevaplarınız için teşekkürler

Sanmıyorum.

Bu konuda bilgisi olan var mı?

Hakikaten bilgisi olanlar yardımcı olursanız sevinirim

Sadece zihinsel yönden "Asperger"lik ve "B sınıfı" ehliyet almak hakkında bilgi alış-verişi

Ehliyet alacağım ama evlenmek zor bence.

Bana göre evlenmek evlenebilmek imkansız ötesi gibi ÇOK ZOR YANİ...

Otizmle asperger farklıdır. Otizmlilerin %70'nde zeka geriliği %10'nda üstün zeka görülebilir. Otizmlilerin motor becerileri fazla yoktur. Dikkat süreleri de kısadır.bunu Dr.uygun görmesi gerekir aldığı rapor sınıfına göre. Evlilik konusu da evlenebilirler tabi neden olmasın.

Tamam bende zekiyim. Normal üstü sayılabilir. Ama bu sadece tek başına yeterli gelmiyor.

Bu seferde uygun eş bulması gerekecek onu anlayan ve ona saygı duyan.

Aspergerliyim ben bu arada.

Asperger olan çok kişi yok galiba forumda. Ben de asperger olduğumu düşünüyorum da..

Aspergerli olarak ehliyet alan hiç yokmudur?

Yarın direksiyon sınavım var benim. Gemimi baya yürüttüm doğrusu.

trafık cok dıkkat ısteyen bırsey otızmlı yada sızofren olan ınsanlar dıkkatlerını toplayamazlar kaza oranı yuksek vermemelerı gerekır .

Son düzenleme:
Üst Alt