Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım, by-pass ve görme kaybı ile alabileceğimiz oran ne olur?

Cannursoy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar öncelikle. Babama rapor çıkartmak istiyoruz. Kendisi bypasslı ve 4 damarı değişti. Astım hastası. Boğaza sprey sıkıyor her gece yatmadan önce sabah da uyanınca sıkıyor. Astımının derecesini bilmiyorum. Ama rutubetli ortamlara girince falan nefesi direkt tıkanıyor hırıldamaya başlıyor mesela. Bunun haricinde 2015 yılında ikinci kalp krizini geçirdi ve stent takıldı. Bypass ameliyatından sonra sağ bacağında varis oluştu. Gözle görülür şekilde düzelmeyen şişlik ve damarların gözükmesi mevcut klasik varis işte. Hem uzağı hem yakını göremiyor gözlüksüz ve numaraları düşük değil diye biliyorum. Kasık fıtığından da ameliyat oldu. Dizinde de yürürken arada zorluk çekiyor. Yırtılma olabilir sanırsam. Tam bilmiyorum. Yaşı 65 bu arada. Saydıklarımdan hangilerine kaç oran verirler ve toplam yüzde kaç olur? Teşekkürler.

Ve aynı zamanda düzenli olarak mide ilacı ve kalp ilaçlarını alıyor.

Geçmiş olsun. By pasta oran veriliyor. By pas'sa ek olarak göz ve astımın da oranını hesaba katarsak, yüzdelik dilimi bulabilirsiniz.

SERKANKEREM

Fk1 ef 60 esermy min ty ht+ekg sr yazdı 183/103)
.................................................. ...................................
EF 60 normal,"esermy min ty"mitral kapak la ilgili,önemli değil.ekg sr kalbin atım yani "ht" hiper tansiyona bağlı yüksek basınc.
Ht bununla ilgili tedaviniz vardır illaki yada tedavi başlanacaktır.

Engelli raporu için bir şey söyleyemem, olumlu bir sonuc çıkacağını sanmıyorum.

Ancak sizi takip ve muayene eden hekim daha iyisini bilir,...

tahmini ne kadar oran çıkar bir bilginiz var mı? Araç almak için rapor alacağız %90 çıkma ihtimali var mı? 65 yaş %10,stent %10 etkiliyor balthazard formülüne göre hepsi hesaplandığında 90ı bulur mu acaba? varis kısmen 20 kısmen 40 etkiliyor,bypass keza 30-50 arası,astımda 30-50 arası dersek ben formüle göre ve doktorların inisiyatifine göre 90 çıkacağını düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?

Cannursoy

90 bulmayabilir. Ameliyattan sonra varis çorabını kullandınız mı? varis önceden var mıydı? Varis dolaşım bozukluğundan kaynaklıdır. By pasla değerlendirme yapılır.

Varis çorabı kullanıldı hala da kullanılmaya devam ediliyo ameliyat olalı 15 sene oldu ve varis geçmedi ameliyattan sonra oluştu.

Görüşleriniz nelerdir?

Abi şimdi şöyle ben sırayla yazayım size.
1-2005 yılında bypass olundu 4 damar değişti. Anjiyo ve ilaçla damarlar açılmadı damarlarda darlık var.
2- bypasstan sonra bacaktan alınan damarların sonrasında bacakta varis oluştu ve varis çorap giyilmesine rağmen geçmedi 15 yıldır devam etmekte.
3- astım rahatsızlığı var her gün 2 adet sprey kullanılıyo. Yeşile karşı alerjisi var soğandır falan mesela.
4- yaş 65
5- 2015 yılında ikinci kalp krizi geçirildi ve stent takıldı
6- araba kullanamıyor heyecan yapıyor dikkatsizlik söz konusu.
7- yakını ve uzağı gözlüksüz hiçbir şekilde göremiyor.
Stent 10 ve 65 yaş 10 etkiliyor sadece ikisi kalpte daha önce 37 çıkmıştı engel raporu alamamıştı ama yaşı gençti ve stent yoktu varisi söylememiş astımı söylememiş sadece kalp üzerinden 37 vermişler.

Cannursoy Geçmiş olsun
%90 yüksek bir oran ama %40 alabilme ihtimaliniz var birde bulunduğunuz ildeki rapor veren hastaneleri araştırın bazı hastaneler diğerlerine göre avantajlı olabilir.

Cannursoy
Ben doktorların inisiyatifini pek görmedim genelde rapor verirken prosedür neyse ona göre davranıyorlar en azından benim yaşadığım ilde öyle diğer yerleri bilemem

Üst Alt