Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asteğmenim. Rapor alırsam öğretmenlik yapmama mani bir durum olur mu?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, öncelikle herkese iyi günler dilerim. Yaşım 23 astegmn olarak görev yapıyorum, sivil mesleğim öğretmenlik, bir evin tek evladıyım hayatım boyunca bu süreç hariç ailemden hiç ayrı kalmamıştım ve çok ciddi sorumluluklar altına girmemiştim. Ama burada bine yakın ürünü zimmetime verdiler ve bu durum bir anda beni geceleri uyumak isterken uyutmamaya, uyuduktan sonra erkenden uyandırmaya ve hep bir kaygı, stres, korku yaşamama sebep oldu içim hiç rahat etmiyordu, sıcak, halsiz, tedirgin ve hep başıma kötü bir durum gelecek hissiyatındaydım.
Durumu üstüme bildirdim psikiyatriden rapor al yerini değiştirelim dediler rapor alırsam neyden rapor verirler ve bu rapor benim öğretmenlik yapmamı , memur olmamı, iş bulmamı kısaca mesleki hayatımı etkiler diye rapor almaya çekiniyorum sizce ne yapmalıyım ? Hayatımda ilk kez bu sorunları yaşıyorum.

Ailem ve komutanlarımda birşey olmaz sabret diyorlar ama kafamdan çıkmıyor bu düşünce.

Aylardır derdimi paylasacağım bir yer arıyordum ve burada senin gibi güzel insanların zor durumdaki insanlara yardımcı olmak için gösterdiğiniz cabayı görüp burada derdimi sizlere anlatmaya karar verdim abi.

patron haklı. bencede ıdare et. basına engellı ıbaresı alma saglamken
cay kahve ıcme
bos zamanlarında yuru bol bol
sakın kal gıdalarına dıkkat et
bu gunler gececek de
sende haklısın evde gulbebek yetıstırılınce bunlar normal
ama kendıne telkınle daha ıyı dayanır alısırsın
madde senden kıymetlı degıl
hele cok az kalmıs rahat ol

Elimden geleni yapacağım teşekkür ederim umarım başıma kötü bişey gelmeden evime aileme kavuşurum.
Ama bu içimdeki bitmeyen kaygı hissiyatını yenemiyorum.

hıcbırsey olmaz tek cocuk olanlar bırde cok vazıfe askı edınenler boyle olsa normal
patronumuzun dedıgı gıbı sabır
ınsallah hıcbır kotu olay olmayacak dua edın bırde

Komutana yazdım cevap alırsam bildiririm. Ama bence arkadaşların dediği gibi sık dişini ve sabret. Sabrın sonu selamet demişler.

Anksiyete,kaygı bozukluğu,muhetemel tanı olarak ta bu olacak,

İsterseniz tedavi alın, bu şekilde devam edip bitirin.

Yok illa olmuyorsa,önce sağlık diyoruz,rapor alıp yerini değiştirin.
Anksiyete boz psikotik grupta olmadığı için hiç bir şekilde size engel olacak bir durum yaratmaz...
BilmiyorumkiNeDesem

Sadece bir kere gitsem raporu alsam ve birdaha hiç uğramasam psikiyatriye nasıl bir sonucu olur? Yıllar geçse bile karşıma çıkarmı yoksa belli bir süre geçince unutulup gidermi zaten eskide kalmış diye?

Komutandan gelen cevap şöyledir:
Memurluğa baş vurup kazanırsa onlardaki sağlık kontrolünü bilmiyorum. Ama psikiyatriden bir kaydı olursa memurluk için küçük bir problem olabilir. Çürük v.s. raporu alırsa bu sadece askerliğe engel olur. Doğrudan memurluğa engel diyemeyiz.

Teşekkürler bilgi verdiğiniz için inşallah bu durumu atlatacağım sağolun varolun.
Son sorduğum soru ile ilgilide bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.

Son sorduğun sorunun cevabı yukarıdaki cevap içinde mevcut zaten kardeşim..Selametle.Devlet bir şeyi unutmaz kolay kolay. Umulmadık anda karşına dikilir bir şeyler.

e-devlette ılaclarımız ve doktor teshıslerı ıslenır. bunu her zaman gorebılırler bıldıgım.

bence o bin tane şeyden ziyade (ki o bin tane de boyle bir nicelik paylaşmış olduguna gore maddeten bir sey sanıyorum (eşyalar olabilir yani))

neyse ondan ziyade yakınındaki insanlara karşı çok dikkatli olmalısın ..ben ..universiteye gidene kadar bende senin gibiydim ,ailemleydim hani problem ps,kşyatrik problemler vardı o zamanlarda aileme gore fakat kendi kendime yaşayabilirdim

fakat sonraları universiteyi kazanıp yurda gidince hayatımı kabusa çeviren insanlarla tanıştım. bana beni korkutacak , huzurumu bozacak birsuru şey anlattılar ..sonrasında ilginç bir problem yaşadım ..ama yalnız yatamaz hale gelmiştim.

Allaha şukur şimdi yine yalnız yatabılıyor ve yaşayabiliyorum , Allah zararlı insanlardan muhafaza buyursun. amin

GRAHAM BELL

Adli olayda bile olsa tanı görebilir ve işleyebilir. Kendi başıma geldi ve buna dayanarak otizmli edildim.

Arkadaşlar şu an gidip doktora görünsem ve yaygın anksiyete vs tanısı konursa ileride işe girerken senin raporun var diye işe almamazlık yapabilirlermi?
Her hangibir iş için soruyorum.

