Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger ve Bipolar ile hangi oranda rapor alabilirim?

Muhammetkocer

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Merhabalar,
Bu ayın 16'sında 1.5 yıldır tedavi gördüğüm hastanede engelli raporu için heyete gireceğim , heyet süreci hakkında bilgi sahibi değilim açıkcası kendim için normal olarak beceremedim bir de böyle deneyim düşüncesiyle bu işe giriştim heyet süreci hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ve ortalama yüzde kaç rapor verirler ve şuan çalışmakta sıkıntı yaşıyorum yani işlerde devamlılık sağlayamıyorum ve sürekli iş degiştirdiğim için iş bulamıyorum raporla işe girmekte çok sıkıntı yaşar mıyım (ekpss ve işkur vb.) has bundan kötü olamaz ya :)
ve en son sorum benim gibi olupta hayatı düzgün olan var mı?

Girilen teşhislerim : Asperger sendromu(F84.5) , Bipolar duygulanım bozuklukları(F31.8)

Muhammetkocer
Asperger sendromu hastalığın derecesine göre ve hekim kanaatine göre puan değişir,

Tedavin daha yeni başlanmış,puan yerine takip verilebilir.

Biz yine de bir puanlama yapalım.
Asperger %40
Bipolar tedavi ile kısmen düzelen %40
40+40=%64

Söylediğim gibi tedavin daha yeni,puan gelmeyebilir.
Şansını dene.

Rapor başvurusu için rapor vermeye yetkili bir hastanenin heyet sekreterliğinden başvurunu yapabilirsin,onlar seni yönlendirecektir...

"Asperger Sendromu" teşhisini ne zaman almıştınız."

aile görüşmesi ,testler, çocukluk hakkındaki sorular doktorun emin olması vb. biraz zaman alıyor ama 28 yaşında teşhis aldım

Hangi hastanede heyete gireceğiniz bellimi? İstanbul''da mı?

evet istanbul'da

Belki merak eden olur diye sonuç hakkında ufak bir bilgilendirme yapayım
17.03.2023 Tarihinde Göztepe'de da heyete girdim heyet sonucu 27.03.2023 akşam saatlerinde açıklandı.%40 Asperger ve %40 Tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen Bipolar'dan toplam %64 oran aldım 5 yıl süreli rapor. Bilerek ayrıntılı yazıyorum bu raporun açıklanma zamanları hastaneden hastaneye değişiyormuş iki güne alan da var ,Ben bu süreçte heyete giren neredeyse herkesin yazısını okumuş bulundum ,bilmemek kötü bir şey:)
Hakkımda hayırlı olması dileğiyle

Üst Alt