Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım, düz taban ve kilo problemleri ile askere alınır mıyım?

moonlife

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamun aleykum , sizlere birşey danışmam lazim arkadaşlar

23 yaşındayim aof okuyorum ve bitmesine daha çok var . iş ariyorum ama sürekli askerlik soruyorlar artık bıktım ya gidip yapacam yada saglık sorunlarımdan dolayı muaf olacam sizlere danışmak istedigim bir kac soru var.

Boyum 195 kilom 124
Alerjij astimim var ama raporum yok çıkartmayi düşünüyorum
Düz tabanim
Skolyoz (Omurga Eğriliği) mevcut

Sizce askere gönderirlermi yoksa direk muaf mı ederler.

Askere gitsem saglık sorunları olurmu birde oradaki yataklarda sıkıntı çekermiyim.

Askeri şubeye gidip muayane olabilirmiyim durumum ögrenmek için?

Hemşerim İlk Önce AÖF Okuyor isen Kİ Okuyorum diyorsun çok var diyorsun :) Askerlik işlemlerine devam etmek için Tecilini ortadan kaldırman gerekir ve bu Tecili ortadan kaldırmak istediğini İlgili askerlik şubesine beyan edersende GERİ DÖNÜŞÜ MÜMKÜN OLMAYAN bir işlem yapmış olursun , Yani bir daha askerlik şubesine gidip vay efendim ben vazgeçtim zaten öğrenciyim BENİ TECİLİ Tekrar getirin diyebilmen mümkün değil haberin olsun Seni Askerlikten ; Muaf Olaçam diyerek baştan söylemişsin Ama yazdıklarını okuduğumda Senin askerlikten MUAF Olabilmen Bu durumlarla İMKANSIZ , 1-) Boydan kilodan Askere Uygunsun, 2-) Alerji astim raporlu olsa bile senin askerlik hizmetini yani VATANİ GÖREVİNİ Yapmana engel değil , 3-) Düz Tabanlığınında etkisi yüzde sıfır askerlik şubesi artık bu model hastalığa sakatlığa BAHANE Gözüyle bakıyor KESİNLİKLE ASKERE ALIRLAR GİDERSİN BAŞKA HÜKÜM KURMAYACAKLARDIR, Askere gidipte otel gibi çok hoşdu diyeni duymadım :) kolay gelsin arkadaşım allah yardımcın olsun

Astım dan muaf olmuyorsun, sadece spor yapmıyorsun askerlikte; düz tabanda da önceden veriyorlardı şimdi vermiyorlar onda da geri hizmet veriyorlar; kilodan erteleme verirler; belki skolyoz dan verirler bir bilgim yok hareket kısıtlıyorsa şayet verirler gibi...

Peki diyelimki gittim askerde kalma şansım varmı. Sözleşmeli er filan

Askerlikten muaf sayılmanı sağlayacak bir durum görünmüyor.

Askere gittiğinde profestyonel asker olarak kalmayı deneyebilirsin. Seçeceğin sınıfa göre değerlendirilir ve karar verilir...

Üst Alt