Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım hastasıyım, %40 rapor aldım. Ankara'da rapor oranım düşürülür mü?

erkan sayan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
rapor için hastaneye başvurdum.sft ye göre doktor testin iyi değil dedi fev1 %40,fev%55 çıktı. %40 özür yazdı acaba ankara kabul edermi.karaciğer enzim alt,ast hiper yüksek çıktı ultrasona sevkettiler.kolestrol var.boyum 1,84 kilom 115 dahiliyedende özür verirllermi?cevap yazarsanız sevinirim.

düzeltme yapıyorum fev1 %56,fev %55

Özürlü sağlık kurulu raporunuzu yeni yürürlüğe giren yönetmeliğe gore aldıysanız ve raporu alma gerekçeniz, "2) 8/10/1986 tarihli ve 86/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği kapsamında asker hastanelerince malullük aylığı bağlanacaklara verilecek özürlü sağlık kurulu raporları ve sosyal güvenlik kuruluşlarınca primli sisteme tabi olanlara bağlanacak malullük aylıkları için istenecek özürlü sağlık kurulu raporları " değilse, aldıgınız özürlü sağlık kurulu raporu geçerlidir. Aksi takdirde tırnak işareti içine aldgım gerekçelrle ilgili bir rapor bu yonetmelik kapsamında değerlendirilmez zaten.
Eğr bahsttiğim kapsam dışında ynei yonetmeliğe gore Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den bir rapor almışsanız bu rapora kurumun itirazı sözkonusu olursa il saglık müdürlüğü kanalıyla itirazı mümkündür. İtiraz olursa il saglık mudurlugu kanalıyla başka bir yetkili hastaneye sevkedilirsiniz.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre verilmiş yeni tarihli bir raporun -detaylı tanı da yapılmışken- düşürüleceğini sanmıyorum.

Vücut kitle indeksi 40'ın altında olanlar obez sayılmazlar. Yani oran verilmez.

Düşürülemez zaten.
Bu Yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş bir raporu ilgili kurumun düşürme yetkisi yok.

Önceki yönetmelikte vergi indirimi için istenecek özürlü sağlık kurulu raporlarının nihai kararları, önceki yönetmeliğin kapsamı dışındaydı. Dolayısıyla düşürebiliyorlardı.

Fakat şimdi vergi indirimi için istenecek özürlü sağlık kurulu raporlarının nihai kararları bu yönetmeliğin kapsamına alınmış. Dolayısıyla bu yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş bir raporu dü şü re mez ler.
Rapora İtiraz hakları saklıdır.

melek hanım vergi indirimi için başvurdum.saglık kurulu heyetine girdim %58 rapor aldım ama raporun amacı bölümünde 2022 sayılı yasa ve tüm özürlü haklarından yararlanmak için yazıyo raporu defterdarlık ankaraya gönderdi acaba raporumda düşme söz konusu olur mu?

Üst Alt