Anksiyete tamamen tedavi edilebilen psikotik grupta olmayan kaygı bozukluğudur,

Çok nadir inatçı olabilir,zaman zaman tekrar edebilir .tedavi ile tamamen düzelebilir.

Sorun olacağını sanmıyorum,olmazda...

OğuzHan112 gercekten korkuyorum ya bu askeriyede insanın içinde bulunduğu durum çok zor oluyor cidden keşke 6 ay yapıp evime gitseydim diyorum kısa dönem seçsem su an evimde sorunsuz sekilde oturuyordum askerliği bitirmiş olup .
Böyle olunca işlevimi yitiriyorum kafaya bu durumu takıyorum sonrada elimden hiçbir iş gelmiyor düşünmekten birşey yapamıyorum.

Son düzenleme:
Zaten anksiyete boz özelliği bu.
Kaygı,korku.
Buna bazen okb de eşlik eder.

Daha önce Söylemiştim sanırım. Destek alıp bu şekilde bitirmeye çalışın.
İllaki de olmuyorsa,önce sağlık diyoruz..
BilmiyorumkiNeDesem

Prosedürler konusunda hiç bilgim yok. Bildiğim kadarıyla askeriye, polis gibi işlerde psikolojik sorun engel teşkil eder. Bir yakınım gardiyan olacaktı, aldığı ilaç yüzünden uyuşturucu almış kabul edilip işe almadılar (Kendi böyle iddia etti)

Askerlik yapmamış olsam da zimmet olayı bu kadar korkulacak bir durum değil. Eğer teslim aldığınızda eksiklik yoksa belli kurallar dahilinde kullanılıyorsa korkmanıza hiç gerek yok. Bir aksilik olduğunda siz görevinizi yapmışsanız ama buna rağmen sorun meydana gelmişse size sorumluluk yüklemezler. Burası Türkiye millet kasten neler neler yapıyor bir şey olmuyor. Art niyetiniz yoksa bir yolu bulunur, kılıfına uydurulur merak etmeyin.

Aslında sizin de farkında olduğunuz gibi bu güne kadar büyük bir sorumluluğu almamış olmanın ağırlığı bu ve bu psikolojiktir, gerçek değildir. Gerçekte bu kadar korkmaya gerek olsaydı bu güne kadar çoktan buna yönelik çözüm bulunurdu. Tabii olduğunuz bir yönetmelik vardır (zimmet olayı ile ilgili) orayı okuyun, dışına çıkmayın ve rahat rahat uyuyun derim.

Askerlik bittiğinde yıllar sonra bu günleri hatırlayıp halbuki hiç gerek yoktu, boşuna stres yaptım dersiniz.

BilmiyorumkiNeDesem Arkadaş merhaba sana zimmetli şeylerin listesini çıkar tektek say itinayla say eksik gedik olmadığına emin ol için rahatlasın. İlk işin bu olsun raporu da boşver.

Kaçmaya çalışma üstüne git sıkıntının.

Psikiyatriye sevk edildim, içimde büyük fırtınalar kopuyor ne yapsam ne etsem diye düşünmekten.
Zimmet şu an bende değil başkasında ve ondan tekrar almamı istiyorlar ve almazsam emre itaatsizlikten mahkemeye verilmekle tehdit ediliyorum.
Lütfen yardım edin, sorun yaşadığımın herkes farkında ama buna rağmen kötü muameleye maruz kalıyorum.

Açık ve net belirtiyorum yapamıyorum diyorum ama insanların davranışları beni dahada kötüye götürüyor. Her geçen gün eskiye göre dahada kötü oluyorum. Yapamıyorum kaygılarım ve korkularım bana engel oluyor zorlanıyorum. Biran evvel bu korkunç süreç bitsin istiyorum.
OğuzHan112 OturanBoğa

Resmi olarak zimmet sizden alınıp başkasına mı verildi ?
Öyleyse bunda bir sakınca yok.
Emre itaatsizlik diye bir şey de yok .

Zimmeti nasıl başkasına devrettin,hekim kararı mı ?
Ayrıca kaç ayın kaldı? Tedavi başlandı mı size ?
BilmiyorumkiNeDesem

Beni farklı yere cekeceklerdi o yüzden baskasına verdim 15 temmuz civarı, sonra rapor al cekelim dediler tereddüte düştüm almadım korkudan , en son bu ayın 13 ünde yazılı olarak tebliğ tebellüğ imzalattılar geri alacaksın diye eğer dedikleri tarihe kadar almazsam da mahkemeye vereceklermiş emre itaatsizlikte isrardan.
Hayır korktuğumdan psikiyatriye gitmedim şimdi çok zorlayıp darladılar ondan bu carsamba ya sevk istedim psikiyatriye tanı rapor vs birşey versinler diye .
OğuzHan112

Ama ailem gitme görevini yap bitir damga yeme zaten az kaldı al zimmeti sabret diyor. Lakin ben her uyandığımda yataktan dünyam basına yıkılmış gibi uyanıyorum, artık yatağa yatasım gelmiyor öbür gün yine aynı şeyi yasıyacam diye.

Son düzenleme:
Anladım,
Kaygı bozukluğu sonrası( beklenti bozukluğu )gelişmiş.
Tedavi almanız şart,

Tanı olarak anksiyete veya yaygın anksiyete.
Askeriye tabiri uyum bozukluğu .

Bunda abartılacak bir durum yok,psikiyatrist ile görüşün,zimmetten muaf raporu versin.

Dartayları onunla konuşun size yardımcı olacaktır.
Anksiyete tanısı ile memuriyetiniz etkilenmez.
Önce sağlık..
BilmiyorumkiNeDesem

Üst Alt