Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım hastası, 2022 aylığı alan babama Evde Bakım Aylığı da alabilir miyiz?

gönül1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhbalar babam astım hastası %80 raporuyla 2022 maşına bağlandı 3ayda 910 ytl alıyo kardeşim ve ben çalşıyoz 400 ytl maşşlarımız ve sigortamız var başka gelirde yok oğlan kardeşim askerden yeni geldi iş arıyor daha annem babamla ilglenyor bakım parsaı albilirmni alırsa neler yapmamz gerekiyo

bunula ilgli bilglendirseniz cok mutlu olrum
şimdiden cok teşkürler

Babanızın raporunda "ağır özürlü" ibaresi varsa ve bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsa evde bakım ucretinden yararlanabilir. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun değilse yararlanamaz.

ibaresi ne anlmadım ben nefes darlığından hiç bişi yapmıyor şuan hastanede 8yıldır astım hastsı %80 raporu var işte mürcat için gerkenleri buldum onları düzenlyip nereye götrcem bilginiz varmı cok tşkr edrim

anlıyorum tşkr edrim iyi günler....

bakım parası için öncelikle rapor çıkartacaksınız şayet raporunuzda ağır özürlü ibaresi mevcut olursa o takdirde başvurunuzu yapabilirsiniz Gönül hanım.
babanızın temel ihtiyaçlarınız yemek tuvalet banyo vs. gibi ihtiyaçlarını başkası tarafından görülmeksizin kendi yapamıyorsa o takdirde ağır özürlü ibaresi yer alır ve sizde başvurunuzu yapabilirsiniz.

Yani bakıma muhtaçlık kriterlerinde anlatılan günlük aktivitelerden sürekli olarak birinde tam, en az ikisinde başkasına bağımlıysa ve bakım hizmetleri değerlendirme heyeti inceleme sonucunda bakıma muhtaç olarak kanaat bildirirse alması mümkün.
O yüzden bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkatle inceleyiniz lütfen. Evde bakım için bu kriterler baz alınır çünkü.
Bir de özürlü sağlık kurulu raporunda "ağır özürlüdür" Kısmı "evet" olarak işaretli olmalı. Yani babanızın özürlü sağlık kurulu raporunda ağır özürlü olduğu belirtilmeli. Bu olmadığı takdirde evde bakım ücreti için değrlendirilmezsiniz.

Üst Alt